HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2019 Pazartesi - 01:25

Erdoğan'dan balkon konuşmasında flaş mesajlar!

31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri yine AK Parti'ye vermiş. Şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha büyük değildir, Türkiye'den daha öncelikli değildir, partimizden daha önemli de değildir" dedi.

Erdoğan dan balkon konuşmasında flaş mesajlar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin genel merkezinin balkonundan vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz sadece Rabbimin huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz başka bir yerde asla. Davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık. Milletimiz 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan beri girdiğimiz her mücadelede yanımızda oldu. AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar girdiğimiz tüm milletvekili cumhurbaşkanlığı mahalli idareler seçimlerinden bizi hep birinci olarak çıkartan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

''MİLLETİMİZ BİZİ 15. DEFA SANDIKTA BİRİNCİ YAPTI''
Milletimiz bugün bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı. 16 büyükşehir 24 il 538 ilçe 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık. Bu da ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56'sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım, 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktidar mı, dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız Bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek yine bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Cumhur İttifakı'nın oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunmaktadır. Cumhur İttifakı olarak bizi sandıkta birinci yapan milletime şükranlarımı sunuyorum. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma özellikle de Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgemizin seçim sonuçları Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir. Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebini, milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum. Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu neticeleri açıklayacak. Açıkladığı zaman veya açıklayacağı ana kadar itirazlarımız varsa, bu itirazlarımızı yapacağız, nerede olursa olsun. Netice alırız veya almayız, önemli değil. Her olanda hayır vardır. Ankara'da ilçelerin çoğu AK Parti'de. İstanbul'da mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı'nda veya baş baş. Halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri yine AK Parti'ye vermiş. Şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha büyük değildir, Türkiye'den daha öncelikli değildir, partimizden daha önemli de değildir. Önümüzdeki dönem, hem partimiz hem ülkemiz için daha hayırlıya ve daha iyiye doğru bir değişim dönemi olacaktır. Biz siyaseti milletle inatlaşma, milleti küçümseme, tahkir etme değil, ülkeye ve millete en iyi hizmetleri getirme aracı olarak görüyoruz. İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu nereye çıkar Faşizme çıkar, diktatörlüğe çıkar, zulme çıkar. Bunun için bugüne kadar attığımız her adımda milletimizin rızasını ve desteğini aradık, bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. 4,5 yıl seçim yok. Ne yapacağız, hem ulusal hem uluslararası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız, kilitleneceğiz ve ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.

''BAKALIM NASIL YÖNETECEKLER GÖRECEĞİZ''
Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar buyursunlar, bakalım nasıl yönetecekler, göreceğiz. Milli güvenliğimizle ilgili konulardaki çalışmalarımızı inşallah başarıya ulaştıracağımız bir döneme giriyoruz. Sakın ha küsmek kırılmak böyle bir şeye gerek yok. Yüzde 52 oy almış bir partimiz var. Bu seçimin birinci partisi AK Parti diğerleri düşünsün. Biz daha ileri diyoruz. Bu seçimde nerede ne tür eksiğimiz var, bunları telafi ederek daha başka çalışma esaslarıyla inşallah yolumuza devam edeceğiz.''

 
Baro Başkanı hayatını kaybetti: Uşak'ta kutlamalar iptal!
 
81 ilde sadece 4 kadın belediye başkanı seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Cumhur İttifakı hedefe ulaşmıştır
MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Cumhur İttifakı hedeflerine çok şükür ulaşmıştır. ...
'Halk demokrasiden yana tavrını koydu'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Halk demokrasiden yana tavrını koydu, ...
İzmir’in belediye başkanlarını tanıma kılavuzu
İzmir’in belediye başkanlarını tanıma kılavuzu
 
Konak’ta 'tarihi' seçim
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
Zeybekci'den ilk açıklama: Çıkarılması gereken dersleri mutlaka çıkaracağız!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'li ...
Türkiye rekorunu kırdı: Engin en yüksek oyu aldı
CHP’nin adayları arasında yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye rekoru ...
 
İzmir’in kadın adaylarından hangileri seçildi?
Millet İttifakı Balçova, Karaburun ve Selçuk’ta, Cumhur İttifakı ise Kiraz, ...
Zaferi O’na armağan etti: Rahat uyu abim
İzmir’in Tire ilçesinde seçimi kazanan İYİ Parti Adayı Atakan Duran zaferi ...
MHP İzmir İl Başkanı Şahin: Demek ki bir eksiğimiz var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva