HABERLER>GÜNCEL
15 Ocak 2022 Cumartesi - 15:03

Erdoğan'dan Aydın'da mesaj seli: İşimiz hizmet, gücümüz millet!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da Gökbel Barajı, 4398 Kişilik Öğrenci Yurdu ve tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefete yüklenen Erdoğan, 20 yıldır "işimiz hizmet, gücümüz millet" diyerek 81 şehrin her köşesini eserlerle donattıklarını ve Aydın'a son 20 yılda 37 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi. Ardından AK Parti Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na geçen Erdoğan burada, "Bugün belediye başkanı hanımefendiye söyledim, 'elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı?' dedim" diyerek CHP'lilerin ipe un serdiklerini belirtti.

Erdoğan dan Aydın da mesaj seli: İşimiz hizmet, gücümüz millet!

İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanlar, Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya çoktan başlamıştır. 2023'te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Biz bu şehri seviyoruz. Bu şehrin görenleri meftun eden güzelliğini seviyoruz. Hepsinden öte biz bu şehrin insanlarını seviyoruz. 81 vilayetin 84 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi seviyoruz.

Rabbime bizlere bu güzel ülkeye hizmet etme şerefini bahşettiği için, tarihi şanlı zaferlerle dolu bu aziz millete hizmetkâr olma fırsatı verdiği için hamdediyorum. Rabbime şahsımıza sizler gibi vefakâr, cefakâr yol ve dava arkadaşları nasip ettiği için hamdediyorum. Şu muhteşem dayanışmamızı daim eylesin diyorum. Aydın İl Başkanımıza ve yönetimine böyle güzel atmosferde kalplerimizi buluşturduğu için teşekkür ediyorum.

Aydın'ın il danışma meclisi toplantımızın şehrimiz, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Aydın teşkilatımızda görev alan tüm arkadaşlarıma, gayretleri, hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum. Ailesinden, işinden, vaktinden fedakârlık yaparak ülkemize, milletimize aşkla hizmet eden o yiğitlere gerçekten minnettarız. Büyük ve güçlü Türkiye idealinden asla vazgeçmeyen tüm AK Parti neferleri hayırla yâd ediyoruz.

ANADOLU İNSANININ YÜZÜ İLK KEZ MENDERES DÖNEMİNDE GÜLDÜ
Aydın'ın bizim kalbimizde müstesna bir yeri var. Aydın merhum Adnan Menderes gibi vatan, millet sevdalısı bir devlet adamını yetiştirmiş, Türk siyasetine kazandırmış özel bir şehirdir. Bugün merhum Başbakanımızı, yiğit zeybeğimizi kendi memleketinde bir kez daha şükranla, özlemle yâd ediyoruz. Toplantımızdan sonra açılışını yapacağımız Adnan Menderes Müzesi'yle inşallah onun ismini, mirasını gelecek nesillere aktaracak bir eseri daha Aydın'a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Rahmetli Menderes gönül kumaşı ipekten dokunmuş milletine karşı müşfik, bu ülkeye meftun, çalışkan ufuk ve dert sahibi bir siyasetçiydi. Milletimizi inim inim inleten tek parti faşizmin ardından Anadolu insanının yüzü ilk kez onun döneminde güldü. Millletimiz onun yüzünde aydınlığı, umudunu, kendinden bir parça gördü. Türkiye hizmetle, eserle, yatırımla ilk kez onun zamanında tanıştı. Yokluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranan köylümüz ayağındaki çarığı ilk defa Menderes'le çıkardı. İmam Hatip okulları onun döneminde açıldı, Ezan-ı Muhammedi 18 yıl sonra onun zamanında okundu.

Karşılaştığı onca zorluğa, engele rağmen Türkiye'yi ekonomik olarak, siyasal, sosyal, diplomatik olarak çok ileri seviyelere taşımıştır. 10 yıl süren çalışkanlığı, halka yakınlığı ve hizmetiyle milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Şehit edilmesinin üzerinden 60 sene geçmesine rağmen milletimiz Menderes'i unutmamıştır. Yalan haberler, ahlaksız iftiralarla, kışkırtmayla darbeye ortam hazırlayanları da unutmamıştır. Dümbüllü Tiyatrosu'ndan farkı olmayan Yassıada mahkemelerinde onları idamlara getirenleri asla unutmamıştır. Bugün Adnan Menderes ismi geçinde 7'den 70'e insanımızın tamamına kor ateş düşüyorsa, onu idam sephasına yollayanları hatırlayınca aynı şekilde öfkesi kabarıyor.

Milletimizin sözde yargı kararlarıyla işlenen bu cinayetin faallerini aradan geçen 60 seneye rağmen lanetle, nefretle hatırlıyor. Ey CHP bunun bedelini hem bu dünyada hem de ebedi alemde ödeyeceksiniz. Teşkilatlarımız Adnan Menderes ve yol arkadaşlarına kurulan tuzakları çok iyi öğrenmesi lazım. 27 Mayıs'a giden yolun taşların kimler tarafından döşendiğini gençler, hanım kardeşlerimiz, ana kademe çok iyi bilmeliyiz.

O karanlık günleri ne kadar iyi bilirsek bugün CHP'nin yürüttüğü kirli siyaseti o kadar iyi anlarız. Merhum Menderes ve arkadaşlara yönelik sizlere çok tanıdık gelecek birkaç iftirayı paylaşmak istiyorum. Güya Menderes Ardahan'ı ve Kars'ı Ruslara satmak istiyormuş. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın banka hesabında tam 103 milyon lira varmış. Fatin Rüştü Zorlu'nun Avrupa'da bindiği araba altın kaplamaymış. Demokrat Parti binlerce genci öldürmüş, cesetler Et Balık Kurumu'nda toz haline getirilmiş.

CHP'li siyasetçiler 27 Mayıs öncesinde size de çok tanıdık gelen bunlar gibi yüzlerce iftirayı adeta millete üstüne boca ettiler. Ne Menderes'in vatan topraklarını satması sözkonusuydu ne sözü edilen siyasetçilerin hesaplarında öyle bir para vardı. Ne altın kaplama araba mevcuttu, ne öğrenciler öldürülüp, kıyma makinalarına atılmıştı. Bunların hepsi CHP'nin utanç verici iftiralarından ibaretti bugün olduğu gibi.

Bu dönemde CHP'li siyasetçiler ve onlardan aşağı kalmayan basın yayın organları her gün iğrenç ithamlarla Menderes'i yıpratmaya çalışmıştır. Dönemin CHP Genel Başkanı kamu görevlileri üzerinden baskı kurarak devleti işlemez hale getirmiştir. Dünya değişti. Türkiye değişti, herşey değişti ama CHP'nin siyaset tarzı hiç değişmedi. Bu bayat senaryo farklı oyuncular vasıtasıyla halen sahnelenmek isteniyor.

MİLLETİMİZİ SİNDİREBİLECEKLERİNİ SANIYORLAR
CHP Genel Başkanı kamu kurumlarına mafyavari baskınlar düzenleyerek, kamu görevlerini alenen tehdit ederek devleti felç etmek istiyor. Milletimizi sindirebileceklerini sanıyorlar. Sağa sola sürekli saldırarak insanımızı rencide ederek, milletin inanç değerlerini hedef alarak, başarısızlıklarını örtmenin hesabını yapıyorlar. Milletimizin, ülkemizin, Türkiye'nin değiştiğini bir türlü hesap edemiyorlar.

15 Temmuz destanıyla beraber Türkiye'de artık demokrasi dışı yol ve yöntemlerin kapandığını göremiyorlar. Bu milletin şiddet, terör, vesayete, faşizme, halka rağmen halkçılığa izin vermeyeceğini kavrayamıyorlar. Güya milletvekilliği sıfatını taşıyorlar. Bu milletin sabır sınırlarını göremeyecek kadar millete yabancılar. Halka açıkça yalan söyleyerek iktidar kapısını aralayacaklarını zannediyorlar.

TEKNOFEST gençliği geliyor. Öyle Z, Y filan değil TEKNOFEST geçliği geliyor. Ben dindar nesil dedikçe bu CHP kuduruyor, çıldırıyor. Dilleri ile akılları arasındaki bağ kopmuş durumda. Yönettikleri belediyelerde vatandaş temel hizmetleri alamazken çıkmışlar çiftçiye elektriği bedava vermekten bahsediyorlar. Biz de Bay Kemal ve yoldaşlarına diyoruz ki, Halep orada ise arşın burada. Gelin bu çılgın projenizi şu an yönettiğiniz büyükşehir belediyelerinizde başlatın. Samimi iseniz gelin ücretsiz elektriği benim Aydınlı çiftçi kardeşlerime verin.

BELEDİYE BAŞKANI HANIM EFENDİYE...
Bugün belediye başkanı hanımefendiye söyledim, 'elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı?' dedim. CHP'ye gönül veren kardeşlerime söyleyin, ipe un sermeyin. 2024'ü de beklemeyin, gelin bu vaadinizi hemen gerçekleştirin, size engel olan mı var? Hadi verin bakalım bedava? Sorun onlara. Yapamazlar, veremezler, meydanlarda söyledikleri diğer tüm hemen parantez açıyorum namus sözleri gibi bunu da hayata geçiremezler.

Çünkü millete bunlarda millete, ülkeye hizmet gibi bir dert yok. Bunlarda sadece günü kurtarmanın, kaset kumpasıyla altlarına serilen sıcak koltuklarını korumanın peşindeler. Tüm ilke, prensiplerini çiğneme pahasına siyasi ömürlerini birkaç sene daha uzatmanın derdindeler. Çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantılarına avukatlık yapacak, koltuk değneği yapacak kadar kontrolü kaybettiler. Ne yaparsa yapsınlar çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya başlamışlar.

SAFLARIMIZI SIKI TUTMALIYIZ
2023'de kendilerini sandıkta bekleyen akıbetlerden kurtulamayacaklar. 27 Mayıs'a iftira, kışkırtmayla zemin hazırlayanlar gibi Bay Kemal ve yandaşları milletin hafızasından silinip gidecekler. Bize düşen bu süreçte kendi saflarımızı sık tutmaktır. Bunun için hepimizin çok çalışması, mücadele etmesi, kapı kapı dolaşarak Aydınlı kardeşlerimizin her birine mesajları ulaştırması gerekiyor.

Şunu söyleyeceksiniz, 'genel başkanınız elektriği ücretsiz vermekten bahsetti, almaya başladınız mı? Öyle ise hesabını sormayacak mısınız?' Muhalefetin, medyanın veya diğer çevrelerin bizi kendi dar ve kısır gündemlerinin içine hapsetme tuzağına hiçbir şekilde düşmemeliyiz. Gençler vaktimizi, enerjimizi daha ileriye taşımalı, kendi gündemimize odaklanmalıyız. Bizim yapmamız gereken en önemli husus şehrimize ve ülkemize kazandırdığımız hizmetleri vatandaşlarımıza hakkıyla anlatmaktır.

Hiçbir yalan hakikatler kadar etkili ve ikna edici değildir. Azmin, gayretin ve cesaretin önünde hiçbir engel duramaz. Nitekim çalıştıkça, emek verdikçe, sahte gündemler yerine, bunun olumlu neticelerini de alıyoruz. AK Gençlik son 1 yılda 180 bin üye kazandı. Son 4 ayda 100 bin gencimiz AK Parti ailesine katıldı. Siyasi partiler içinde açık ara farkla gençlerin ilgi odağı olan parti AK Parti'dir.

Kadını erkeği, genci yaşlısıyla hali hazırda 11,5 milyona ulaşan toplam üye sayısını arttırmak için tempomuzu biraz daha arttıracağız. Kadın ve gençlik kollarımızdan bu süreçte daha çok çaba bekliyorum. Bu konuda sizlere güveniyorum. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.

ÖĞRENCİ YURDU AÇILIŞ TÖRENİ
Atatürk Kent Meydanı'nda 4398 Kişilik Öğrenci Yurdu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi Ek Hizmet Binası ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Gelişmiş ülkelerin 6, 7 katına çıkan enflasyon ve artık ipin ucunu kaçırdıkları para genişlemeleri ile şaşkın şekilde sağa sola yalpaladığı bir dönemde Türkiye'nin kendi rayında güvenle yoluna devam ettiğini belirten Erdoğan, "Amerika'ya bak, enflasyon felaket. Avrupa'ya gelin aynı. Aradığınız gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Hamdolsun Türkiye'nin böyle bir sorunu yok." diye konuştu.

Erdoğan, sanayinin, tarımın, ticaretin ve turizmin şehri Aydın'ın bu hakikati en iyi bilen, gören, yaşayan şehirlerin başında geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız. Bu süreç sanayicilerimiz açısından hammaddeden elektrik ve doğal gaza kadar pek çok üründeki fiyat artışı sebebiyle öyle kolay yaşanmıyor. Ama eskilerin, 'elle gelen düğün bayram' dediği gibi, tüm dünyanın yaşadığı sıkıntıların payımıza düşeni elbette göğüslenecektir. Bununla birlikte bizim asıl bakacağımız yer, kendi üretim ve ihracat potansiyelimiz, kendi insan gücümüz, kendi kazancımız olmalıdır. Nitekim biz de öyle yapıyoruz."

"Topraktan çıkan her ürün ve ambara giren her mahsul değerini bulacak"
Türkiye'nin sanayi üretimi, lojistik ve ihracatta çok iyi bir yerde olduğunu, tarım ürünlerinde ve ona bağlı olarak gıda sektöründe de salgının bozduğu küresel dengelere bağlı ciddi fiyat artışlarının ortaya çıktığını aktaran Erdoğan, gübre ve mazot gibi fiyatları küresel ölçekte belirlenen ürünlerde ortaya çıkan tabloyla birlikte kuraklığın yol açtığı sıkıntıların kesinlikle moralleri bozmaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, çiftçilerden, ekilmemiş, dikilmemiş, değerlendirilmemiş tek bir karış toprak bırakmama azmiyle daha çok çalışmasını istediklerini vurgulayarak, dünyanın tarım ürünlerinin en kıymetli meta haline geleceği bir döneme doğru gittiğini anlattı.

Topraktan çıkan her ürünün ve ambara giren her mahsulün değerini bulacağını aktaran Erdoğan, "Bunun için çiftçilerimiz toprağına, hayvan üreticilerimiz ağıllarına iyi sahip çıkmalı, en küçük bir boşluğa, en küçük bir ihmale meydan vermemelidir. Çiftçilerimizin desteklenmesi, hükümetimizin önceliklerinin en başlarında yer almayı sürdürüyor. Gerekirse mevcut destekleri daha da artırarak çiftçimizin yanında yer alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." açıklamasını yaptı.

"Elektriğin yönetimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Bay Kemal"
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" söylemlerini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Aydın aynı zamanda tarım kenti mi? Çiftçilerimiz burada mı? Aramaya gerek yok Bay Kemal, 2023-2024'ü de beklemeye de gerek yok. Hadi bakalım sen şimdi Aydın'da belediye başkanına ver talimatı. Eğer yapabiliyorlarsa hodri meydan. Aydın'da elektrik çiftçimize ücretsiz olarak verilsin. Öyle mi? Hadi görelim. Az önce ben Sayın Belediye Başkanı'na bir nükte yaptım. Dedim ki 'Elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı?' O da bana nükte ile cevap verdi tabii. Çünkü olacak iş değil.

Ya bu Bay Kemal'in dünyadan haberi yok. Elektriğin şu anda yönetimi kimde? Belediyelerde mi? Elektriğin yönetimi bizde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Bay Kemal. Sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. 14, 15 tane büyükşehir sende Bay Kemal. Hadi ver talimatı da bedava elektriği benim çiftçime versinler. Bunun hesabını sormaya var mıyız? Söyleyin, versinler bedava elektriği. Böyle bir yetkileri var mı? Böyle bir hakları var mı? Biz bu tür yalanlardan çok bıktık, çok çektik ama bunların hesabını 2023 haziranında gelin beraber soralım."

"Turizmde 2022'de çok daha bereketli bir sezon yaşanmasını bekliyoruz"
Turizmde hedeflerin ötesine geçildiği bir yılın geride bırakıldığı ve 2022'de çok daha bereketli bir sezon yaşanmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Küresel gelişmelerin ve kurdaki dalgalanmanın ötesinde açgözlülük yapanları ise affetmiyoruz. Bu tür yollara tevessül edenlere karşı tüm hukuki mekanizmalar işletiliyor. Buradan tüm milletimize sesleniyorum. Siz, kendi kifayetsizliklerini gizlemek için sürekli karamsarlık havası pompalayanlara aldırış etmeyin. Siz, ülkenin ve milletin felaketi üzerinden kendine ikbal devşirmeye, iktidar rüyası görmeye kalkanlara aldırış etmeyin. Siz, dünyanın tamamında çok daha fazlası ile yaşanan sorunları sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstererek ülkenin kalkınma trenini yolundan çıkartmaya çalışanlara aldırış etmeyin.

Enflasyon başta olmak üzere behemehal çözüm yoluna koymamız gereken sıkıntıları biz çözeriz, Bay Kemal değil. Onun öyle bir iradesi de yok, aklı da yok. Ama önümüzdeki imkanlar ve fırsatlar öylesine büyük ki inanın hepsini de göze almaya değer ve bunu biz çözeriz. 20 yıl bütün bu yatırımları, havalimanlarını, hastaneleri, yolları, ulaşımı nasıl yaptıysak Allah'ın izniyle bunları da biz yaparız. İşte bunun için büyük ve güçlü Türkiye hedefinin en kritik yol ayrımı olan 2023'te sizlerden çok daha fazla destek bekliyoruz. Eğer bu tarihi yol ayrımında millet olarak tercihimizi, tıpkı son 20 yılda olduğu gibi bir kez daha demokrasi ve kalkınmadan yana kullanırsak emin olun aydınlık bir geleceğin bizi beklediğini hep birlikte göreceğiz. Bakınız 25 havalimanımız varken şimdi 56 havalimanımız var? Niye? Çünkü benim Aydınlı kardeşime bu yakışır da onun için."

Erdoğan, şehir hastanelerini yaptıklarını hatırlatarak, "Bay Kemal ne diyor? 'Bunu neyle yaptılar?' diyor. İşte bilmezsin diyorum, anlamazsın. 'Yap-işlet-devret' projeleri ile biz şehir hastanelerini yaptık. Şu anda Türkiye'de bana bir il gösterin ki orada bizim eğitim araştırma hastanesi veya şehir hastanesi yok. Bu hale geldik." ifadesini kullandı.

"Aydın'a son 20 yılda 37 milyar lira tutarında yatırım yaptık"
Erdoğan, 20 yıldır "işimiz hizmet, gücümüz millet" diyerek 81 şehrin her köşesini eserlerle donattıklarını ve Aydın'a son 20 yılda 37 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi.

Bu yatırımlarla eğitimde 3 bin 285 yeni derslik inşa ettiklerini, gençlik ve sporda Aydın'a toplam 9 bin 30 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları kazandırdıklarını belirten Erdoğan, Aydın için 2 bin 533 yatak kapasiteli 2 yurt projeleri daha olduğunu ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehrimize 21 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda son 20 yılda Genel Sağlık Sigortası desteğinden doğum yardımına, elektrik tüketim desteğinden öksüz-yetim yardımlarına kadar birçok farklı kalemde yaklaşık 4 milyar lira tutarında yardım yaptık. Sağlıkta Aydın'a 24'ü hastane olmak üzere 55 adet sağlık tesisi yaptık. Bu yıl içinde yapımını tamamlayacağımız 950 yataklı Aydın Şehir Hastanemiz ile birlikte 8 sağlık tesisinin inşaatı devam ediyor. Çevre ve şehircilikte Aydınımızda TOKİ eliyle 1587 konut, 142 Tarımköy projesi ile 28 sosyal tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Halen sosyal tesisleriyle birlikte 279 konutun inşasına devam ediyoruz. Aydın'da toplam büyüklüğü 142 bin metrekare olan 3 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Buharkent Millet Bahçemizi 2019'da, Nazilli Millet Bahçemizi geçtiğimiz yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde hizmete sunmuştuk. Proje çalışmaları süren Efeler Millet Bahçemizi de inşallah en kısa sürede şehrimize kazandıracağız.

Ulaştırmada, Aydın'ın bölünmüş yol uzunluğuna 267 kilometre daha ekleyerek toplam 381 kilometreye çıkardık. İzmir-Aydın otoyolu ile Aydın çevre yolunu tamamlayarak trafiğe açtık. Aydın-Denizli otoyolunun yapımına geçtiğimiz yıl başladık. Bu otoyol projeleriyle Türkiye'nin önemli turizm ve tekstil bölgelerinden Aydın ve Denizli'yi hem İzmir Limanı'na hem Marmara ve Akdeniz bölgelerine hızlı ve güvenli şekilde bağlamış oluyoruz. Böylece Akdeniz'e gelen turistlerin Ege Bölgesi'ne özellikle Kuşadası, Efes ve Pamukkale'ye ulaşımları kolaylaşmıştır. Yapımı devam eden Selçuk-Aydın yolunu, Söke-Didim yolunu, Söke-Milas yolunu ve İncirliova ilçemizdeki Tarihi Çatma Köprüsü'nün restorasyonunu seneye, Aydın-Muğla ayrımı Söke yolunu ise bir sonraki yıla tamamlıyoruz. Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ve Ortaklar-Aydın-Denizli tren hattını yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla modernize ediyoruz. Yapımı devam eden bu hattı inşallah 2023'te tamamlıyoruz."

"Aydın'ı yeni ve çok daha büyük yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz"
Tarım ve ormancılıkta ise Aydın'a 13 baraj, 8 gölet, 5 hidroelektrik santrali, 36 sulama tesisi ve 5 yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini, 4 baraj ve 8 göletin inşasının da sürdüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hayata geçirdiğimiz sulama projeleriyle, 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık.Yapımı devam eden sulama tesisleriyle 294 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçilerimize 20 yılda 5,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Enerjide Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke'ye doğal gaz arzını sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Aydın'ı yeni ve çok daha büyük yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz."

Törende konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin çok kritik bir dönemden geçtiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci asrını 2023'te hep beraber kutlayacaklarını söyledi. "Nasıl bize cumhuriyetin birinci asrı emanet edilmişse biz de 2023'ten sonra güçlü ve büyük Türkiye'yi, cumhuriyetin ikinci asrını bizden sonraki nesle emanet edeceğiz." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim bu topraklarda kalkınma, gelişme, büyük ve güçlü Türkiye, bu milletin evlatlarının zengin olması için mücadele etmişse hep zorluklarla, iftiralarla, darbelerle karşılaşmıştır. Bu milletin değerlerini savunanlara, bu coğrafyayı, ülkemizi, Anadolu'yu huzur coğrafyası olarak nakşetmeye çalışanlara hep çelme atmaya çalışılmıştır. Size minnettarız ki onlar ne kadar korkutmaya çalışırsa çalışsın sizler milletin adamlarına sahip çıktınız."

Soylu, bu akşam 20. yüzyıla imzasını atan ve Erdoğan'ın "yol arkadaşı" olan Adnan Menderes anısına kurulan demokrasi müzesinin açılışını yapacaklarını da belirterek "Bu ülkede kalkınma, zenginlik, üretim, kardeşlik, barış isteyenler, yol arkadaşlarıdır. 1950'de de 1960'da da 21. ve 22. yüzyılda da yaşasa yol arkadaşlarıdır." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise 2002 yılında başlayan ve yeni bir çağı açan ulaştırma yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da birçok projeyi bitirdik, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlar artarak devam edecek. Aydın-Denizli Otoyolu'nda hummalı bir çalışma var. İnşallah 2023 başlarında sizlerin hizmetine sunacağız." dedi.

"Cellatlara hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz"
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise konuşmasında Aydın'da bugün birçok önemli yatırımın hayata geçirileceğini ifade etti. Tüm sporu tabana yayma, yarının şampiyonlarını, yıldızlarını yetiştirme adına inşa ettikleri tesisleri hizmete aldıklarını aktaran Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Bu şehir Adnan Menderes'in baba ocağı olan bir şehir. Adnan Menderes ve arkadaşlarını, milli iradeyi katledenler onun bu memleketi karanlıktan aydınlığa çıkarmasını hazmedemediler. İşte o cellatlar yeni kurban istiyorlar. Biz hep birlikte bir olarak, beraber olarak bu cellatlara hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz. Milli iradeden, demokrasiden, bu aziz milletin son 20 yıldaki kazanımlarından, 80 yıllık kazanımlarından hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz."

Açılış töreni sırasında Gökbel Barajı'ndan canlı bağlantı yaparak yatırımlar hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise son 3,5 yılda 60 milyar liralık yatırımla 126 baraj ve bin 500 tesisi tamamladıklarını, bugün Aydın'da toplam 470 milyon liraya mal olan 41 tesisi hizmete aldıklarını belirtti.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Cahit Özkan, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve MHP İl Başkanı Haluk Alıcık da katıldı.

AÇILIŞTAN NOTLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yaptığı alana "Durmak yok, yola devam", "Davan davamız, yolun yolumuzdur reis" yazılı pankartlar asıldı.

Erdoğan, konuşmasının ardından, 4398 Kişilik Öğrenci Yurdu, ADÜ Hastanesi Ek Hizmet Binası ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindekilerle kesti.

Açılışı yapılan Çine Gökbel Barajı'nda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile canlı bağlantı ile konuşan Erdoğan, "Su medeniyettir, abı hayattır biliyorsunuz ama bunu biz yaparız. Biz, lokomotif olarak gidiyoruz. Birileri yalan dolan, talan ama biz gerçeklerle yürürüz." dedi.

KAĞIT FABRİKASI
Aydın'ın Söke ilçesindeki organize sanayi bölgesinde kurulan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üretim tesislerine sahip işletmeleri ile ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağladıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Aydın Söke'de faaliyete geçen, 550 milyon dolarlık yatırımı olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek.

- 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak bu tesis 200 milyon dolar da ihracat gerçekleştirecektir. Toplamda 450 milyon dolar cari açığın kapanmasına hizmet edecektir.

. Çevreci üretim anlayışıyla üretim yapacak fabrika yeşil dönüşüme de önemli katkılar sunacaktır. Atık kağıttan üretim yapılacaktır. Fabrikamız ilk etabıyla yılda 12 milyon ağacın, ikinci etabıyla birlikte 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir. İstihdama, ülke ekonomisine ve tabiata çok önemli katkılar sağlayacağını görüyoruz.

- Kağıt üretimi sektöründe 80 binden fazla insanımız istihdam ediliyor. Sektörün gelişiminin hızlandığını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Son 12 yılda sektördeki girişim sayısında ve istihdamda 2 kat, ciro ve KDV'de 9 kat artış yaşandı. Son 10 yılda kağıt üretimi için sektörde yatırım tutarı 42 milyar lirayı geçen yatırım teşvik belgesi düzenledik. Hibe programları kapsamında sektörden gelen projelere 176 milyon lira destek sağladık.

- Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil bilakis imalat merkezi olan bir ülkedir. Sanayi üretim endeksi yüzde 144 seviyesine ulaşan bir ülkedir. Salgına rağmen 2,7 milyon ilave istihdam sağlayan bir ülkedir. Türkiye, 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan, 500 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşmış bir ülkedir. Türkiye'nin üretim gücünden bu ülkenin sanayisinden haberi olmayan bu siyasetçilerini kendi cahillikleriyle baş başa bırakıyorum.

- Onlar bilmese de, bilmek istemese de Türkiye büyüyor, güçleniyor dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda ilerliyor.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üretim tesislerine sahip işletmeleri ile ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağladıklarını vurguladı.

Türkiye'nin 20 yılda kat ettiği yol gibi Kipaş'ın da büyüdüğünü aktaran Öksüz, firmalarının 4 kıtada 100’dan fazla ülkeye ihracat yaptığını belirtti.

Türkiye'de sanayinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok büyük ilerlemeler kaydettiğini anlatan Öksüz, şöyle devam etti:

"Eğer bir ülke 200 milyar dolardan fazla ihracat yapıyorsa, eğer bu ülkedeki ürünlerin çoğu sanayi ürünüyse bu ülke artık sanayileşmiş demektir. Kipaş da son 20 yılda üstün gayret içerisinde, ülkemizin sanayileşmesi için üstün gayret gösterdi. Bugün açacağımız tesis, çok önemli bir tesis. Bu tesisimiz 2 etaptan oluşuyor. Birinci etabı, 550 milyon dolar maliyetle tamamladık ve devreye soktuk, ikinci etap ise 450 milyon dolar, bunun da yüzde 40'ını tamamladık. Şu andaki makinemiz, yaptığımız kağıt türüne göre Avrupa'nın en büyük makinesi. İkinci makinenin de gelmesi ile tek çatı altında kağıt üretimi yapan Avrupa'nın en büyük tesisi olacağız. Sıfır atık sitemine göre yapılmış, çok çevreci bir fabrika burası. Bir miktar hurda kağıt, biraz selüloz kullanıyoruz. Kağıdın içinden çıkan atıkların tamamı, özel bir kazanda bertaraf ediliyor. Toplam proje bedelimiz 1 milyar dolar."

Fabrikanın açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle'nin de aralarında olduğu iş dünyası temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından Öksüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tablo hediye etti. Fabrikanın açılış kurdelesini Erdoğan, protokol üyeleri ve işçilerle kesti. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler fabrikada incelemelerde bulundu.

Fabrika
Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde 200 bin metrekaresi kapalı 310 bin metrekarelik alana kurulan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, kendi enerjisini kendisi karşılayacak. Fabrika, kağıt makinesi, enerji santrali, kalsit üretim, ham su arıtma ve atık su arıtma tesisi olmak üzere beş ana binadan oluşuyor. Ortalama 1700 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın yüzde 100 geri dönüşümlü atık kağıttan üretim yaparak, ülke ekonomisine önemli fayda sağlaması hedefleniyor.

Aydın'a gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapan Erdoğan'ı, İzmir'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve il protokolü karşıladı.

 
Nazım’ın 120. yaş günü Çiğli’de kutlandı
 
Tam 4 gün sürdü... İzmir'de film gibi keçi kurtarma operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 15 Ocak 2022 Cumartesi 22:23

işin ironik tarafı şu halimizde bile mağdur olup sizi hala ciddi ciddi dinleyen ve çoşan bir kitleniz var ki kesinlikle biz özelimizde yenilmeniz. hani hep hakemler yanlış işler peşinde koşup avutulmaya alışmışız. kendini sevemeyen insanlar oldukça fanatizm hiç bitmeyecek. bu ülkenin en temel sorunu kendini sevememesi. bu yüzden zaten çok sevdiğine inanıp ya benimsin ya toprağın deyip aşırı sevdiğine inanan vatandaşlarımız var.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 15 Ocak 2022 Cumartesi 18:15

sayın Cumhurbaşkanımız doları 8TL den 13.50TL ye düşürerek bu oyunu bozdu. sizde çatlayın patlayın .

Yorumu oyla      6      3  
fıkra bu kadar 15 Ocak 2022 Cumartesi 17:04

Amerika'da, Avrupa'da raflarda ürün yokmuş, halk perişanmış.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgaz fatura yardımı nasıl olacak?
Doğalgaz faturası desteğinde ayrıntılar belli oldu. Yardım, illerin sıcaklıklarına ...
Depremzedeler TMMOB'un kapısına dayandı: Yakamızdan düşün!
TMMOB önünde 'emsal artışı' itirazları için basın açıklaması düzenleyen ...
Pes dedirtti: Sınavda maskeye kopya düzeneği!
Sakarya’da ehliyet sınavına girecek üç kişinin üzerinde yapılan aramada, ...
 
THY: İç hat uçuşlarda PCR test zorunluluğu kaldırıldı
THY, iç hat uçuşlarında PCR test zorunluluğunu kaldırdı. Yolcuların HES ...
Yasaklı ırklar için süre doldu... İzmir'de kaç köpek kayıt altında?
İzmir'de yasaklı ırk sınıflandırması kapsamındaki 1985 köpeğin kimliklendirme işlemi tamamlandı.
'Annene kötü davranıyorsun' dedi... Çekiçli vahşet!
Ankara'da Volkan Aydın (solda), annesine kötü davrandığını iddia ettiği ...
 
Tüm çalışanları ilgilendiriyor... AYM'den kritik karar!
Anayasa Mahkemesi (AYM) İzmir'de açılan 4 iş davasında makul sürede yargılanma ...
Bakan Yanık ısınma yardımı için tarih verdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ısınma yardımında şubat ayının ...
SGK İl Müdürü Gülcemal o kareyle veda etti!
2016 yılından beri SGK İzmir İl Müdürlüğü görevini üstlenen Ekrem Gülcemal, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva