HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2021 Cuma - 00:02

Cumhurbaşkanı: İzmir'i sahipsiz bırakmadık!

İzmirli depremzedeler için yapımı tamamlanan proje alanlarındaki anahtar teslimini gerçekleştirmek için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim töreni öncesi açıklamalarda bulundu. İzmir'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık çabaladık. Kimseyi aç, açıkta, korunaksız, sahipsiz, çaresiz bırakmadık" diyerek, İzmir hakkında "Asfalt Osman gibi efsane isimlerin İzmir'ini bugünkü acıklı haline getirenleri de sizlerin takdirine havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı: İzmir i sahipsiz bırakmadık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar'ın Samos Fay Hattında yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası kent genelinde toplam 79 bin 272 bağımsız birimde az, orta ve hafif olmak üzere çeşitli hasar kaydı oluşmuştu.

Yaşanan felaket sonrası ilgili bakanlıklar aracılığı ile hükümet düğmeye basarken Bayraklı ilçesi sınırları içerisinden belirlenen 7 proje alanı ve Bayraklı Şehir Hastanesi üstünde bulunan alanda ise rezerv konut alanı için çalışmalar başlamıştı.

Depremin üzerinden geçen yaklaşık 1 yılı aşkın süre geçmesi sonrası ise 2 proje alanında çalışmalarını tamamlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutları teslim etme aşamasına getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da ilk konut teslimlerini bizzat gerçekleştirdi. Teslim törenine; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletcekili Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener katılım sağladı.

İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, rezerv konut alanında depremzedeler ile bir araya gelirken anahtar teslimi töreni öncesinde açıklamalarda bulundu. Hükümet eli ile depremzedelerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemiz dünyanın en hızlı en etkin en pratik afet müdahale sistemine sahiptir. Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık çabaladık. Kimseyi aç, açıkta, korunaksız, sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Kaybettikleri canların ve yıkılan evlerinin acısını yaşayan vatandaşlarımızı ilave sıkıntılara sokmadan her meselelerini çözdük. Daha önce nasıl Elazığ ve Malatya'da bir yıl gibi kısa sürede yıkılanların yerine yenilerini inşa ettiysek İzmir'de de aynısını yaptık.

SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ
İzmir depreminin ardından Bayraklı'da yerinde 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3649 konut ve 511 dükkan inşa etmek için hemen harekete geçtik. İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yapma kararı aldık. Bu evleri de 1 yıl içerisinde teslim etme sözünü verdik. İşte bugün sözümüzü tutuyor ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler AK Parti'yiz, bizler söz veririz sözümüzü tutarız. 596 konut ile 145 dükkan biraz sonra sahipleriyle buluşacak. 741 konut ve dükkanı da çok yakında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Sadece bu üç alandaki yatırım bedeli 750 milyon liradır.”

VATANDAŞLARIMIZ KONFORLU EVLERİNE KAVUŞACAKLAR
Son Kabine toplantısında İzmir'de yapılan deprem konutlarının ödeme tutarları ve vadeleriyle ilgili bilgileri hatırlatan Erdoğan, “Buna göre 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları da 220-260 bin lira bedelle sahiplerine veriyoruz. İlk iki yılı ödemesiz toplam 20 yıl vadeli ödeme planına göre 2+1 konutların taksitleri aylık 740 liradan 3+1 konutların taksitleri ise 1020 liradan başlayacak. Kira bedellerinden bile düşük ödeme tutarları ile vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacaklar” dedi.

30 BİN 456 KONUTUN İNŞASINI BAŞLATTIK
Depremin ardından sadece bu felaketin yol açtığı yaraları sarmakla kalmadıklarına dikkat çeken Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda İzmir'de zaten sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdık. Son 9 yıldır İzmir'de riskli yapı olarak belirlediğimiz 20 bine yakın binayı yıkıp dönüşümü başlatmıştık. TOKİ ve Emlak Konut vasıtasıyla şehrimizde bugüne kadar 30 bin 456 konutun inşasını başlattık ve önemli bir kısmını tamamladık. Bayraklı ve Bergama'ya iki millet bahçesi kazandırma sözümüz var. Bununla ilgili çalışmamızı da sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz 19 yılda İzmir'e sadece çevre ve şehircilik alanında 23 milyar lira yatırım, teşvik ve destek sağladık. Yatırım değeri 110 milyar lirayı bulan 330 bin dönüşüm projesinin inşası devam ediyor. Halen 5 milyar liralık yatırımın inşası devam ediyor.

YAKLAŞIK 3 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADIK
Türkiye son 120 yılda 80 insanını depremlerde kaybetmiş bir ülkedir. 81 ilimizin tamamında riskli binaları belirliyor ve dönüşüme tabi tutuyoruz. İl Risk Azaltma Planları'nı bitirdik. Yaklaşık 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Planla kentleşme ve konut üretim seferberliği ile ülkemize kazandırdığımız 1 milyon 100 bin konutta deprem afetine karşı en önümli gücümüzdür. Vatandaşlarımızı sadece başlarını sokabilecekleri bir ev sahibi yapmıyoruz. Aynı zamanda depreme dayanıklı konutlara kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımıza riskli yapıları süratle dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum.”

BAY KEMAL'IN ORTAKLARINA BAKIN VE NOTUNUZU VERİN!
Erdoğan, İzmir’e yaptıkları yatırımlarla ilgili konuşarak, İzmir’deki yerel yönetimi ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu şu ifadelerle eleştirdi:

“Güzel İzmir'imize son 19 yılda 85 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Bayraklı Şehir Hastanemizi önümüzdeki yılın haziran ayında hizmete sokacağız. Demir yollarında Aliağa-Selçuk arasındaki İZBAN'ı şehrimize kazandırdık. İnşallah bugün Alsancak’taki 14 bin kişilik tribüne sahip 101 milyon lira yatırım bedeli olan yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. İzmir için seçimlerde verdikleri sözleri şöyle alt alta yazın. Ne oranda hayata geçirildiğine bakın. Size şimdiden karşılaşacağınız durumu söyleyeyim. Neredeyse sıfıra yakın vaadin gerçekleştiğini göreceksiniz.

İzmir'e kendi ideolojik saplantılarının gömleğini giydirmeye çalışanların gerçek yüzlerini artık sizlerin de gördüğünüze inanıyorum. Bunların İzmir'i 2023'e, 2053'e taşıyacak bir vizyon ortaya koyabilmeleri mümkün değildir. Milletimizin değerleri hayat tarzı, kaygıları üzerinden istismar siyaseti yapanların ne size ne bu ülkeye ne küçük bir faydası olmamıştır. Tam tersine kendileri sürekli gerilimden beslendikleri için sürekli yalan ve iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmişlerdir. Halbuki ülkenin ihtiyacı eser ve hizmet siyasetidir. Bay Kemal'ın ortaklarına bakın ve notunuzu verin. Önünüze koyacağı herhangi bir eseri ve hizmeti olmayanlara yarın karşınıza geldiklerinde hak ettikleri cevabı vermeye hazır mıyız? Ben vereceğinize inanıyorum. Bugün İzmir'de vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hangi hizmet varsa altında bizim imzamızı göreceksiniz.”

İZMİR'İN HANGİ DERDİNE DERMAN OLACAK TALİMAT VERDİ?
“Bugüne kadar ülkemize ve vatandaşlarımıza ne söz verdiysek yaptık” diyen Erdoğan, CHP’nin İzmir’deki yarımlarıyla ilgili “Bugün teslim ettiğimiz konutlar da sözümüzün eri olduğumuzun son örneğidir. Seçimler verdikleri sözleri alt alta yazın. Bunların hangi oranda hayata geçtiğine bakın. Bu şehri turist gibi ziyaret eden muhalefet partisi genel başkanı acaba kendi belediye başkanlarına İzmir'in hangi derdine derman olacak hangi talimatı vermiştir? Biz şehirlerimize eser ve hizmet getirirken asla ayrımcılık yapmadık. Tek kriterimiz ülkemizin ve insanımızın neye ihtiyacı olduğudur. İzmir Körfezi'nin kirliliğini görüyorsunuz değil mi? Kimin görevi bu? Belediyenin görevi. Belediyelerin sorumluluğunda olan ve yapmadıkları şeylerin suçlarını hükümete atmaktan başka yaptıkları bir şey var mı? Verilen sözlerinin kaçını tuttular? Verilen vaatlerin sıfıra yakınını tuttuklarını göreceksiniz. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın, notunuzu verin” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE KÜTÜPHANE MÜJDESİ
Gençlerimize bir de müjde vermek istediğini aktaran Erdoğan, “Geçtiğimiz haftalarda bir araya geldiğimizde gençlik merkezlerimizdeki kütüphanelerin 24 saat açık kalmasını sağlayacağımızı söylemiştim. İzmir'de malesef gençlerimizin ihtiyacını karşılayacak şekilde bir kütüphane olmadığını öğrendim. Tekel fabrikasını içerisinde kütüphanesi ve müzesi de olan kültür sanat merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz. Deprem konutlarının hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ASFALT OSMAN'IN İZMİRİNİ BU ACIKLI HALİNE GETİRDİLER
İzmir’in acıklı bir halde olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Şehri çamur deryasından kurtarıp modern yollara kavuşturan, verdiği her sözü tutan Asfalt Osman gibi efsane isimlerin İzmir'ini bugünkü acıklı haline getirenleri de sizlerin takdirine havale ediyorum” diye kouştu.

PAKDEMİRLİ: BİR ÇUVAL İNCİRİ KİMSENİN MAHVETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Açılış konuşmasını yapan Bakan Pakdemirli ise, “Bugün burada 22 Şubat 2021 tarihinde Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın katıldığı törenle temelini attığımız ve süratle tamamladığımız konutların anahtar teslimi için buradayız. Şimdiden hayırlı olsun. İzmir bizim tarih, turizm ve ticaret kentimiz. İzmir’imiz, bakanlığımızın da daima gözbebeği olmuştur. Geçtiğimiz yıl yaşanan elim hadiseyi İzmir’imize nazır değdi diye yorumladık. İzmir’de 117 canımızın hayatını kaybettiği depremin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda devletimiz tüm imkanları seferber edildi. Temennimiz bunların bir kez daha yaşanmaması. Milletimiz şunu unutmasın. Devletimiz er zaman milletinin yanındadır. Depremin hemen ardından temeller atıldı. Bugün de tamamladığımız konutların telsim töreni gerçekleştiriyor. Kimse endişelenmesin, üzülmesin. Artık güçlü bir Türkiye var. Bu milletin arkasında önce Rabbimiz sonra da Recep Tayyip Erdoğan var. Yüce Rabbimiz taş üstüne taş koyan emek veren herkesten razı olsun. İzmir’de yatığımız çalışmaları kuş kalem olsa yazmaya yetmez. İzmir enim asil soylu memleketim. Dolayısıyla biz İzmir için elimizi değil başımızı taşın altına koyuyoruz. Büyük sorumluluk alıyoruz. Çok çalışmak ve üretmek için söz veriyor ve bu sözleri tutuyoruz. Biz bu bilinçle İzmir’imize daima sahip çıktık. Bu vatana 19 yılda büyük hizmetler kazandırdık ve yapamaya da devam ediyoruz. İnsanlarımıza bugüne kadar verilmeyen değeri biz verdik. Şimdi 1 çuval inciri kimsenin hiç etmesine izin vermeyeceğiz. Herkes haddini ve yerini bilecek. Pandemi, kuraklık.. Bizler de zor durumdan geçiyoruz. Üretimdeki düşüşler, lojistik sıkıntılar işleri zorlaştırıyor. Ancak bu zor dönem AK Parti hariç hiçbir hükümet tarafından yönetilemezdi. Hangi zor koşulda olursak olalım yatırım ve desteklerimize devam ediyoruz. Güç, üretmekten geçer. Biz de üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz dünyada güçlü bir Türkiye inşa etmek” diye konuştu.

KURUM: UZANAN ELİ BIRAKMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK
İzmir'e verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Bakan Kurum ise "30 Ekim’deki deprem sonrasın 9 ayda konutlarımızın teslimlerini yapıyoruz. İzmir’imize bir söz vermiştik. Ayda bebeğin, inci bebeğin bize uzanan elini bırakmayacağımızı söylemiştik ve Allah’ın izniyle şimdi de konutlarımız teslim etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yeni konutlarımız İzmir’imize hayırlı olsun” dedi.

YILDIRIM: İZMİR SİZE MÜTEŞEKKİR
Son Başbakan Yıldırım ise, “İzmir bugün tarihi bir gün yaşıyor. 30 Ekim ‘de İzmir sarsıldı ama İzmirli sarsılmadı. Biz beraberiz, biz Türki’yeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız deprem sonrasında buradaydı. Acıların hafifletilmesi için büyük destek verdi. Şubatta başladığımız yıkılan binalar en güzel şekilde yeniden yapıldı. 9 ay gibi bir sürede anahtar teslimi yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İzmir size müteşekkirdir” şeklinde konuştu.

Teslim töreni öncesinde öğle saatlerinde İzmir'e havayolu ile gelerek Çiğli 2'nci Ana Jet Üstü'ne inenen Erdoğan, Cuma Namazı burada kılmıştı.
Bayraklı'daki törenin ardından Menemen'e geçecek olan Erdoğan, saat 16.00'da Alsancak Stadı'nın açılışını Menemen Cumhuriyet Meydanı'da, 96 tesisle beraber toplu törenle yaptı Cumhurbaşkanı'nın programı Menemen'de son buldu.

 
Eğlence çıkışı saldırıya uğramıştı... 6 şüpheli tutuklandı!
 
Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne gidecek
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asfalt osman 27 Kasım 2021 Cumartesi 11:28

izmiri mahvedenlerin en önemlisidir.Alsancak ve mithatpaşa da gabare artışını verip güzelim rum evlerini bitiren kişidir.

Yorumu oyla      2      3  
Asfalt Osman!!! 26 Kasım 2021 Cuma 22:34

Asfalt Osman İzmir'e en büyük kötülükleri yapan kişilerden biridir. Betonlaşmanın öncüsü olarak sahildeki yüksek binaların yapılmasına yol açan kişidir. Güzelim parke yolları asaflt ile kaplayarak yağmur sularının yer altına geçmesini önlemiş. Hem sellere neden olmuş, hem de yer altı suları seviyesinin düşmesine neden olmuştur.

Yorumu oyla      2      3  
suphi duman 26 Kasım 2021 Cuma 21:09

Karsiyaka belediyeside imarli olan 3 mahleyi yeni imar adi altinda mileti arsalarin yuzde 45 ne el koyiyor ayrica manzarali yerleri karpuz secer gibi belediyeye ayirip rantcilara peskes etmek istiyor tapili imarli olan 3 mahleyi guya eski imar 3 kat yeni 10 katmis miletin kalan arsalarnida mutahitlere m''écœure ediyor boyle imar var bu gasp gasptir miletin ocagini gasptir boyle adalet olurmu

Yorumu oyla      2      3  
Selamettin 26 Kasım 2021 Cuma 18:39

Sayın Erdoğan 15 temmuzu finanse eden bu alçaklarla nasıl el sıkıştın O gece binlerce kişi senin için sokaklardaydı şehitlerin kemiklerini sızlattın sana hakkım helal değil oy da yok sana çok değiştin

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 26 Kasım 2021 Cuma 17:59

1999'dan beri yönettiğiniz İzmir'de körfezin durumu ortada. Halen denize girilmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 26 Kasım 2021 Cuma 17:08

Asfalt Osman'ın yaptığı yollar ile birlikte Amerikan otomobilleri geldi.Asfalt Osman zamanında Izmir körfezi foseptik çukuru gibi kullanıldı. Şimdi onun kirlettiği körfezi temizlemek için belediye çalışıyor.

Yorumu oyla      12      8  
Hadibe 26 Kasım 2021 Cuma 16:09

Su konusu ne oldu? İzmir'e suyu kim getirmişti hatırlayamadık..

Yorumu oyla      9      7  
muhalif 26 Kasım 2021 Cuma 13:37

CB.na bir sorum olacak, BAE. ile imzalanan anlaşmalardan biri, Abu dabi limanı il varlık fonu arasında,,fondaki İzmir limanı BAE. ne mi satılacak??

Yorumu oyla      7      7  
ALTINORDU'LU 26 Kasım 2021 Cuma 13:05

BEN BİR ALTINORDULU OLARAK EĞER STADI BUNLAR BAHŞEDER GİBİ AÇACAKLARSA BEN STADIN İSMİ MİSMİNE BAKMAM ve BEN YÖNETİCİ OLSAM KATILMAM BİLE

Yorumu oyla      10      6  
Yormayın Reis'i 26 Kasım 2021 Cuma 11:04

Reis son zamanlarda çok yorgun. Bir de siz yormayın.

Yorumu oyla      11      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına yönelik şiddete karşı kararlılık vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
CHP İzmir'de o isim YDK'ya sevk edildi!
CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ...
MGK bildirisinde ekonomi vurgusu
Cumhurbaşkanlığı Kuülliyesi'nde düzenlen MGK toplantısı sona erdi. Toplantı ...
 
Şentop: Kadına yönelik her tür şiddet suçtur
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
'Döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla devrilmeyiz!'
MHP lideri Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. ...
Vefat eden başkanın eşi konuştu… Ortalık karıştı!
Torbalı Belediye Başkanlığı görevindeyken vefat eden İsmail Uygur’un eşi, ...
 
AK Partili kadınlardan kadına şiddet tepkisi: Tahammülümüz yok!
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Kadına Yönelik ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir’e emsal çıkışı: Bari Karşıyaka Belediyesi’ni dinleseydiniz!
AKParti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediyesi’nin emsal ...
CHP'li Kılıç'tan şüpheli çocuk ölümleri için adalet çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva