HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 09:40

‘Engelsiz’ İzmir ‘mavi bayraklı’ koyda buluştu!

İzmir’deki engelli grupların sosyal hayatın içine girerek kaynaşması amacıyla başlatılan “Denizde Buluşalım” etkinliği büyük beğeni topladı. Büyükşehir ve Seferihisar belediyelerinin desteğiyle İzmir Kent Konseyi tarafından düzenlenen gezilere “mavi bayraklı” Akarca Koyu ev sahipliği yaptı.

‘Engelsiz’ İzmir ‘mavi bayraklı’ koyda buluştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi,  kentteki tüm engelli gruplarına yönelik olarak 5 günlük “Günü birlik denizde buluşma” etkinliği düzenledi. Seferihisar Akarca Koyu’nda, her gün değişik bir engelli grubuna yönelik olarak düzenlenen etkinlik sırasıyla ortopedik engelliler, süreğen hastalıklar, zihinsel, görme ve işitme engelliler için ayrı ayrı gerçekleştiriliyor.
 
Engelli vatandaşların kent hayatına katılmaları, bir araya gelmeleri ve aileleriyle birlikte eğlenmeleri amacıyla düzenlenen geziler için Seferihisar Belediyesi’nin katkıları ile Akarca koyu seçildi. Engelliler için düzenlenmiş olan bu plaj mavi bayraklı denize sahip. Plajda ortopedik engellilerin araçlarını rahatça kullanabilmeleri için denize uzanan bir rampa bulunuyor. Yine tuvaletler ve otopark alanları da engelli kullanımına uygun.
Her gün sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden kalkan otobüsler ile keyifli bir yolculuğun ardından Seferihisar’a gelen engelli katılımcılar, aileleriyle birlikte gönüllerince eğleniyor. Bu gezilerde katılımcılarla birlikte olan İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er, engellilerin en büyük sorunlarından bir tanesi olan sosyalleşme probleminin çözümü için gerçekleştirdikleri bu etkinliğin Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayata geçirildiğinin altını çizerek özetle şunları söyledi:
 
SOSYAL HAYATIN İÇİNDE OLMAK
“Özelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yıllardan beri engellilerin bitmeyen problemleri var. Ama bunlardan en önemlisi, engelli kardeşlerimizi sosyal hayatın içine katmaktı. Bugün de bu problemin aşılması için belirlediğimiz projelerden bir tanesini uyguluyoruz. Biz Engelliler Meclisi olarak yaptığımız bütün projeleri başkanımıza sunuyoruz. Başkanımızın da bu konudaki hassasiyetine çok teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi engellilerin kent hayatına ve günlük yaşama katılabilmeleri ancak ve ancak yerel yönetimin katkıları ile olabiliyor. Seferihisar Belediye Başkanımıza da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Burası çok sakin temiz bir yer ve mavi bayraklı bir deniz. Arkadaşlarımızın bir gün de olsa aileleriyle birlikte mutlu olması bizi de mutlu ediyor.”
 
ÇOK OLUMLU BİR ADIM
Geziye katılanların izlenimleri ise şöyle oldu:
İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Zeki Buzgan: “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi  iyi bir organizasyon ile el ele tutuştular. Bu hafta  her gün değişik engel grubundan dostlarımızı burada ağırlıyoruz. Tesis arkadaşlarımız için çok uygun. Engellilere göre düzenlenmiş bir plaj ve mavi bayraklı. Amacımız engellilerin bir araya gelerek kaynaştırılması ve birlikte eğlenmeleri. .”
Selami Atalay: “Büyükşehir Belediyemizin bize böyle ilgi göstermesi bizi çok sevindirdi. Uzun zamandır da denize gidemiyorduk. Çok mutlu olduk”.
Raşit Yürüm: “Tekerlekli sandalye sporlarının hepsini yapıyoruz. Lig maçları, zaman kısıtlılığı ve olanaklarımızın bulunmaması nedeniyle uzun süredir yüzmeye gidemiyorduk.  Bu etkinlik bizim için çok iyi oldu.”
Şebnem Oktay (MS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi): “Bu etkinliğin arkadaşlarımızın sosyalleşmesi için çok iyi bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Hem ailelerimiz hem de arkadaşlarımız için değişik bir gün oluyor. Engelliler adına olumlu bir adım attığımızı düşünüyorum”.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Karaduman 27 Ağustos 2014 Çarşamba 23:04

3 gündür süren ve 2 gün daha sürecek olan bu eğlenceli etkinlik sayesinde engelli çocuklar ilk kez denizle tanıştı.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de arabalı vapura 8 yıl sonra ilk zam
2006 yılından bu yana arabalı vapur ücretlerini sabit tutan İzmir Büyükşehir ...
İzmir ulaşımına fuar ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında açık ...
Çiğli’de krize Başkan el koydu: Önce isyan sonra mutlu son
Çiğli Belediyesi’nde krize neden olan işçi eylemlerinde rahatlatan haber ...
 
Vali Toprak’tan mezbaha çağrısı!
İzmir Ticaret Borsası üyelerinin Buca Kaynaklar'daki Tansaş Et Entegre ...
Urla’da canlı performans mask sergisi keyfi
Mask sanatçısı Eylem Sürer, Düşlerdeki Suretler sergisi ile Urla’daydı. ...
Çiğli’deki işçi krizinde Başkan’dan çok sert açıklama
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan belediye işçilerinin yaptığı eyleme ...
 
Menderes’e büyük müjde: ‘Alo Başkan, hastane tamam!’
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yerel seçim öncesi vaat ettiği ...
Buca istedi Piriştina getiriyor: Goran Bregoviç
Buca’da, 12-14 Eylül tarihleri arasında Balkan rüzgarı esecek. Buca Belediyesi’nin ...
Bornova’da güneş enerjili aracı yollarda
Bornova Belediyesi, mobil vergi aracı sistemini başlatıyor. Uygulama kapsamında, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva