HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Nisan 2012 Çarşamba - 16:57

Engelliler de 'Aşk' dedi

Görme engelliler için başlatılan ‘Telefon Kütüphanesi’ projesinde en çok tercih edilen ‘Aşk’ oldu.

Engelliler de  Aşk  dedi

İSTANBUL - Türkiye’nin ilk ‘Telefon Kütüphanesi’ ilklere imza atmaya devam ediyor. Proje kapsamında edebiyat dünyasının önde gelen yazarlarından Elif Şafak’ın aylarca ‘en çok okunan kitaplar’ listesinde birinci sırada yer alan eseri ‘Aşk’, ‘Telefon Kütüphanesi’nde de görme engelliler tarafından en çok dinlenen eser oldu. Elif Şafak önümüzdeki günlerde yeni çıkaracağı kitabının bir bölümünü görme engelliler için kendi sesiyle okuyarak Telefon Kütüphanesi’ne kazandıracak.
Türk Telekom, iletişim teknolojilerinin olanaklarından faydalanarak herkesin eşit şekilde bilgiye erişimini sağlamak ilkesiyle yürüttüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye erişimi için geliştirilen ‘Telefon Kütüphanesi Projesi’ 2011 Aralık ayından itibaren Türkiye’nin dört bir yanından 38.566 kez arandı.

Görme engelli kullanıcılara ücretsiz olarak ev telefonları üzerinden sesli kitap dinleme imkânı veren “Telefon Kütüphanesi”nde Elif Şafak’ın ‘AŞK’ eseri 200’den fazla sesli kitap arasında en çok dinlenen kitap oldu.

Telefon Kütüphanesi Projesi’yle Elif Şafak’ı ve ‘Aşk’ını görme engelli kullanıcılarıyla buluşturan Türk Telekom, projenin yeni adımlarını Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt ve Yazar Elif Şafak’ın katıldığı basın toplantısıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde duyurdu. 2006 yılından beri bilgiye erişim hakkının garanti altına alınması için çalışmalar yürüten Boğaziçi Üniversitesi GETEM’de kayıtlı olan görme engelli kullanıcılar bu proje ile sesli kitaplara sadece bilgisayar ve internet üzerinden değil aynı zamanda telefon aracılığı ile de ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

“ELİF ŞAFAK SON KİTABINI KENDİ SESLENDİRECEK”
Toplantıda projeyi değerlendiren Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt “Görme engellilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak için iletişim teknolojileri konusundaki 170 yıllık tecrübemizden, alt yapı ve teknolojimizden, yaygın ağımızdan faydalanıyoruz. Amacımız, her evde bulunan ev telefonu üzerinden ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetle Türkiye’nin en ücra köşesindeki görme engelliye bile ulaşmak. Proje, gördüğü büyük ilgi ve aldığı övgüler ile bu alanda ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdi. Telefon Kütüphanesi’nin en çok dinlenen yazarı Elif Şafak, projeden haberdar olduğu andan itibaren bizlere gönülden destek veriyor. Değerli yazarımız bizlere büyük bir sürpriz de yaptı ve yayımlanacak son kitabının bir bölümünü kendisi seslendirerek Telefon Kütüphanesi Projesi’ne katkıda bulunacağı müjdesini verdi. Kendisine değerli katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Ana ürünleri olan ev telefonu üzerinden 200’den fazla sesli kitabı ücretsiz olarak görme engellilerin kullanımına sunduklarını belirten K. Gökhan Bozkurt “Sahip olduğumuz teknolojiyle görme engelli müşterilerimizin hayatında bir fark yaratmak ve onları bambaşka dünyalara taşıyacak öyküleri ulaştırmada aracı olmak Türk Telekom ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor. Sırada ders kitapları, eğitici kitaplar ve çocuk hikayeleri var. Görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırabilmek için farklı konularda faydalı içeriği Telefon Kütüphanesi’ne kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi. Önümüzdeki günlerde Türk Telekom çalışanlarının da projeye destek vereceğini ve gönüllü okuyuculukla sesli kitaplara hayat vereceklerini aktaran Bozkurt, kendisinin de Telefon Kütüphanesi Projesi için bir çocuk hikâyesi okuyacağını ve Türk Telekom çalışanlarına projeye katkıda bulunmaları için öncülük edeceğini söyledi.

Toplantıda konuşan Elif Şafak “Bir yazar olarak beni en çok mutlu eden şey kuşkusuz hikâyelerimin okurlarla buluşması, kelimeler üzerinden köprüler kurulması. “Telefon Kütüphanesi” projesinden, katıldığım bir televizyon programına telefonla bağlanan bir görme engellinin “sizinle dün akşam Telefon Kütüphanesi aracılığıyla tanıştım” sözleriyle haberdar oldum ve bu durum beni gerçekten çok etkiledi. Kitaplarımın Türkiye’nin en ücra köşesindeki görme engelliye bile ulaştığını düşünmek çok etkileyici, umut verici. Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi’ne daha önce ulaşamadığım bu önemli kesime ulaşmama vasıta olduğu ve bu konuda hepimizde farkındalık yarattığı için teşekkür ederim. Böylesine önemli projelerin çoğalması ve gelişmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Ben de projeye bundan sonraki aşamalarında gönülden destek olacağım.” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuri Bilge Ceylan'a Fransa'dan bir ödül daha
Fransa'daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği, yönetmen Nuri Bilge ...
İzmir Film Festivali 11 yıl sonra dönüyor
İzmir'de 1989-2000 yılları arasında kesintisiz düzenlendikten sonra ara ...
Sinematek tiyatro arasından sonra yeniden İzmir Sanat'ta
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sinematek gösterimleri, Cuma akşamı “Sesin ...
 
Karşıyaka'da bir gökyüzü konseri
İzmirli müzik profesörü Berrak Taranç’ın besteleriyle hazırlanan “İzmir ...
İzmirli ressama İtalya’dan ödül
İzmirli ressam Elvin Öztürk’ün eseri, İtalya’da düzenlenen uluslarası yarışmada üçüncü oldu.
Sanatın gözü yaşlı: Meral Okay kansere yenildi...
Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören oyuncu, senarist Meral Okay 53 yaşında yaşamını yitirdi.
 
Soyer'de pop-caz gecesi çoşturdu
Soyer Jazz Studio’daki Caz-Eğlence- Dans Gecesi’ndeki müzik izleyenlerin ...
Şiirin kalbi İzmir’n her köşesinde attı
7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’nda şiir salonlardan meydanlara, meydanlardan ...
Bornova Şehir Tiyatrosu sanat seferine çıktı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sezon başında kapalı gişe oynadığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva