HABERLER>GÜNCEL
15 Ekim 2015 Perşembe - 13:25

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Sarı’ya destek

Yeni Asır Gazetesi’nin Memiş Sarı'yı hedef alan açıklamalarının ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak bir basın açıklaması yaparak Memiş Sarı'nın yanında olduklarını ve bundan sonra oluşacak herhangi bir saldırını sorumlusunu ise Yeni Asır'ın yöneticilerinin olduğunu dile getirdiler. Basın açıklamasında ise TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ilginç bir çıkış yaparak "Atılan yumurtalara acıdım" dedi.

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Sarı’ya destek

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı Ankara'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından İzmir'de düzenlenen eylemlerde hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerin yayın politikasını eleştirmişti. Bunun üzerine Yeni Asır gazetesi Memiş Sarı hakkında provokasyon suçlaması yapmıştı.

Gelişmenin ardından Yeni Asır Gazetesi bir grubun saldırısına uğradı. Binaya yumurta ve boya atıldı.

KESK, TMMOB, TTB ve Emek Demokrasi Güçleri yaşanların ardından bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.



Memiş Sarı'nın yanında olduklarını ve Sarı'ya yönelik herhangi bir saldırıda sorumluluğunu Yeni Asır gazetesi yöneticilerinin olduğunu dile getiren Emek ve Demokrasi Güçleri bundan sonra 1 Kasım'a kadar alanda olacaklarının altını çizdi.

MEMİŞ SARI'YI DEĞİL, BARIŞTAN YANA OLANLARI HEDEF ALDILAR
İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, Yeni Asır gazetesinin Memiş Sarı'yı değil, barıştan yana olan kurumları hedef aldığını söyledi. Akkan, “100’ün üzerinde katledilen canımız, DİSK üyesidir, KESK üyesidir, TMMOB üyesidir, TTB üyesidir, barıştan ve demokrasiden yana mücadele eden kardeşlerimizdir. Bu nedenle acımızı açığa vurmamız ve bu canice katliamın sorumlularına yönelik tepkimizi dile getirmemiz bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Biz, canavarca ve vahşice katledilen kardeşlerimizin acısını yaşarken, onların parçalanmış bedenlerini yan yana getirerek toprağa vermeye çalışırken, bu ölümleri fırsat bilen ve iktidarın borazanlığını yapan bir kısım medya, gazetelerinde attıkları manşetlerle hedef saptırmaya yönelmişlerdir. Adeta devletin besleyip büyüttüğü terör örgütünü gizlemek, ayaklarına dolanan bu tezgâhı örtbas etmek için, emek örgütlerinin yöneticilerine yönelik komplo çabası içine girmişlerdir. Katliamı gerçekleştiren dünyanın en vahşi örgütü IŞİD’in ve onların bu ülkede rahatça barınıp katliam yapmasına göz yuman AKP hükümetinin sorumluluğunu başkalarına yükleme çabası bu gazetelerin manşetlerine yansımıştır” dedi.

MEMİŞ SARI ARKADAŞIMIZ HEDEF GÖSTERİLİYOR
KESK Dönem Sözcüsü Akkan, herkesin olduğu gibi Memiş Sarı'nın da eleştiri hakkının olduğunu söyleyerek, açıkça Memiş Sarı'nın hedef gösterildiğini söyledi. Akkan, “Bu durum karşısında DİSK Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı demokratik eleştiri hakkını kullanarak bu gazetelerden, İzmir’de yayın Yapan Yeni Asır gazetesini eleştirmiştir. Sadece demokratik eleştiri hakkını kullanan ve gerçeklerin saptırılmasına karşı duruş gösteren Memiş arkadaşımız, Yeni Asır gazetesinde ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı tarafından yazılan yazılarda açıkça hedef gösterilmektedir. DİSK, 50 yıldan fazladır işçi sınıfının sendikal örgütlülüğünün öncülüğünü sürdürmektedir. Yaşamının hiçbir döneminde sendikal mücadeleyi şiddete teslim etmemiştir. Gücünü örgütlü duruşundan, mücadelesini demokratik sendikal anlayışından alır. Bugüne kadar hem devletin, hem de gerici güçlerin baskısına uğrayan ama hiçbir hukuksuzluğa bulaşmamış bir örgüttür” ifadelerini kullandı.

OLASI SALDIRILARIN SORUMLUSU YENİ ASIR YÖNETİCİLERİDİR
Akkan sözlerinin sonunda, gazetenin genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı’nın açıklamalarına değinerek “Durum bu iken, bölge temsilcimizin gazetenin manşetinden hedef gösterilmesi nedeniyle, bölge temsilcimize yönelecek herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu Yeni Asır Gazetesi ve onun Genel Yayın Yönetmeni olacaktır. AKP’nin doğrudan yayın organı haline gelen bir gazetenin Genel Yayın Yönetmeni’nin, yanına AKP’nin yönetiminin merkezinde bulunan bir milletvekilini alarak DİSK’i saldırgan bir örgüt gibi göstermeleri karşısında soruyoruz: AKP’li bir milletvekilinin başında bulunduğu AKP’li saldırganlar tarafından, Hürriyet gazetesinin basılıp çamının çerçevesinin indirilmesine dair hangi tepkiyi göstermişlerdir? Buradan ifade ediyoruz ki; İzmir'deki emek ve demokrasi güçleri olarak, Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı’nın arkasındayız. Temsilcimizin hedef gösterilmesini protesto ediyoruz. Karşılaşacağı herhangi bir olumsuzluğun sorumluluğunun Yeni Asır yöneticilerinde olduğunu buradan ilan ediyoruz" diye konuştu.



YUMURTALARA ACIDIM
TMMOB İKK Sekreteri Melih Yalçın ise, “Bu olayın sorumlusu devlettir. İstedikleri kaos ortamını yaratamadılar. AKP hem basın yolu ile, hem de kendi yandaşları vasıtası ile bu olayı bastırmaya çalıştı. Bu planlı bir organizasyondur. Buradaki amaç, AKP’nin buradaki sorumluluğunu unutturmak, yüzden fazla vatandaşın öldüğü saldırı sonrasında ortaya çıkan tepkileri itibarsızlaştırmaktır. Biz vatandaşlarımızın acısını yaşamak ve hesap sormak istiyoruz. Adeta cambaza bak taktiği ile gündemi saptırmaya ve olayın sorumluluğunu üstlerinden atmaya çalışıyorlar. Her gün utanmadan, sıkılmadan yüzümüze baka baka söyledikleri yalanlara karşın öfkemizi kontrol ederek tepkimizi göstermek zorundayız. Yeni Asır artık yandaş olmaktan çıkmış, AKP’nin yayın organı olmuştur. Saldırmadıkları kimse kalmamış, ama bunlara kimse cevap vermiyor, dikkate almıyor. Yapılan eylem dünyanın her yerinde bir protesto eylemidir. Ben o yumurtalara acıdım… Keşke o yumurtaları pişirip çocuklarla yedirseydik daha faydalı olurdu…” diye konuştu.


BİZ ONLARI YOK SAYIYORUZ
TTB adına söz alan Fatih Sürenkök tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “İzmir’deki bir oda seçiminde dahi karşıt grubu terörist ilan ettiler. Demokratik gerekçelerle açtığımız bir davada bile köşe yazıları ile, manşetler ile bizi hedef gösterdiler, vatan haini ilan ettiler. Utanmalılar. Ankara’daki olayda dahi hala sorumlu örgütün adını zikretmekten korkuyorlar. Biz onları yok sayıyoruz.”

SOMA'DA, ANKARA'DA, 17-25 ARALIK'TA NEREDEYDİNİZ?
DİSK Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan yaptığı konuşmada gazetenin yayın politikasına yönelik eleştirilerde bulunarak, “Bu ülkede 17-25 Aralık süreci yaşanırken, Suruç’taki patlama meydana gelirken, Ankara’da Türkiye’nin en büyük katliamı yaşanırken, Soma’da işçi katliamı meydana geldiğinde, eğer gerçekten bir basın organıysanız, öncelikle bu ülkedeki anti-demokratik yasaları eleştirin. Aksi takdirde kabul görmezsiniz. Önce kendinizi bir gözden geçirin” ifadelerini kullandı.

1 KASIM'A KADAR SOKAKTAYIZ
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, "Hafta başındaki mitingde Biz bu gazetenin 13 yılda ülkeyi bu hale getiren AKP’nin sanki yayın organı gibi, siyasi bülteni gibi yaptığı yayınlara olan rahatsızlığımızı dile getirdik. Bu katliamdan sonra artık sokaktan çekilmeyeceğiz. Ta ki, 1Kasım’a kadar...” diye konuştu.
 
DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR
Devrimci 78'liler Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, İzmir Demokratik Alevi Derneği, Konak Kent Konseyi, Birleşik Haziran Hareketi, Özgürlük ve Daynaışma Partisi, Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi, DİSK-Ssoyal İş İzmir Şube Başkanlığı, DİSK-Lastik İş İzmir Şube Başkanlığı, DİSK Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ali Çeltek, Devrimci Parti, Genel- İş İzmir Şubeleri, HDP İzmir İl Örgütü, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Öğrenci Kollektifleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, İzmir Halk Forumları, Genç-Sen, Halkevleri, Elektrik Mühendisleri Odası, Emekli-Sen, Taksak, Yeni Kapı Tiyatrosu, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Emek Partisi

 
AHİM'de soykırım inkar davasını Perinçek kazandı
 
Egedesonsöz ‘Becker’i ağırladı: Ülkeye örnek proje
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 15 Ekim 2015 Perşembe 21:44

yazık bu kadar mı yürekleriniz kurudu 100 den fazla insanımız hayatını yitirmiş alcakcabir saldırıda yeniasırın manşeti .okula gidecek öğrencilerin ne sucu var işe gidecek izmirlinin ne sucu var grev yaparak izmirliye eziyet ediyorsunuz gibisinden bir manşet yüreğiniz kurmuş sizin bir daha böylesi bir vahşet yaşanmaması icin sokakta insanlar 10 gün okula işe gitmesek ne olur. Ölen canlarımızı geri verin bir yıl 24 saat çalışalım.dininiz imanınız para nerey götüreceksiniz.yazık size birde basın özgürlüğünden bahsetmeyin yeniasır artık izmirin yeniasırı degil isterseniz tirajına bakın İzmirin yeniasırı izmir Türkiye'nin acısıni paylaştı olurdu manşeti. Sevgiler insan olabilene

Yorumu oyla      11      7  
erznc 24 15 Ekim 2015 Perşembe 15:01

ey halk bu şehitlerin sorumlusu sendikalar veya işçiler mi?

Yorumu oyla      13      7  
Halk 15 Ekim 2015 Perşembe 14:01

Yazıklar olsun size şehitler için hiç eylem yaptınızmınu sendikalara üye olan arkadaşlar vatan severse eğer Atatürkçülerse eğer burdan istifa ederler

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGC’den ‘Ankara’ tepkisi: Türkiye yasaklar ülkesi oldu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’nin yasaklar ...
İzmir’de silah ticareti operasyonu
Kemalpaşa İlçesi'nde silah ticareti yaptıkları öne sürülen 6 kişinin ev ...
İzmir’de üç ilçede zehir baskını!
İzmir’de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konak, Karşıyaka ...
 
Basın kartı yönetmeliğinin iptali için dava
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ...
Zekeriya Öz'den 7 milyon liralık selfie!
Ergenekon davasının eski savcılarından Zekeriya Öz, yurtdışına çıktıktan ...
İzmir’de örnek ceza: Engelli rampasını kapatan sürücüye…
İzmir’in Güzelbahçe İlçesi'nde, otomobiliyle engelli rampasını kapatıp, ...
 
İzmir’de savaşın çileli çocukları
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen Suriyeli aileler gibi ...
Yeni Asır’a saldırıda 12 gözaltı için flaş karar
Gözaltına alınan 12 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
AYM’den emsal mülkiyet kararı: İzmirli ‘Mercedes mağduru’na ret
Anayasa Mahkemesi, 60 bin euroya satın aldığı kullanılmış lüks aracı sıfır ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva