HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2022 Perşembe - 12:06

Eleştirileri gündeme oturmuştu... Şükürer o görevi bırakıyor!

“İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir" sözleriyle eleştiri oklarını üzerine çeken İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, 2 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan İEKKK toplantısında görevini bıraktığını açıklayacağı seçime gidileceği öğrenildi.

Eleştirileri gündeme oturmuştu... Şükürer o görevi bırakıyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik eleştirilerine gelen tepkilerin ardından İEKKK’daki görevinden ayrılma kararı aldı.

Edinilen bilgilere göre Şükürer, 2 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak görevi bıraktığını açıklayacak.

İEKKK'daki görevinde görev süresinin sona erdiği ancak seçim yapılmaması dolayısıyla göreve devam ettiği öğrenilen Şükürer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in uygun gördüğü bir isme koltuğu bırakacak. 

“İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” başta olmak üzere bir gazeteye verdiği röportajla tepkileri üzerine çeken Şükürer, siyasi isimler ve toplulukların eleştirileri üzerine açıklamalarda bulunmuş, söylemlerinin 'özeleştiri' niteliği taşıdığını belirtmişti.

Ancak, Şükürer’in bu açıklamaları yeterli olmamış, konu İzmir gündemine oturarak, kentin önde gelen isimlerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e görevden el çektirilsin çağrısında bulunmuştu.

Yaşanılan bu olayların ardından Soyer, sessizliğini korurken Şükürer, Ege’de SonSöz’e yaptığı açıklamada muhacir ve mübadillerden özür dileyerek, “Üç kuşak bir İzmirli olarak, bu anlamda bir parçaları olduğum Muhacir ve Mübadil İzmirlileri incitmek aklımdan bile geçmez. Hemşerilerimi üzdüğüm için tekrar özür dilerim” demişti.

ŞÜKÜRER NE DEMİŞTİ?
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer ile röportaj yapan İzgazete yazarı Gönül Soyoğul’un “Ankara'yı çok güzel anlattınız. Ya İzmir? Hep tepkinizi dile getiriyorsunuz, niye?” sorusu üzerine konuşan Şükürer, İzmir’e sonradan gelen vatandaşlar hakkında şu sözlerle Soyoğul’a yanıt verdi:

“Netice itibariyle tercih ettik geldik buraya. Her şeye rağmen. Demek ki artıları eksiklerinden fazla. Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu'dan gelen insanları, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar... Her gelen, her gelen bir daha istisna. En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı. Dünyanın en güzel tarihsel dokusunu yok edip de Çin Seddi gibi Laz müteahhiti kalitesiyle sekiz katlı Çin setlerini bir başkası yapmadı, İzmirli yaptı.

ARSIZ İŞTAHLA YOLLARINA DEVAM EDİYORLAR
Hala her şekilde imkân verdiğin takdirde bir Afrika çekirgesi, bir kımıl zararlısı gibi bugün kentin en münevver kesimi dediğimiz insanlar, bu insanlara desen ki şu 8 kat yerine 13 kat müsaade ediyorum. Üç ay da süreniz var. Üçüncü dakikada burada filizleri çıkarlar. Ama bir yıl sonra kentleşme faziletleri üzerinden, kenti korumak üzerinden mangalda kül bırakmazlar. En mangalda kül bırakmayanlar aynı zamanda onlardır. Efendim evlerinde otururlar, Sahilevleri'ndeki evlerin yasal sınırı yüz elli metrekare, evlerin ortalama metrekaresi bin beş yüz metrekare. Çünkü hepsi korsan bir şekilde yükselmiştir. Arkasından da imar affıyla üç kuruş para verip legalleştirmişlerdir. Otobandaki hız sınırı yüz yirmidir, yüz otuzdur. Hepsi yüz seksenle gider. Kendisinde hak bulur. Çünkü altında Alman arabası var. Yahu netice itibariyle bir toplum nezih, medeni toplum olmanın getirdiği kriterlerin hepsinin farkında olmasına rağmen İzmirliler bunları kendilerine yönelik olarak, bir muafiyet olarak algılayıp soluksuz bir şekilde, geriye doğru yüzyıl içerisinde ihlal ede ede bu kenti hala bitirme konusunda inanılmaz bir arsız iştahla yollarına devam ediyorlar. Benim tepkim bunadır.”

 
Asgari ücrete istisnaların ayrıntıları belirlendi
 
Göztepe'de Ndiaye patlama yaptı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 27 Ocak 2022 Perşembe 16:52

iyi yapar. hemen istifa etmeli beklemeden.

Yorumu oyla      9      3  
canan tapka ünal 27 Ocak 2022 Perşembe 14:31

kente ve insanlarına lağım çukuru deme hakkını nerden buluyor sn şükürer. bu jakoben anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. kente ve insanlara karşı bu anlayışı benimseyen bir kişinin kent yönetiminde söz almasını da kabul etmiyoruz. umarım haberinizdeki gibi görevinden istifa eder ve bu kentte bu tür görevlere izmir sevdalısı insanlar gelir.

Yorumu oyla      8      3  
enes 27 Ocak 2022 Perşembe 14:27

Sayın Şükürer'in açıklamalarını okudum. Gerçekten çok üzüldüm. Halkın bir kesimine bakış açısı endişe verici bir durum. Şu açıklamalardan kendisi adına ben utandım o derece.

Yorumu oyla      7      4  
sezarın hakkı sezara 27 Ocak 2022 Perşembe 13:12

Yahu iyide adam gayet doğru konuşmuş. 1950 li yıllardan itibaren belki de bu ülkenin en güzel tarihi dokusuna sahip kent yok edildi. Ha bunu ben olsam şehre sonradan gelenlere hele ki mübadele ile gelenlere bağlamam. Ben Y kuşağından önceki nesillere bağlarım . o nesiller de bu gün izmir in yönetiminde söz sahibi insanlar malesef. yahu nasıl olurda koca bir nesil tarih yok edilirken sesini çıkarmaz? değil mi? akıllara bu soru nasıl gelmiyor şaşıyor insan . e biz şimdi o neslin insanlarına oy veriyoruz. Bakın izmir in en çok çektiği 2 şey var. Birincisi izmir bürokrasisi. ikincisi ise geçmiş nesillerin gençlere öncülük etmeyip halen daha koltuk sevdasında olmaları . evet sonuç olarak sayın şükürer doğru söylemiş ama bunu bağladığı nokta çok ama çok yanlış.

Yorumu oyla      7      5  
hüseyin 27 Ocak 2022 Perşembe 12:32

Türkiye'ye en büyük ihaneti kim yapıyor biliyor musunuz? Pusulasını şaşırmış liberaller yapıyor.

Yorumu oyla      7      3  
Yetmez Ama Evet 27 Ocak 2022 Perşembe 12:19

Büyükşehirin 12 şirketinin mali müşaviri değil mi? Altındaki mercedesi, Sahilevlerindeki hayatını onlara borçlu değil mi? Ne kin, ne nefret biriktirmiş meğerse.. Ne kompleksli imiş meğerse... Özetle Yetmez Ama Evet diyoruz !

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
103 suç kaydı olan dolandırıcılık şüphelisi villada yakalandı
Düzce'de, 5 ilde kredi kartı dolandırıcılığından aranan ve 103 suç kaydı ...
Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'ye yükselttik
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk enflasyon ...
Kabe ziyareti için metaverse projesi
Suudi Arabistan, Kabe'yi Metaverse üzerinden ziyaret edebilmek için çalışmalara başladığını duyurdu.
 
Bakanlıktan yeni SİT kararları… İzmir’e bir antik liman daha!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dikili’de antik kent limanı kalıntıları ile ...
Çocukların 'oyun' tartışması vahşetle bitti!
Adana'da iki çocuğun oyun tartışması korkunç bitti. 15 yaşındaki O.T., ...
Başkan Soyer ‘dava açtım’ demişti... Kritik proje bakanlık kantarında!
Küçük Menderes Enerji Şirketi tarafından Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nün ...
 
Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2002 yılında suikasta kurban giden tarihçi ...
Ece Erken'in eşi silahlı saldırıda öldürüldü
Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve sunucu Ece Erken'in eşi Avukat ...
Milli Güvenlik Kurulu toplanacak
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün Beştepe'de yapılacak. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva