HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2019 Pazartesi - 13:46

Ekrem İmamoğlu'dan teşekkür konuşması

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu, "2024 Mart'ına kadar alacağımız yetkiyle İstanbul'a bir an önce hizmete başlamak istiyoruz. Türkiye bir an önce normalleşsin. İnsanına hizmet odaklı bir sürece başlasın. İstanbul'un 16 milyon insanının gönlünü kazandık. Bunu güçlendireceğiz" dedi.

Ekrem İmamoğlu dan teşekkür konuşması

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"YSK'nin son girişiyle beraber 16 sandık kaldı. Yüzde 99,95'i girildi. 4 milyon 168 bin 546 bize, 4 milyon 142 bin 791 de rakibe verilen oy. Aradaki fark 25 bin 755'tir. Ortaya koyduğumuz sonucu YSK'nın teyit ediyor olması bizi mutlu etmiştir. 

Bu sabah yerel seçim sürecindeki geçersiz oylar üzeriden açıklaması oldu AK Parti yetkililerinin. 290 bin geçersiz oydan bahsedilmektedir. Bir örnek vermek istiyorum. 2014'teki geçersiz oy 422 bin 677'dir. Şu anda yüzde 3'ün biraz üzerinde olan geçersiz oy oranı 2014'te yüzde 4,7'dir. Bu her seçimde var olan bir oy oranıdır. Bu süreci irdelemenin dipsiz kuyuda süreç arayışına girer, süreci baltalar. Bizim talebimiz bir an önce sürecin tamamlanması, toparlanması ve ülkemizin gündeminin gerçek gündeme dönmesidir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dün söylediği gibi 2018 Haziran'ı itibariyle 2023 Haziran'ına kadar bir süreci vardır. Şahsım adına açıklamayı takdirle karşıladım. 2024 Mart'ına kadar alacağımız yetkiyle İstanbul'a bir an önce hizmete başlamak istiyoruz. Türkiye bir an önce normalleşsin. İnsanına hizmet odaklı bir sürece başlasın. Sayın Bahçeli'nin yapmış olduğu "bir oyla bile seçim kazanılır" tanımlaması tam da bugünün gündeminin parçasıdır. Sayın Bahçeli'nin demokrasi sürecini destekleyen bu açıklamasını da takdirle karşılıyorum. 

"BU ÜLKENİN HER KURUMUYLA DERTLEŞMEYE HAZIRIM"
Bana sandıkta AK Parti'li seçmen de HDP'li seçmen de, Saadet Parti'li, MHP'li oy vermiştir. Ben bütün partilerin oy verdiği bir insan olarak kimseyi birbirinden ayırt etmeyeğimin sözünü vererek bütün İstanbullulara teşekkürü borç biliyorum. Şu ana kadar sürdürdüğümüz süreç bir kriz yönetimi değildir. Tüm sabrımızla ve ülkemizi düşünerek sıhhatli bir sürecin tamamlanması adına sükunetle ortamın yaratılması adına en ufak bir aşırılığa kaçmaksızın bir süreci başardığımızı düşünüyorum. 

Şu an itibariyle AA'nın verisinde de İstanbul kırmızı renge boyanmıştır. Doğrular er ya da geç ortaya çıkar. Şu ana kadar çok büyük telafisi olmayan hatalar yapılmamıştır. Hatalardan geri dönmek de önemlidir. Ben bu ülkenin her kurumuyla dertleşmeye hazırım. Önümüze aydınlık bir geleceğe hep birlikte koşmalıyız. 

"İSTANBUL İÇİN YOLUMUZ AÇIK OLSUN"
Bütün bu sürecin olgunlaşmasıyla beraber toplumumuzun tüm değerlerine, inançlarına, etnik kökenlerine her şeyine saygı duyan bir kişi olacağımın sözünü veriyorum. Biz hep birlikte büyük bir milletiz. İstanbul için yolumuz açık olsun."

Soruları da yanıtlayan İmamoğlu, HDP seçmenlerinin oylarıyla ilgili olarak "Benim Kürt hemşerilerimle içten bir bağım var. Sadece Kürt vatandaşlara dönük değil İstanbul'da yaşayan herkese karşı aynı yakınlıktadır tavır ve davranışlarım. Süreç içinde dertleşeceğiz. Hangi yaralar varsa açılmış bunların tedavisi için her etnik kökenle ayrı ayrı görüşeceğiz" dedi.

"16 MİLYONUN GÖNLÜNÜ KAZANDIK"
İstanbul'u kazanmasıyyla ilgili yorumu sorulan İmamoğlu "İstanbul'un 16 milyon insanının gönlünü kazanmak olarak yorumluyorum. Bunu güçlendireceğiz. Başka bir siyasi dil ve süreci İstanbul'a vadediyorum" diye konuştu. 

İmamoğlu, tebrik telefonu geldi mi şeklindeki soruya "Şimdilik almadım. Alacağım diye düşünüyorum, rakibim nazik bir insan. Daha önce birbirimizi tebrik ettiğimiz görüşmelerimiz oldu. Benimle böyle bir talebi olacağını düşünüyorum. Binali beyden öyle bir tavır bekliyorum" şeklinde yanıt verdi.

 
81 ilde sadece 4 kadın aday belediye başkanı oldu
 
Rakamlar çıktı: İzmir'de kaç kişi sandığa gitmedi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 1 Nisan 2019 Pazartesi 16:02

Büyüksün Başkan.. 2023 te TÜRKİYE tamamen KURTULACAK :)

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 ilde sadece 4 kadın aday belediye başkanı oldu
Yerel seçimlerde 81 ilin sadece 4'ünde kadın belediye başkanı seçildi.
Sosyal medya unvanını güncelledi!
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazanan Tunç Soyer sosyal ...
AA verileri güncelledi: İmamoğlu önde!
Anadolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada, ajansın seçim sonuçlarını açıklayarak ...
 
Hangi iller partiler arasında el değiştirdi?
31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre birçok il partiler ...
İzmir'in performans raporu: Soyer, İnce'yi geçti... Zeybekci çıtayı yükseltti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ...
İmamoğlu'ndan yeni açıklama: Yıldırım'a çağrı!
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, seçimi ...
 
YSK'dan İstanbul açıklaması: İmamoğlu önde götürüyor
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul'da seçim yarışına ...
31 Mart geride kaldı: İzmir’in meclis dağılımı nasıl oluştu?
Türkiye’de milyonlarca seçmen yerel seçimlerde sandık başına gitti ve ...
İzmir'de seçim kutlamaları
İzmir'de seçim kutlamaları
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva