HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2015 Perşembe - 11:22

Ekonominin oyuncuları Torbalı’da buluştu

Torbalı Ticaret Odası, ilçe ekonomisinin temsilcilerini buluşturdu. Ekonomi ile ilgili kurumların sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Torbalı’yı ekonomik yönde daha cazip kılmak için fikir alış verişinde bulunup 2015 yılı hedefleri masaya yatırıldı.

Ekonominin oyuncuları Torbalı’da buluştu

EGEDESONSÖZ - Torbalı Ticaret Odası (TTO), ekonominin temsilcilerini bir araya getirdi. Vergi Haftası ve Muhasebeciler Haftası kapsamında, dün gerçekleştirilen toplantıya, kurum müdürleri, oda başkanları, banka müdürleri ve ilçedeki mali müşavirler ile muhasebeciler katıldı.
 
Ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşların bir araya geldiği toplantıda, sorunlar masaya yatırılırken, karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun: “Ekonominin tüm unsurları olarak, ilçemizin ekonomisini daha da güçlendirmek istiyoruz. Torbalı’mızı ekonomik yönde daha cazip bir merkez haline getirmek için hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız” dedi.
 
Toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar, İŞ-KUR Müdürü Mustafa Şimşek, SGK Müdürü Kadriye Ay ve İzmir Serbest Muhasebeci-Mali Müşavirler Odası Torbalı Temsilcisi Adem Savaş Bulgur, banka müdürleri ile ilçedeki mali müşavir ve muhasebeciler katıldı.
 
GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası ile 1-7 Mart tarihlerindeki Muhasebeciler Haftası münasebetiyle, Torbalı Ticaret Odası dün bir etkinlik gerçekleştirdi. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un ev sahipliğindeki Yusuf Usta’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar, İŞ-KUR Müdürü Mustafa Şimşek, SGK Müdürü Kadriye Ay ve İzmir Serbest Muhasebeci-Mali Müşavirler Odası Torbalı Temsilcisi Adem Savaş Bulgur, banka müdürleri ile ilçedeki mali müşavir ve muhasebeciler katıldı. Toplantı, Ticaret Odası’nın tanıtım filmi ile başladı. 45 farklı sektörde 2 binden fazla işletmeye ev sahipliği yapan Torbalı’nın, her yıl ödediği vergi, gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin lokomotifi konumunda olduğunu kaydeden Olgun: “Bu başarıların perde arkasında ise ekonominin unsurları olarak sizler varsınız. Hep birlikte el ele vererek, ilçemizi ekonomik yönde daha cazip bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

HERKES BİR TUĞLA KOYSUN
 TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun’un konuşmasının ardından, toplantıya katılan misafirler tek tek kendilerini tanıttı. Torbalı’da vergi bilincinin üst düzeyde olduğunu ancak bunu gelecek nesillerde de oluşturmak zorunda olduklarını kaydeden Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar: “Herkesin bir tuğla koyması gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok. Yolumuz uzun ve engelleri hep birlikte aşacağız. Vergi gücümüze daha fazla katkı koymalıyız. Bunu da hep beraber başaracağız” diye konuştu.SGK Torbalı Şubesi Müdürü Kadriye Ay, kurum olarak verdikleri hizmeti daha da üst seviyeye taşımak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti. SGK Müdürü Kadriye Ay ve İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek kurumlarının hizmetleri anlatıp muhasebecilerin yaşadığı sıkıntıları not etti.
 
ESNAFIN, VERGİ DAİRESİ’NDEN ÖDÜ KOPUYOR
 Konuşmacılardan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halil Gülcü, toplantının önemine vurgu yaparken, toplumdaki Vergi Dairesi algısının ise değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Halil Gülcü: “Vergi Dairesi denince esnafın ödü kopuyor. Bu tabuyu yıkmamız lazım. Bunu da kurumlar arası yapılan toplantılar sonucunda el birliğiyle çözeceğiz” dedi. İlçedeki bankaların ve fabrikaların, Torbalı esnafından daha fazla alış veriş yapması gerektiğini de belirten Halil Gülcü, bankacılara da “Muhasebecilerimize güvenin” diye çıkışta bulundu. Toplantıya katılan bankacılar ve muhasebeciler, yaşadıkları sorunlar dile getirirken, kurum müdürleri de sorularla ilgili cevap verdi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Rekor üstüne rekor: Dolar uçuyor!
Dolar yeni güne de yeni rekorla başladı. Sabah saatlerinde 2.5770'i görerek yeni bir rekor kırdı.
Sebze ve meyve zam şampiyonu
Türkiye'nin yaş meyve ve sebze tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ını karşılayan ...
Citigroup Akbank hisselerini satıyor
Citigroup Akbank'ta yaklaşık 1.2 milyar dolara denk gelen 396 milyon hisse satacak.
 
İslam dünyasının en büyük ikinci ekonomisi Türkiye
2013'te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşan Türkiye, 870 milyar dolar ...
Dolar uçuşa geçti, Merkez'den müdahale geldi
Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11 yılın zirvesine yakın seyretmesi ...
MÜSİAD İzmir'den gençlere iş fırsatı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, İzmir Çalışma ...
 
Bakanlıktan vize: Üniversite Urla’ya RES yapacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin ...
Bakanlık'tan İzmir'i 'mega yat' merkezi yapacak tahsis!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir'i mega yat ve tekne ...
Merkez Bankası’ndan flaş enflasyon açıklaması
Merkez Bankası önceki aya göre yıllık bazda yükselen şubat ayı enflasyonunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva