HABERLER>GÜNCEL
4 Ekim 2021 Pazartesi - 11:18

Eğitime korona darbesi! İzmir'de 80 sınıfa karantina...

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube kapsamındaki 9 ilçede geçtiğimiz hafta 21 öğretmen ve 74 öğrencinin koronaya yakalandığı, 57 sınıfın karantinaya alındığı açıklandı. Çiğli, Bayraklı ve Karşıyaka’da karantinaya alınan okul sayısı, 23 olurken, bu bölgede 55 öğrenci ve 14 öğretmen koronoya yakalandı. Sendika Başkanı Necip Vardal, “Okulların kapanmasını istemiyoruz ancak kalabalık sınıflar seyreltilmedikçe, 15 santimetreye kadar düşen sosyal mesafe artırılamazsa, okullardan gelen rakamların yükselişine engel olunamaz” dedi.

Eğitime korona darbesi! İzmir de 80 sınıfa karantina...

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Okullardan gelen pozitif vaka ve karantinaya alınmış sınıf sayılarındaki artış devam ediyor. Geride kalan üç haftada rakamlar sürekli yükseliş gösterirken, geçtiğimiz hafta sadece Eğitim Sen İzmir 1 Nolu şubenin sorumluluk alanına giren Konak, Karabağlar,  Torbalı, Selçuk, Beydağ, Bayındır, Kiraz, Tire ve Ödemiş’te geçen haftakilere ilaveten 57 sınıfın daha karantinaya alındığı öğrenildi. 2 Nolu Şube’nin alanına giren Çiğli, Bayraklı ve Karşıyaka’da ise 23 sınıf karantina kapsamına alındı. 12 ilçede covid 19 testi pozitif çıkan öğrenci sayısı 129’a yükselirken, koronaya yakalanan öğretmen sayısı da 35 oldu.

1,5 METRE MESAFE, 15 SANTİMETREYE KADAR DÜŞTÜ
1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, kendilerine bağlı olan 9 ilçede 21 öğretmen ve 74 öğrencinin covid 19 testlerinin pozitif çıktığını bildirdi, “Okulların kapanmasını istemiyoruz ancak kaygılarımız büyüyor” ifadesini kullandı. Başkan Necip Vardal, geçtiğimiz haftadaki verilerin, önceki haftalardan hiçbir farkı olmadığını, artışın korkuttuğunu söyledi. Başkan Vardal, “Sınıflar seyreltilmediği için, binaların ve dersliklerin yükü hafifletilmediği için fiziksel temas, çok yoğun durumda. Sağlık Bakanlığı’nın 1,5 metre olarak öngördüğü mesafe kuralı, ortadan kalkmış durumda. 40 kişilik sınıflarda bu mesafe neredeyse 15 santimetreye düştü. Doğal olarak bu kadar yoğunluğun olduğu bir yerde vaka sayısının da buna paralel olarak artması sürpriz değildir. Bakanlığın geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, 0-17 yaş aralığındaki çocukların haftalık 400 bin vaka sayısındaki yeri, yüzde 11’den yüzde 25’e çıktığını görüyoruz. Bu bilgi, tehlikeyi açıkça gösteriyor” dedi.

SINIFLAR, TENEFFÜSLERLERDE BAHÇE, KORİDORLAR, TUVALETLER AŞIRI YOĞUN
Alınması gereken önlemleri sık sık dile getirdiklerini, ancak önlemlerin yeterince alınmadığını, gerekli hazırlıkların yapılmadığını gördüklerini belirten Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ayrıca, bu alanların temizliği de önemli. Yeterli sayıda yardımcı hizmetli olmadığı için, bu alanlar yeterince temizlenemiyor. Bu da vakaların artmasına sebep oluyor. Ders saatlerinin kesinlikle 30 dakikaya çekilmesi, temizliğe de zaman bırakılması lazım. Ülke genelinde kısıtlamaların gevşetilmesi, önlemlerin kaldırılması ile birlikte, hem ülke genelindeki önlemlerin yetersiz kalması, okullardaki vakaların artmasını tetikliyor. Okulların kapanmaması gerekiyor.  Ülke genelindeki vaka sayılarının aşağıya çekilmemiş olması, günde 30 bin civarında vakanın görülmesi, okullardaki karantinaya alınmış sınıfların artması, bizlerde okulların yeniden kapanacağına yönelik kaygıları artırıyor. Bu kaygının, çok ciddi önlemlerin alınması ve uygulanmasıyla ortadan kalkması pekala mümkün. Bu kaygıyla sınıfa giren öğretmen, ne kadar verimli olabilir? Bu kaygıyla derse giren bir öğrenci ne kadar başarılı olabilir?”

HAVALANDIRMA, MASKE HİJYEN KADAR ÖNEMLİDİR
“Biz eylül ayını, havalandırma ihtiyacı duymadan, kendi doğal havalandırmayla geçirdik. Kapılar, pencereler açıktı. Fakat havalar gittikçe soğuyor. Önümüzdeki kış aylarında vakaların kontrolden çıkmasından korkuyoruz” diyen Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Havalar soğuyunca, sınıflar nasıl havalandırılacak? Bu konuda bakanlığın bir çalışması, açıklaması yok. Havalandırma, maske kadar, mesafe kadar önemli bir olgudur. Eğer biz bunu sağlayamazsak, pandemi zincirini kırmamız söz konusu olamaz. Bakanlığın bu konuda acil bir çalışma yapması lazım. Sadece maske ve hijyene endekslenmiş bir mücadelenin başarılı olmayacağını biliyoruz. Kuşkusuz, önlemler gevşedikçe, kısıtlamalar kaldırıldıkça, aşıda henüz toplumsal bağışıklığı sağlayacak orana ulaşamamışken, doğal olarak bu olumsuzluklar, vakaların daha da artmasına sebep olabilir. İktidar, bu konuyu yeniden değerlendirmeli. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı  aylardır söylediğimiz bu çalışmaları, bu hazırlıkları bir an önce hayata geçirmek zorundadır.”

BEYAZADAM: VAKA SAYILARI SAAT SAAT DEĞİŞİYOR
Eğitim Sen 2 Nolu Sendika Başkanı Veysel Beyazadam ise geçtiğimiz hafta, Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı’da toplam 17 okulun 23 sınıfının karantiya alındığı bilgisini verdi. 55 öğrenci ve 14 öğretmenin test sonuçlarının pozitif çıktığını belirten Başkan Beyazadam, “Hafta sonundaki rakamlar, bu rakamlara dahil değil. Vaka sayıları, gün gün, hatta saat saat değişiyor. Bu tehlikeli artışın artık ciddiye alınması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 
'Haluk Levent’le Yeniden' yakında başlıyor
 
MEB'ten yeni karar: Ayın ilk haftası açıklanacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burak 4 Ekim 2021 Pazartesi 11:41

Mavişehir'de gayet merkezi bir okulda sınıf içinde maske takılmıyor. Sınıf mevcudu 31. Öğretmenleri maskenin çocukların akciğerlerine zararlı olduğunu ve herkesin nasıl olsa kapacağını söyleyerek kendisi de ders esnasında takmıyor. Aynı okulun velileri hafta sonu ailecek 60 kişi buluşuyor kimsede yine maske yok. Nasıl bitecek bu şekilde salgın? bazı okullarda çocuklar bütün gün maskeli diğerlerinde serbest nasıl oluyor? Denetim yapın denetim! sorumsuz insanları cezalandırın..

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Ege Bölge’de deprem: Gökay Gök görevinden ayrıldı
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, sosyal medya ...
Üniversiteler açıldı: İlk ders korona
Kovid-19 salgını nedeniyle 1.5 yıldır uzaktan eğitim gören üniversiteler, ...
Cadde cadde rapor... İzmir'de trafik kazası rekoru!
Eylül ayında İzmir'de toplam 1075 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan ...
 
Naneli sakız işe yaramadı:10 bin liralık ceza!
Bursa'da polisin 'dur' ihtarına uymayan ve bir polis aracına çarparak ...
NAVTEX şımarıklığına Türkiye'den sert yanıt!
Türk donanmasının engellediği Yunan ihlal teşebbüsünü, bu kez Rum tarafı, ...
Koyunu kurtarmak isteyen çocuk boğuldu
Konya'da sulama havuzuna düşen koyunu kurtarmak için suya atlayan 12 yaşındaki çocuk boğularak öldü.
 
Tartıştığı adamı bıçaklayarak öldüren kadın tutuklandı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, tartışma sırasında bir kişiyi bıçaklayarak ...
KKTC'den Rum kesimine tepki
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, ...
Fazlı Eryılmaz, dünya üçüncüsü oldu
Norveç'in başkenti Oslo'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva