HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2021 Cuma - 10:03

Egeli turizmcilerin bayram umudu

Koronavirüs salgınıyla birlikte durgun bir yıl geçiren turizm sektörü, Ramazan Bayramı'ndan umutlu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, yaz sezonunda ekonomiye can suyu katmak için hazır olduklarını ifade ederek, "Bugüne kadar verilen destekler bizi dirençli ve dik tuttu. Son virajı da sezona hazırlanarak geçireceğiz" dedi.

Egeli turizmcilerin bayram umudu

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye'nin hem yerli hem yabancı turist için cazibe merkezi olduğunu söyleyerek, pandeminin yaralarını kısa sürede sarmaya başlayacaklarını ifade etti. Turizm sektörünün Ramazan Bayramı'na hazırlandığını kaydeden İşler, yaz sezonu için umutlu olduklarını dile getirdi. İşler, "Hepimizin bildiği gibi pandemi nedeniyle koşullar normal değil. Ancak turizm sektörü bugüne krizlerle mücadele ederek geldi. Her türlü krizde umudunu kaybetmedi. Baharın gelmesiyle birlikte turizm sektörü sezonu açacak. Büyük kesim 12 Mayıs'ın ardından gelecek bayrama odaklanmış durumda" şeklinde konuştu.

GÜVENLİ TESİSLERİN ADRESİ
İngiltere'nin 5 Nisan'da alacağı kararlardan ümitli olduklarını ifade eden Mehmet İşler, "Ülkemize hızlı tanı kiti geliyor, aşılama her geçen gün artıyor. Havanın ısınmasıyla birlikte kapalı mekanlardan dışarı çıkacağız ve bulaş riski azalacak. Avrupa hedef pazarlarımızdaki ülkeler aşılamayı toplumun her kesimine yaymaya ve genişletmeye başladı. Bu da seyahat etme isteğini güvenli hale getirecek. Güvenli otel ve turuncu hijyen sertifikasıyla birlikte güvenli tesisler adı altında hizmet sunuluyor. Bu da yerli ve yabancı turist için ülkemizdeki tatil tesislerini cazibe merkezi yapması açısından önemlidir" dedi.

'TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ BİR DESTİNASYON'
İnsanların eve kapanmaktan bıktığını, güneş görmek ve doğayla buluşmak istediğini belirten İşler, turizmciler için umutların tükenmediğini kaydederek, şöyle konuştu: "Turizm sektörü 12 Mayıs ile birlikte bayram yapacak. Bu sezonu kurtaracak, diye umut ediyoruz. Pandemi bile ümidimizi elimizden almadı. Turizm sektörü sezona hazır. Bu öngörü dahilinde bu sezon iş yapmak, ekonomiye can suyu katmak ve ayakta kalmak adına mücadele veriyoruz. Bugüne kadar verilen destekler bizi dirençli ve dik tutmuştu. Son virajı da sezona hazırlanarak geçireceğiz."

Rus pazarının vazgeçilmez olduğunu söyleyen İşler, "Ruslar nisan ayından itibaren peyderpey güneydeki tesislerimizi tercih etmeye başladı. Mayıs ayından itibaren bu akışkanlık hızlanıyor. Yaz sezonunda ciddi bir Rus turist ülkemize girecek gibi gözüküyor. Rusya için Türkiye vazgeçilmez bir destinasyon. Rus pazarı bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'den asla vazgeçmeyen bir pazar. Dolayısıyla 2021 yılında birinci pazar olarak Rusya pazarını görüyoruz. Daha sonra İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkeleri geliyor. Dolayısıyla Rusya erken rezervasyonlar yaparak, erken kalkan yol alır, misali ülkemize giriş yapıyor. Zaten kışın da hiç kesilmedi. Ama nisandan sonra daha fazla göreceğiz. Rusya pazarının geliyor olması da bizim ümitlerimizi arttırıyor" dedi. (DHA)

 
Tren raydan çıktı: 36 ölü, 72 yaralı
 
İki eltinin kaçtığı Yufkacı Muammer ilk kez konuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitcoin 60 bin doların üzerini gördü
Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, ay ortasında ...
SPK'dan 10 yabancı yatırım kuruluşuna ceza!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),10 yabancı yatırım kuruluşuna usulsüz açığa ...
Siber saldırılar KOBİ’leri iflasa sürüklüyor
Günümüzün dijitalleşen dünyası kolaylıklar ve fırsatlarla birlikte çok ...
 
İş Bankası'na yeni genel müdür atandı
Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne bankanın Genel Müdür Yardımcısı ...
Bilgileri bakanlık istemiş: Kripto para açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Mali Suçları Araştırma ...
Manisa TSO’da gündem korona!
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Manisa TSO), Mart ayı olağan meclis ...
 
Merkez Bankası başkanı mesajını tekrarladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugünkü ...
Egedesonsöz’e 'Aytaç Sefiloğlu' onuru
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ekonomi gazeteciliğini teşvik etmek amacıyla ...
BASİFED'te başkanlık el değiştirdi
BASİFED’in bir önceki başkanı Seda Kaya Ösen’in siyasete girmesi nedeniyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva