HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Nisan 2023 Salı - 12:49

Egeli madencilerden ekonomiye 40 milyar dolarlık katkı!

Egeli ihracatçıların genel kurul maratonu devam ediyor. Maden İhracatçıları Birliği Mali Genel Kurulu'nda konuşan İbrahim Alimoğlu, 2022 yılında yaklaşık 6,5 milyar dolar olarak gerçekleştirdiğimiz ihracatımız ve iç pazardaki faaliyetlerimizle 40 milyar dolar değer oluşturduk. Sağladığımız ekonomik büyüklüğün yüzde 90’ından fazlası yerli girdiden oluştu. Böylece katma değeri ülkemizde tutmayı başardık.” dedi.

Egeli madencilerden ekonomiye 40 milyar dolarlık katkı!

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ- Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinin 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantıları 3 genel kurul toplantısıyla devam ediyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği üyeleri, birlik binasının konferans salonunda 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısı için bir araya geldi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Haziran ayı başında bizi pandemi sebebiyle verilen 3 yıllık aradan sonra Xiamen Fuarı bekliyor. Bu sene Ocak ayında Çin’de karantina tedbirlerinin kaldırılmasından sonra çok hızlı bir şekilde milli katılım organizasyonu hazırlıklarımızı tamamladık. Bu sene 47 firma ile ülkemizi Xiamen’de temsil edeceğiz. Toplamda 60 firma katılıyor. Çin’e olan ihracatımızın pandemi öncesi rakamlara ulaşması için katılımcılarımız ile ülkemiz doğaltaşının tanıtımı için var gücümüz ile çalışacağız.” dedi. 

MARBLE İZMİR KAPILARINI AÇIYOR
2022 yılını eğitim çalışmalarından heyetlere, fuar katılımlarından yarışmalara pek çok çalışmaya imza attıklarını söyleyen Başkan Alimoğlu, “Gerek heyetlerimiz ve fuar katılımlarımız gerekse muhtelif çalışmalarımızla hedefimiz katma değerli ihracatımızı arttırmak. 2022 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyar dolar olarak gerçekleştirdiğimiz ihracatımız ve iç pazardaki faaliyetlerimizle 40 milyar dolar değer oluşturduk. Sağladığımız ekonomik büyüklüğün yüzde 90’ından fazlası yerli girdiden oluştu. Böylece katma değeri ülkemizde tutmayı başardık. Önümüzdeki yıl ülke ekonomisine katkımızın katlanarak artmasını hedefliyoruz. Ülkemizin en önemli öz kaynaklarından biri olan maden sektörümüz 2 milyon kişi için geçim kapısı durumunda. Sektörün sorunlarını çözmek için birlikte çalıştığımız Maden Platformunu oluşturan kuruluşların Başkanları, meslektaşlarıma sektörüm adına teşekkürü borç bilirim.” diye konuştu.   

Projelerine “Sürdürülebilir Madencilik ve Sürdürülebilir İhracat” ilkesiyle yön verdiklerinin altını çizen Alimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sektörümüzün en büyük fuarı olan, Marble İzmir Fuarı 28’inci kez kapılarını açacak. Birliğimizin katkılarıyla fuar kapsamında 28 Nisan 14:00’de Doğal Taş Sektöründe Sürdürülebilirlik Semineri’ni gerçekleştireceğiz. Seminerde Wonasa - Dünya Doğal Taş Birliği tarafından hazırlanan ve   Türkçe’ye tercümesini yaptırarak sektörümüzün bilgisine sunduğumuz Doğaltaşta Sürdürülebilirlik Kılavuzunu üzerine de konuşacağız. Seminerimiz Efe Nalbaltoğlu’nun moderatörlüğünde WONASA Direktörü Anil Tanaje, Silkar Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak ve Metsims Kurucusu ve Genel Müdürü Hüdai Kara’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Aynı gün, saat 15:00’de sektörümüzün önemli hedef pazarlarından Avustralya'daki Fırsatlar, İş Yapma Kültürü ve Doğal Taş Sektöründeki Önemli Yasal ve Ticari Gelişmeleri anlatmak üzere Eletra Trade Direktörü ve Yönetim Danışmanı Alper Demir Marble fuarında bizimle olacak.”

İbrahim Alimoğlu, “Marble fuarımıza diğer İhracatçı Birlikleri ile güç birliği yaparak Ticaret Bakanlığımızın desteği ile 18 ülkeden 117 yabancı alıcıyı İkili İş Görüşmeleri yapmak ve fuarı ziyaret etmek üzere ağırlayacağız.  Görüşmelerin ticarete ve verimli iş birliklerine dönüşmesini temenni ederim. Tanıtım çalışmalarımız sadece Xiamen fuarıyla sınırlı kalmayıp hem yıl içinde hedef ülkelere sektörel ticaret heyetleri ve alım heyetleri ile hem de tasarım odaklı sergi, seminer ve gelenekselleşen ama daima gelişen Amorf Doğaltaş Tasarım Yarışmamız ile geniş kitlelere ulaşacaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.

 
'Atanan engelli öğretmen sayısı 11 bin 500'
 
Başkan Engin'den seçim mesajı: Ayrışmalardan uzak bir döneme gireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Merkez Bankası rezervlerinde 5,4'lük azalma'
Reuters için hesaplama yapan beş bankacı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ...
10 milyar dolara yükselecek... Egeli tarımcılar hedef büyüttü!
Türkiye’de tarım ürünleri ihracatında lider konumda olan Ege İhracatçı ...
Küçükkurt'tan üretim mesajı: Türkiye’nin gelecek anahtarı
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) heyeti, geçtiğimiz günlerde ...
 
Memleket Partili başkana konkordato şoku!
Memleket Parti Tire İlçe Parti Başkanı Nihat Koç’a ait şirketin konkordato ...
İcradan satılık benzinlik!
Karabağlar Hali Edip Bulvarı’ndaki akaryakıt istasyonu 42 milyon 580 bin TL’den satışa çıkarıldı.
Türk Hava Yolları'ndan uçuş ve yolcu rekoru
THY, dün gerçekleştirilen 1653 sefer ve taşınan 278 bin 299 yolcu ile ...
 
EBSO'da dönüşüm için master planı çağrısı!
EBSO Meclisi'nde kentsel dönüşüm ve inşaat sektörünün son durumu hakkında ...
EBSO Meclisi'nde et uyarısı... Yeni zamlar yolda!
EBSO Nisan ayı meclis toplantısında et ve balık sektörü ile ilgili bir ...
Kapanan şirket sayısı yüzde 32 arttı!
TOBB verilerine göre, mart ayında 1506 şirket daha kapandı ve yılın ilk ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva