HABERLER>SAĞLIK
20 Mart 2019 Çarşamba - 13:51

Egeli akademisyenlerden yaraları iyileştiren ürün

Ege Üniversitesi'nden (EÜ) 4 bilim insanı bir araya gelerek yeni bir ürün geliştirdi. Yara tedavisinde etkili olan jel, yaranın olduğu bölgeye sürülüyor ve kişinin kendi hücreleriyle birleşerek yeni bir deri tabakası oluşmasını sağlıyor.

Egeli akademisyenlerden yaraları iyileştiren ürün

Ürün, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kevser Özgen Özer, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmöasötik Teknoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Evren Homan Gökçe, Doç. Dr. İpek Eroğlu ve Arş. Gör. Dr. Sakine Tuncay Tanrıverdi tarafından geliştirildi.

5 ÜLKEDEN PATENT ALDI
Prof. Dr. Özgen Özer sadece hammadde arayışı için 8 ay boyunca yoğun uğraş verdiklerini belirtti ve "Ürünün içinde bulunan insan derisinin bileşenlerinden oluşan dermal matriks ve mikropartiküler yapı iyileşmeyi hızlandırıyor. Dermal matriks için dayanıklılık analizleri yaptık. Anabilim dalımızda bulunan aletlerimizi kullanarak ürünün ne kadar dayanıklı olduğunu test ettik. Hayvan çalışmaları ve salınım yaptık. Sonucunda olumlu yanıt aldık" dedi. Çalışmaların ardından Türkiye'de ve dünyada patent almak için başvurularda bulunduklarını söyleyen Prof. Dr. Özer, "Ürünün patentini almak için Türkiye dışında 5 ülkeye başvurduk. Buralardan ürün için patent aldık" diye konuştu.

2014 yılı boyunca Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşa sunum yaparak buluşlarını anlatan Prof. Dr. Özer, "Sunum yaptıktan sonra ürünün içeriğinin iyi olduğunu anlayan yatırımcıların ilgilendikleri en önemli şey, ürünün pazardaki başarısı oldu" dedi.

'ÜRÜN, YARALARIN HIZLA İYİLEŞMESİNİ SAĞLIYOR'
Prof. Dr. Özgen Özer, "İnsan derisinin kendi bileşenlerinden oluşan süngerimsi ve ağsı yapı iyileşmeyi sağlıyor. Yara üzerine koyulan ürün, bir süre sonra kendiliğinden yok oluyor ve yara bölgesindeki hücrelerden sağlıklı doku oluşumunu sağlıyor. Dünyada toplam 50 milyon hasta özellikle, diyabetik ayak yarası ve yatak yarası için etkili bir tedavi bekliyor. Ayrıca ürünün avantajları oldukça fazla. Ürün yaranın hızlı iyileşmesini, yarada yok olmayı ve yaranın şeklini almayı, şeffaflık ve tedavi izlenilebilirliğini ayrıca evde kolayca uygulama yapılmasını sağlıyor" dedi.

EÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Laboratuvardan Rafa Ürün Öyküsü' isimli bir konferasta ürün tanıtıldı. Konferansı, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kevser Özgen Özer verdi. Konferansa Mühendislik Fakültesi  Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Bahattin Tanyolaç, Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rengin Eltem, Biyomühendislik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Gürel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Özer, konferansın sonunda Dermalix'in ortaya çıkmasına katkı sağlayan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmöasötik Teknoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Evren Homan Gökçe, Doç. Dr. İpek Eroğlu ve Arş. Gör. Dr. Sakine Tuncay Tanrıverdi'ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. (DHA)

 
Karşıyaka'nın altyapısı parlıyor
 
3'üncü Çaka Bey Kitap Günleri'ne ilgi büyük
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Elektronik sigara kalp krizi riskini artırıyor'
ABD'de yapılan ve sonuçları Amerikan Koruyucu Hekimlik Dergisi'nde yayımlanan ...
Ameliyattan 2 saat sonra görmeye başladı
İzmir'de yaşayan ve katarakt nedeniyle görme yetisini tamamen kaybeden ...
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini arttırıyor!
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, günde iki kez şekerli içecek tüketenlerin ...
 
'Hepatit B artık anne karnında engellenebiliyor'
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri ...
Bakanlık uyardı: Gıda alışverişinde bunlara dikkat!
Tarım ve Orman Bakanlığınca, gıda alışverişi yaparken dikkat edilmesi ...
İzmir Nazlı Çiçek'e ağlıyor
İzmir'de lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için düzenlenen ...
 
Sağlıkta performansa göre ek ödeme değişiyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalitenin kriter olmaktan çıktığı saptaması ...
Atagöz’de Tıp Bayramı coşkuyla  kutlandı
Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi 14 Mart Tıp Bayramını törenle kutladı. ...
Canan Karatay'dan şırdan uyarısı!
Adana'da ilk kez düzenlenen Sağlık Festivali başladı. Festivale katılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva