HABERLER>GÜNCEL
25 Nisan 2012 Çarşamba - 16:56

EGEÇEM yarının aydınları için kapılarını açtı

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM) Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’ unda gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

EGEÇEM yarının aydınları için kapılarını açtı

İZMİR - “Ege Üniversitesi çocukların da üniversitesi” sloganıyla oluşturulan merkez, 6-18 yaş aralığındaki çocuklara uzman akademisyenler tarafından bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında eğitim vermeyi ve onlara hayatları boyunca kullanabilecekleri bilgi ve deneyimleri kazandırmayı amaçlıyor.
     
EGEÇEM, üniversite bünyesindeki öğretim elemanlarının önerileri ile merkeze başvuran öğrencilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Merkezin eğitim programları içerisinde öğrencilerin üniversitede bulunan rasathanede gök cisimlerini yakından tanıyabilecekleri gözlemler, bitki ve böcek türlerini inceleyebilecekleri geziler, İngilizce öğrenmeyi eğlenceli hale getiren oyunlar, tarihi kalıntıları görebilecekleri arkeolojik kazılar, bilim ve teknoloji dünyasının içine girebilecekleri deneyler ve birçok farklı etkinlik yer alacak.
 
“GELECEĞİMİZİN UMUDUNU TAŞIYORUM”
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz “Bugün kayıplar dışında en çok zorlandığım konuşmalardan birini yapıyorum. Çocukların bize verdiği dersler, kendi duygularını bize aktarım biçimleri Ege Üniversitesi’nin doğru yolda olduğunun bir kanıtı. 1 buçuk yıldan beri bu merkezin ne zaman kurulacağı konusunda büyük bir heyecan duymuştum. O heyecanın içinin bu şekilde donatılmış olduğunun farkında değildim. Burada rüzgardan, pencerenin önündeki bulutun kanadına binmekten, barış için herkese mesaj veren ve ‘biz sevgiyi bekleriz’ diye haykıran bir uygulamadan çok mutlu oldum. Bu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu bu çalışmalarla gördük” diye konuştu.

Merkezin Eğitim Fakültesi kanatları altında daha iyi işlere imza atacağını dile getiren Prof. Dr Yılmaz, “Biz sosyal sorumluluk projeleri ile birlikte olduğumuz öğrencilerle bir şeyler yapıyorduk. Ama, daha çok beklentisi olan ilköğretim çağındaki öğrencilerle çok karşılaşmıyorduk. Burada bunun Ege Üniversitesi için bir eksiklik olduğunu fark ettim. Bu eksikliği EGEÇEM ile kapatıyor olmaktan da onur duyuyorum. Eğitimin kalitesi bakımından, bilimin dünyanın en değerli öğesi olduğu günümüzde yapmamız gerekenleri başka bir boyutta sentez ettim. Geleceğe dönük olarak bu merkezden Türkiye’ye çok önemli mesajlar çıkartacağız. Bu anlamda çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu şansı öğrencilerimizi bize aktardıkları ile süsleyebilirsek önümüzde hiçbir engel olmadığına inanıyorum. Geleceğimizin umudunu taşıyorum” diye konuştu.
 
ERKEN YAŞTA BİLİM VE SANATLA BULUŞACAKLAR
EGEÇEM Müdürü Prof. Dr. Hülya Yılmaz ise; “Eğitimciler olarak en önemli sorumluluğumuz, geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın her birine en iyi eğitim öğretim imkanını sunabilmektir. Çocukların hayatı televizyon dizileri ve bilgisayar oyunları üzerinden gördüğü bir çağda onları erken yaşta bilimle tanıştırmak en önemli görevlerimizden biri. Amacımız yarının sanatçılarını, doktorlarını, bilim adamlarını desteklemek, potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamak ve onları bu konuda cesaretlendirebilmektir” dedi.

Çocukların ve toplumun bilimsel bilgiye ulaşılabilirliğini artırmayı ve üniversite ile toplum arasındaki etkileşmeyi geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, çocukları meraklı olmaya, ilgili meslek dallarına yönlendirmeye ve eleştirel düşünmeye sevk etmeye çalıştıklarını ifade etti.
 
Açılışta konuşan TÜBİTAK desteğiyle Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleştirilen ve toplumda böcek farkındalığı yaratmayı hedefleyen Böcek Okulu(BÖFYAP) proje yöneticisi Prof. Dr. Serdar Tezcan “Bilimin güzel yüzünü tanıtabilmek amacıyla projeler yürüttük. Kurduğumuz okul ile farkındalık yaratmak istedik. Böyle bir merkezin üniversitemiz aracılığı ile yaşama geçmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile Böceksavarlar değil, böcek severler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tören, Tevfik Fikret İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Volkan Alkan’ın piyano dinletisi ve drama gösterisinin ardından konukların Çocuk Eğitimi Deneyimleri obje, afiş ve fotoğraf sergisini dolaşmasıyla son buldu.(EGE AJANS)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalışmasını istemediği eşini sokak ortasında bıçakladı
Kemalpaşa İlçesi'nde, ayrı yaşadığı ve karşı çıkmasına rağmen bir müzikholde ...
Ve Mehmet Ağar cezaevinde: Kimseye kırgın değilim!
Susurluk davasında mahkum olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, iki yıllık ...
Üç yıl sonra karar çıktı: Suçlu yok!
Hollanda'da, 25 Şubat 2009'da İstanbul–Amsterdam seferini yaparken inişe ...
 
Hüseyin Aslan: Bu karar Haziran'a kadar çıkmalı
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, mega proje olarak önceki hafta ...
Minik denizciler şenliği Dominik Caddesi'nde
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, ...
Trafikte yargı mensuplarına örtülü dokunulmazlık
Büyük acılara yol açan trafik kazalarını önlemek için yoğun bir mücadele ...
 
Bayraklı’da lastik dehşeti!
Bayraklı’da 2'si minibüs, 1'i cip 12'si otomobil olmak üzere 15 aracın ...
Korkunç ölüm: Kamyonetin altında kaldı…
Karabağlar İlçesi'nde, geri manevra yapan kamyonetin altında kalan 4 yaşındaki ...
Foça Cezaevi’nden ‘yanlışlıkla’ 47 tahliye!
Aralarında gasp, hırsızlık, tecavüz gibi suçlardan hüküm giyenlerin de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva