HABERLER>GÜNCEL
19 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:48

Ege Üniversitesi'nden tanıtım günleri

İzmir'de, 62 yıllık geçmişinde pek çok ilke imza atan ve bu yıl 11 bin 817 yeni öğrencisine eğitim vermeye hazırlanan Ege Üniversitesi, 20-21 Temmuz tarihlerinde Merkez Kütüphane'de üniversite adayları ve ailelerini tanıtım günlerinde ağırlayacak.

Ege Üniversitesi nden tanıtım günleri

Üniversite seçiminde adaylara ve ailelerine yardımcı olmak, Ege Üniversitesi'nin akademik, sosyal, kültürel ve sportif olanaklarını tanıtmak amacıyla 9'uncu kez düzenlenen 'Üniversiteye Doğru Tercihim Ege' tanıtım günleri, 20-21 Temmuz tarihlerinde, 08.30-16.30 saatleri arasında Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde düzenlenecek. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları hakkında öğretim elemanları tarafından bilgilendirme yapılacak tanıtım günlerinde, tercih edilecek bölümlerin iş olanakları hakkında da bilgi verilecek.

Ulusal ve uluslararası araştırma laboratuvarları tarafından yapılan dünya üniversiteleri sıralamalarında her yıl başarı çıtasını yükselten ve Türkiye'den ilk beş üniversite arasında yer alan Ege Üniversitesi'nde verilen eğitim ve eğitimin gerçekleştirildiği pek çok laboratuvar, uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilmiş durumda. Tıp, Mühendislik ve Eczacılık fakülteleri ile Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sürekli Eğitim Merkezinde verilen eğitimin kalitesinin dünya standartlarında olduğu tescillenen Ege Üniversitesi aynı zamanda 2005 yılı itibariyle Diploma Eki Etiketi veren ilk iki Türk üniversitesinden biri ve Avrupa Birliği Erasmus Eğitim Programı ile Avrupa'ya ilk öğrenci gönderen üniversite. Lisans Yerleştirme Sınavının en başarılı öğrencilerinin yer aldığı yüzde 1'lik dilimden öğrencilerini alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, mezunlarının Tıpta Uzmanlık Sınavında gösterdiği başarılarla da Türkiye'nin en iyileri arasında yer alıyor.

EĞİTİM UYGULAMA İLE PEKİŞTİRİLİYOR
Son teknoloji cihazlarla donatılmış 729 laboratuvarı, 35 farklı alanda çalışmalar yapan uygulama ve araştırma merkezi bulunan Ege Üniversitesi'nde tüm alanlarda eğitim, uygulamalar ile pekiştiriliyor. 24 saat kesintisiz internete ulaşabilmeyi sağlayan teknolojik alt yapısı, binlerce bilgisayarı, klinikleri, deneme istasyonları, atölyeleri, fabrika ve çiftliklerinde gerçekleştirilen uygulama ve stajlarla Ege Üniversitesi'nden öğrenciler, meslekleri hakkında uygulama deneyimi ile mezun oluyor.

AKTİF KAMPÜS YAŞAMI
63 öğrenci topluluğu ile öğrencilerine gerçek bir üniversite deneyimi yaşatan Ege Üniversitesi, 37 yıldır, 300'den fazla etkinlikte öğrencilerini ağırlayan bahar şenliği, Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, Kitap Günleri, açık ve kapalı alan etkinlikleri ile yıl boyunca öğrencilerine hareketli bir kampüs yaşamı sunuyor. Çok sayıda bilimsel ve sosyal toplantıların yapıldığı kültür merkezleri, konferans salonları ve 15'den fazla sergi alanı bulunan Ege Üniversitesi, akademik eğitimin yanı sıra 2 bin kişilik Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, spor salonları ve açık sahaları ile öğrencilerinin bedensel gelişimine de destek oluyor. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda öğrencilerini destekleyen Ege Üniversitesi, kazanılar dereceler ve madalyalarla ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye'nin adını duyuruyor. Ege Üniversitesi radyosu ve televizyonunun canlı yayınları ve programları akademik yaşama katkı sunmasının yanı sıra aktüel programları ile kampüsün enerjisini öğrencilerle buluşturuyor.

6 BİN KİŞİLİK YENİ YURT
'Engelsiz Ege', 'Erişilebilir Kampüs' anlayışı ile üniversite eğitimi almak isteyen tüm gençler için fiziki alanlarını rampa, asansör ve platformlarla düzenleyen Ege Üniversitesi'nde ayrıca, mevcut Öğrenci Köyü ve Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların yanı sıra 6 bin öğrenci için yeni bir yurt binası yapımı da devam ediyor. (DHA)

 
Bucaspor'da hedef şampiyonluk
 
Sosyal medyadan duydu: Minik Mehmet'in hayat kahramanı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liste yayınlandı: Aşkın'ın 7 yardımcısı birinci sınıf oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu terfi ve emekliye ...
Kaybolan Nehir'i arayan 2 akrabası hayatını kaybetti
Rize'de bir ay önce dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki Nehir'i ararken ...
Karaburun'a 'çiftlik' kuşatması: Dev tesis projesine halk seti!
Agromey firması tarafından Karaburun’da hayata geçirilecek dev balık çiftliği ...
 
İzmir'in su ihtiyacını karşılayan alana zehir operasyonu!
İzmir’in Menderes İlçesi’nde bulunan ve İzmirliler'in su ihtiyacını karşılayan ...
FETÖ itirafçısı eski savcı tahliye oldu
FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ...
Başbakan açıkladı: İşte yeni kabine!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasında yapılan sürpriz görüşmeden ...
 
İzmir'de pes dedirten hırsızlık: Bakın neyi çaldılar!
İzmir’in Urla İlçesi’nde bulunan Cumhiriyet Meydanın’daki AVM girişine ...
Hero tişörtü giyen 2 üniversiteli için karar çıktı!
Erzurum'da, Türkçesi "kahraman" anlamına gelen İngilizce "Hero" yazılı ...
Mehmet Karabel yazdı... Güzellik yarışmaları nasıl tarihe karıştı?
Mehmet Karabel yazdı... Güzellik yarışmaları nasıl tarihe karıştı?
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva