HABERLER>SAĞLIK
23 Mart 2020 Pazartesi - 15:02

Ege Üniversitesi’nden ‘koronavirüs’ açıklaması: Stok sıkıntısı yok!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, koronavirüsle mücadele eden Tıp Fakültesi’ndeki son durum ile ilgili olarak açıklama yaptı. Budak, “Yakın zamanda Sağlık Market Uygulamasına geçilmiş olmasının da katkısıyla şu anda stok sıkıntımız bulunmamaktadır. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 194 hemşire, 31 sağlık teknikeri ilave alım izni verilmiştir” dedi. Ayrıca Tıp Fakültesi’nde “Teletıp Poliklinik Sistemi”ne geçiş yapıldığını anlattı.

Ege Üniversitesi’nden ‘koronavirüs’ açıklaması: Stok sıkıntısı yok!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde koronavirüs salgını dolayısıyla kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetlerinin ciddi aksamalar olmadan sürdürülebilmesi için “Teletıp Poliklinik Sistemi” uygulamaya geçirildi. Ege Üniversitesi Hastanesi de bu kapsamda polikliniklere başvuran vatandaşların hastane ortamına gelmeden tedavilerinin başlatılabilmesi için ‘Teletıp Poliklinik Sistemi’ni uygulamaya başlattı.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Hastane başhekimliği, poliklinik hizmetlerinin aksamaması yanında hastaneye gelenlerin daha da azalmasını sağlamak amacıyla poliklinik randevusu olan hastalara, doktorlar telefonla ulaşarak, bulgular doğrultusunda ön değerlendirme yapacak, ardından da gerekli görürse e-reçete sistemi üzerinden ilaç yazacak. Doktorlar telefonla görüşmenin yeterli olmadığını değerlendirdiği, görülmesinin zorunluğu olduğu durumlarda ise aynı gün hastasını hastaneye çağıracak.

“STOK SIKINTIMIZ YOK”
Koronavirüs sebebiyle Bölgenin en kapsamlı hastanesine sahip olan Ege Üniversitesinde de sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması için Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde gerekli tedbirler alındı.

Ege Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarının üstün gayretleriyle koronavirüse karşı büyük bir mücadele verildiğini vurgulayan Rektör Budak “Tıp Fakültesi Dekanlığımız, Başhekimliğimiz ve Anabilim Dallarımızla tam bir uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizdeki en donanımlı sağlık kuruluşlarından olan Ege Üniversitesi Hastanesi gerek insan kaynağı gerekse malzeme stokları açısından koronavirüs mücadelesinde aktif rol oynamaktadır.  İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon içinde yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her konudaki destekleri de bize güç veriyor. Yakın zamanda Sağlık Market Uygulamasına geçilmiş olmasının da katkısıyla şu anda stok sıkıntımız bulunmamaktadır” dedi.

225 İLAVE SAĞLIK ÇALIŞANI
Sağlık Bakanlığının personel takviyesi de yaptığını vurgulayan Rektör Budak “Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 194 hemşire, 31 sağlık teknikeri ilave alım izni verilmiştir. Sağlık çalışanlarımızın özverili, üniversite ve hastane yönetimimizin uyumlu çalışmaları ile salgını en az hasarla atlatacağımıza duyduğum inanç tamdır” diye konuştu.   

Hayırseverlerin destek girişimlerini de hatırlatan Rektör Budak “Üniversitemize her zaman destek olan hayırseverlerimiz, koronavirüs salgını ile mücadelemizde bizim talebimiz ve bilgimiz olmadan destek girişimlerinde bulunmaktadırlar. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

 
İmamoğlu: Tümüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir
 
Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bir zamanlar salgını kesen kapıydı burası!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir zamanlar salgını kesen kapıydı burası!
Fransa'dan virüs tedavisi için açıklama!
Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, sıtma tedavisinde kullanılan bir ilacın ...
Sosyal medyada hızla yayıldı: O ilacı sakın kullanmayın!
Sosyal medyada bir ilacın koronavirüsü tedavi ettiği, hatta önlediği dedikoduları ...
 
Hızlı tanı kiti devrede: 15 dakikada sonuç!
Sağlık Bakanlığı 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı ...
'Virüse yakalanan futbolcunun spor hayatı bitebilir'
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş ...
Bisiklet üzerinde evde sağlık hizmeti!
Bisiklet yardımıyla 50 kilo zayıflayan İzmirli doktor Ümit Yavuz, evde ...
 
Koronavirüs teşhisi konan Prof. Dr. Taşçıoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, koronavirüs teşhisi konulan ...
İzmir'de ailelerden kanser hastası çocukları için SGK'ya çağrı
İzmir'de bir araya gelen kanser hastası çocukların aileleri, sıklıkla ...
Sağlık Bakanlığı'ndan virüse karşı yeni tedbirler
Corona virüs salgınına karşı konaklama tesisleri, restoranlar, yurtlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva