HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2018 Cuma - 08:56

Ege'nin iki devi konkordato ilan etti!

Ekonomide yaşanan kötü gidişten dolayı çok sayıda firma iflasın eşiğine gelirken bazılar da konkordato hamlesinde bulunuyor. Aydın merkezli Şengel İnşaat ve İzmir merkezli Günaydın Group konkordato ilan etti.  

Ege nin iki devi konkordato ilan etti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanma, liranın değer kaybetmesi çok sayıda işletme ve kuruluşu zor durumda bıraktı. Ticari hayatın olumsuz etkilenmesi sonucunda Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de dev kuruluşların bazılarının konkordato ilan etmesi bazılarının da satış kararı alması dikkat çekti.

Ticari faaliyetlerini yıllardır etkin şekilde sürdüren Tüzemenler Yapı Grubu Metal Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomisindeki kötü gidiş sebebiyle geçtiğimiz günlerde kritik bir hamle yaparak İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu. Ayrıca 55 yıldır yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veren Keskinoğlu A.Ş. Haziran ayında nakit sıkışıklığı nedeniyle iflas erteleme yerine getirilen konkordato başvurusu yapmıştı.

KUŞTUR TATİL KÖYÜ’NÜ YAPAN FİRMA DA VAR!
Gelinen noktada Ege Bölgesi’nde yer alan bazı firmaların da konkordato ilanında bulunduğu öğrenildi. Aydın merkezli olan ve gerçekleştirdiği çok sayıda proje arasında Kuşadası’nda yer alan Kuştur Tatil Köyü bulunan Şengel İnşaat, toprak düzenleme ve bitkisel üretimde çağdaş ve teknolojik ürünler geliştirerek bu ürünleri Türkiye ve dünya çiftçilerinin kullanımına sunan Manisa merkezli GMT Tarım Kimya San. Tic. Paz. Ltd.Şti, Türkiye’nin pek çok yerinde gerçekleşen projelere katkı sunan Denizli merkezli Mercek Alüminyum Cephe Plastik Aksesuar İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. ve İzmir merkezli Starbox Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi mahkemeye başvurarak konkordato talep etti.

GÜNAYDIN GROUP'TAN KONKORDATO AÇIKLAMASI!
Ayrıca lojistik sektöründe hizmet veren Günaydın Group'tan konkordato kararına ilişkin kamuoyuna açıklama geldi. Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, "Firma olarak 50 yılı aşan bir geçmişimiz var. Bugüne dek birçok krize göğüs gerdik ve bunlardan da başarıyla çıktık. Günaydın Group, gerek müşterisiyle gerek çalışanlarıyla bu krizi de aşabilecek güçtedir" dedi.

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:"Firma olarak 50 yılı aşan bir geçmişimiz var. Bugüne dek birçok krize göğüs gerdik ve bunlardan da başarıyla çıktık. Günaydın Group, gerek müşterisiyle gerek çalışanlarıyla bu krizi de aşabilecek güçtedir. Bu süreç içerisinde, gerek müşterilerimizden, gerek çalışanlarımızdan gerekse de tüm paydaşlarımızdan aldığımız olumlu mesajlar ve desteklerle süreci en doğru ve hasarsız şekilde yönetmekte olduğumuzu ve herkes için en iyi şekilde yürüteceğimize inancımız tamdır. Bu maksat ile tedbir ve koruma amaçlı almış olduğumuz kararın, hizmet verdiğimiz ve hizmet aldığımız tüm paydaşlarımız için en doğru yol olduğunu hep birlikte göreceğiz. Altını çizerek söylemek isteriz ki; Günaydın Group'un 50 yıllık tecrübesi içerisinde de bugün itibariyle de tedarikçilerine, çalışanlarına ve piyasaya gecikmiş hiçbir borcu yoktur. 50 yıldır yaptığımız gibi, toplumsal ve hukuki değerlere, güçlü ekibimiz, değerli müşterilerimiz ve geniş tedarik sağlayıcı ağımızla birlikte sahip çıkacak, içinden geçmekte olduğumuz süreci de en iyi ve en başarılı şekilde yöneteceğimizi kamuoyu nezdinde sizlerle paylaşmayı bir borç bilirim."

KONKORDATO NEDİR?
Konkordato, batık şirketlerin alacaklılara borcunun ödenmesi için var olan bir sistemdir. Konkordato müessesesi borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir. Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Konkordato müessesesi 2004 sayılı İ.İ.K.’nun 285-309. maddelerinde düzenlenmiştir. Finansal yapısı önemli ölçüde bozulan iyi niyetli ve dürüst borçlu işletmeleri ve kooperatifleri korunmayı amaçlayan bir sistemdir. Burada, borçlunun talebinin bulunması gerekmektedir. Borçlunun talebi üzerine, konkordato müessesesi işlemeye başlar. Konkordato müessesesi 4 bölümden oluşur.

1-Adi Konkordato

2- İflastan Sonra Konkordato

3- Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato

4- Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması

 
Ayrılmak isteyen kız arkadaşını yakarak öldürdü
 
14 Ziraat Bankası çalışanı gözaltında!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sagduyu 28 Eylül 2018 Cuma 11:17

50 yıllık şirketler 50 yıllık emek hepsi boşa ne acı bir durum .

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL'de düşüş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Dolar bu ...
"Ekonomide daha önemli adımlar atılacak”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti hükümetlerinin, son 16 ...
Dernek Başkanı Karabulut: İnciraltı’nda gökdelen imarı istemiyoruz!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Karabulut, “Toprak sahipleri olarak ...
 
'Çerez parası' lafı tarih oldu: Çiğdem el yakıyor!
Çekirdekteki fiyat artışı, hem yerli hem de ithal çekirdeğin satışlarını ...
Bu habere içiniz yanacak! Türk bayrağı artık…
Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Turun, “Türk bayrağını ...
Dünyanın merak ettiği karar açıklandı!
Fed, faiz kararını açıkladı. ABD'den gelen son dakika haberlerine göre ...
 
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de üretim mesajı: Yeterli değil!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Zeytin üretimi 600 binden 846 ...
Borsa İstanbul’da işlemler tekrar başladı
Borsada teknik bir problem nedeniyle ara verilen işlemler saat 14.25 itibariyle ...
Hazine arazileri 'yerli üretim' için vitrine çıkıyor!
Yerli üretiminin artırılması amacıyla ağaçlandırma, hayvancılık ile tıbbi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva