HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2015 Salı - 12:32

Ege-Koop’tan bir ilk: Faturasız, temiz enerjili konut

Ege-Koop yenilenebilir enerji ile çalışan, “Keyifli Yaşam Evlerini” tanıttı. Türkiye’de bir ilk olan projeyle ev sahipleri tüm elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle üretirken, fazla enerjiyi devlete satabilecek. Projenin tanıtımında konuşan Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, benzer projelerin yaygınlaşması gerektiğini söylerken, “Yerel yönetimlerin, hükümetin bu tür yatırımları desteklemesi lazım. Hem cari açığın azalmasında hem de sağlıklı yaşam için önemli adımlar atılacaktır“ dedi.

Ege-Koop’tan bir ilk: Faturasız, temiz enerjili konut

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Koop Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Kendi elektriğini üreten güneş enerjili ilk site, “Keyifli Yaşam Evlerini” tanıttı.
 


Ege-Koop, Deniz Dış Ticaret, Smyrna Solar Energy iş birliği ile yürütülecek projenin tanıtımı, Menemen’in Seyrek beldesine bağlı inşaat alanında gerçekleştirildi.  Seyrek’te toplam 20 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek projenin toplam maliyeti 20 milyon TL’ye mal olacak. 3 etapta gerçekleşecek proje de toplam 80 konut yapılacak. 1 yıl sonunda bitmesi planlanan proje sonunda vatandaşlar 150 bin ila 180 bin TL arasında değişen fiyatlarla ev sahibi olabilecekler. Daireler kurulan enerji panelleri sayesinde tüm enerji ihtiyaçlarını kendileri üretebilecek.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan,  projeyi tanıttı. Ülke için önemli bir proje olduğunu söyleyen Aslan, “Bugün burada Ege-Koop ailesi olarak çok farklı bir yatırımın, temellerini atıyoruz. Bu proje hem İzmir için hem ülke için çok önemli… Ege-Koop Bugüne kadar kentleşme alanında sayılamayacak kadar önemli ilklere imza atan Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biridir. Bu proje bugün Türkiye’de bir ilke imza atıyoruz. Bu projede yaşayacak olan yurttaşlarımız ömür boyu elektrik bedeli ödemeden farklı bir dünyada yaşayacaktır” dedi.


 
ÜRETİLEN FAZLA ENERJİ DEVLETE SATILABİLECEK
Aslan,  “Yenilenebilir enerji geleceğin enerji kaynaklarıdır” düşüncesiyle projeyi başlattıklarını söyleyerek, “Türkiye’de kullanılan enerjinin yaklaşık yüzde 70’ine varan kısmının Bulgaristan’dan ve Rusya’dan alındığı düşünülürse ülkemizin bugün en önemli sorunu olan cari açığın azaltılmasında anlatılmayacak kadar önemlidir. Bu projeyle Dışa bağımlı enerji azaltılır, tüketici enerji masraflarını azaltır, hava kirliliğini azaltır, küresel ısınmayı azaltır, kurulumu ve bakımı kolaydır. Bu projede Konut sahibi olacak ve yaşayacak vatandaşlarımız dilerse önümüzdeki yıllarda kendi konutunun enerji üretimini arttırabilecek ve gerekirse de fazla ürettiği enerji devlete satabilecek” diye konuştu.
 
DEVLET POLİTİKASI OLSUN
Yenilenebilir enerji kaynaklarının devlet politikası haline gelmesi gerektiğini söyleyen Aslan, “10 ay bu kentte güneş var. Böyle bir ülkede bunun anlaşılamaması bana göre eksikliktir. Bu yatırımın mutlaka özendirilmesi gereklidir. Dışarıdan alınan her kaynağa para ödüyoruz.  Yerel yönetimlerin, hükümetin bu tür yatırımları desteklemesi lazım. Yurtdışında KDV indirimleri gibi birçok alanda destek sağlandı. Türkiye’de de artık devlet politikası olması gerekir. Hem cari açığın azalmasında hem de  sağlıklı yaşam için önemli adımlar atılacaktır“ ifadesini kullandı.


 
İZMİR’DE YER KALMADI
Menemen’in Seyrek Beldesi’nde ki araziye kurulacak 20 bin metrekarelik alanın İzmir kent merkezine uzak olmasıyla ilgili konuşan Aslan, ”Biz Ege-Koop olarak 25 yıldır kamuoyu araştırması yapıyoruz. Bizim burada yürüttüğümüz çalışmalar sonrası üniversite burada kuruldu. Burası farklı bir trende girdi. İzmir’in gelecekte eğitim kampüsü anlamında en uygun yeri Menemen olacaktır. İzmir’de başka bir yer kalmadı. Biz hiçbir yerde görmediğimiz desteği Menemen Belediye’sinden aldık. Başkan buradaki çalışmalarını 20 yıl sonrasını düşünerek yapıyor” diye konuştu.

 
Ebru Gündeş'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı!
 
Ege Masterlar heyecanı başlıyor: Fikstür tamam
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 6 Ekim 2015 Salı 15:03

Kendisini sadece basından tanıdım ama Hüseyin Bey ve ekibine helal olsun.Hükümetin yerine olsam kendisini dışarıdan atar ve Çevre/Şehircilik Bakanı yaparım.Torpilden ziyade,İşi bilen ve ehil insanları butür görevlere getirmek lazım.

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EPDK’dan doğalgaz abonelerine önemli çağrı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı doğalgaz ...
SGK Başkanı ABD’ye atandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye'nin ABD Çalışma Müşaviri oldu.
İzmir’in iş dünyasından girişimcilere dev destek
İzmir Ticaret Odası girişimcileri, mentor ve yatırımcılarla buluşturuyor. ...
 
Altına seçim freni!
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, erken seçim hükümetinin ...
Flaş! Enflasyon rakamları açıklandı: O sınıra yaklaştı
Eylül’de TÜFE yüzde 0,89 arttı, yıllık TÜFE ise yüzde 7,95 oldu. Eylül'ün ...
Zeytinyağında rekolte düşük, ancak panik yok!
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinatörlüğünde oluşturulan ...
 
Volkswagen'in gazı yakıtların kaderini değiştiriyor
11 Milyon araca yerleştirdiği yazılımla, karbon emisyon oranlarında hile ...
Torbalı İzmir’in özel eğitim üssü oldu
Sanayi ve Tarımdan sonra Torbalı özel eğitimde de İzmir ve Küçük Menderes’in ...
Urla’da satış maratonu: Araziler kapış kapış!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi İzmir’deki satışlarına bir yenisini daha ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva