HABERLER>EKONOMİ
7 Mayıs 2015 Perşembe - 13:59

Ege iş dünyasını buluşturan zirvede Zeybekci’den İzmir çıkışı!

'Katma Değerli Büyüme Yolunda Finans, Bilişim ve Yönetişim' konulu toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ege'yi yeniden yorumlamamız, birlikte tek bir şehir gibi planlamamız lazım. Kimsenin Ege'nin başkentinin İzmir olduğunun da tartıştığı yok zaten ama İzmir'in de başkent gibi davranması lazım" dedi.

Ege iş dünyasını buluşturan zirvede Zeybekci’den İzmir çıkışı!

İzmir’deki 10 iş insanı derneğinin temsilcilerinin katıldığı 'Ortak Platform İş Zirvesi ve Sektör Tanıtım Günleri', Kültürpark Fuar Alanı’nda başladı.

- AKGERMAN'LA A'DAN Z'YE: İZMİR DEĞİL BÖLGE!...



BASİFED'in Kültürpark'ta 'Katma Değerli Büyüme Yolunda Finans, Bilişim ve Yönetişim' başlığı ile düzenlediği zirveye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

- ZEYBEKCİ’DEN 7 HAZİRAN MESAJI: İZMİR NE SÖYLERSE…

- İLGİNÇ HDP MESAJI!...

Zeybekci, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ve 800 milyar dolarlık milli gelire ulaştığını belirterek, Türkiye'nin bu noktaya fasoncu olarak geldiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu:
 
"Hammadde alanlarını tamamen başkalarının kontrol ettiği, enerji piyasalarını tamamen başkalarının kontrol ettiği, teknolojide tamamen başka ülkelerin ürettiği teknolojiyle üretim yapan, finans piyasalarında da tam anlamıyla başka dinamiklerin kontrolü altında olan bir dünyada fasoncu bir ülke olarak bu destansı başarıyı sağladık. Fasoncu derken küçümsemek anlamında söylemiyorum. Buna rağmen biz bunu yaptık. Eğer 2023 hedefleri diyorsak, 500 milyar dolarlık ihracat diyorsak, 2 trilyon dolarlık milli gelir, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olmak diyorsak, Türkiye’nin olmazsa olmazları var. Bilgiyi ve teknolojiyi üreten ülkeler, kullananlara hükmederler. Öncelikle eksikleri tespit ederek yapılması gerekenleri tüm siyasi mülahazaların üstünde milli doğrular olarak ortaya koymak zorundayız."


 
"O ZEYBEĞİ OYNAYACAK NOKTAYA GELMEMİZ LAZIM"
Horon tepen Karadenizliler'in, halay çeken Güneydoğulular'ın zeybek oynayan Egeliler'in ortak iş kültürü olmadığını düşündüğünü ifade eden Zeybekci, "Siz tek oynayan zeybeği görmüşsünüz. Siz efeleri o zeybeği birlikte ve ahenk içinde görseydiniz eğer bunu söylemeye korkardınız. O aynı müzikle aynı tonda bizim o zeybeği oynayacak noktaya gelmemiz lazım. Ben onun için BASİFED dendiğinde çok önemsedim. Bizim Ege’yi yeniden yorumlamamız lazım. Birlikte tek bir şehir gibi planlamamız lazım. Kimsenin Ege’nin başkentinin İzmir olduğunun da tartıştığı yok zaten ama İzmir’in de başkent gibi davranması lazım. Ege’nin bütün sivil toplum kuruluşlarını gelin bir araya getirmeye çalışalım. Biz Denizli’de bunu başardık ve bir anayasa ortaya çıkardık. Ege’nin böyle bir şeye ihtiyacı var" dedi.
 


"TEKNOLOJİ TANSFER OFİSLERİ KURULMALI"
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, bir ilki gerçekleştirerek 10 derneğin temsilci ve başkanlarının yer aldığı önemli bir toplantıya imza attıklarını belirtti. İzmir için de önemli bir adım olan bu zirvenin sonuç verdiği zaman etkili olabileceğini anlatan Akgerman, kalkınma ajansları ve teknoparklara sahip İzmir’in teknoloji tabanlı büyüme için ideal bir konumda olduğunu vurguladı. İzmir’de teknoloji tabanlı üretim için başta gelen şartlardan biri olan beceri için belirli bir teknolojik altyapısının da olması gerektiğini belirten Akgerman, İzmir’de üniversite bünyelerinde kurulu teknoparkların teknoloji transfer ofisleri kurmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Yenileşme konusunda atılım yapan firmaların bu transferlere büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Akgerman, zirve sayesinde firmaların teknolojik dönüşüm ve yönetişim konularında yabancı yatırım fonları ve uluslararası firmalar tarafından da bilgilenme şansı yakalayacaklarına dikkat çekti. Akgerman ayrıca üretim hattında işgücü maliyetinin ortadan kalktığını, istihdamdaki erimeyle birlikte satış ve pazarlama kısmına yönelik yeni mühendislik alanlarının da ortaya çıktığını belirterek, bu değişim sürecinde ekonomiyi yönetenlerle özel sektörün beraber strateji çizmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
KALKINMA MODELİ ÖRNEĞİ
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aycan Şen, bir bölgenin gelişimi için rakamsal verileri analiz etmenin yanı sıra oradaki girişimci, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle derinlemesine görüşmeler yaparak bir kalkınma modeli oluşturduklarını aktardı. Şen, şimdiye kadar Çorum, Tunceli, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için bu çalışmayı yürüttüklerini, her kentte başka bir özgün model ortaya çıktığını dile getirdi. Öte yandan Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi ile de Batı’daki sanayici ile Doğu’daki girişimciyi buluşturduklarını anlatan Şen, Egeli iş insanlarından da bu projeye destek istedi.
 
"YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİNE İHTİYAÇ VAR"
İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da, bölgenin lider ili İzmir’de kendilerinin de önemli yatırımları ve iş ortakları bulunduğunu belirterek, "Bu reform adımları bizi 2009’a getirdi. Türkiye’de dünyanın da sunduğu olumlu konjonktürle hak ettiği payı aldı. Küresel krizden sonra yavaşlama Türkiye’nin de hızını kesti. AB’deki büyüme sorunu bizim büyümemizi de yüzde 3’ün altına çekti. Temel olarak değişimi gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Ama dönüşümü tam olarak gerçekleştiremediğimizi düşünüyorum" dedi.
 
Türkiye’nin bugün hala yatırım yapılabilir bir ülke konumunda olduğunu dile getiren Okyay, "2015’in Türkiye adına çok kolay bir yıl olmayacağı aşikar. FED’in faiz kararı bizim gibi gelişmekte olan ve yabancı yatırımlara ihtiyaç duyan ülkeler için olumsuz olacak" diye konuştu. Uluslararası ticaret anlaşmaları, Rusya’daki kriz gibi dış risklerin yanı sıra seçim ve çözüm süreci gibi iç risklerin de bulunduğunu kaydeden Okyay, Türkiye’nin yüksek büyüme ve yeni bir başarı hikayesine ihtiyacının olduğunu, bunun için de seçim sonrası hızlı bir reform sürecine girilmesi gerektiğini savundu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AMAN HA! 7 Mayıs 2015 Perşembe 16:58

Hdp'ye oy vermek demek Pkk'ya oy vermek demektir1

Yorumu oyla      13      12  
7 Mayıs 2015 Perşembe 14:57

izmiri 35 proje istanbuluda kanal istanbul projesiyle avutmaya devam

Yorumu oyla      22      9  
7 Mayıs 2015 Perşembe 14:12

izmir vergi olarak 2.liğe yükseldi.izmir hep veriyor ama hiç geri alamıyor. ne oldu 35 proje ne oldu kapatılan özel idarenin malları.

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan’dan sert açıklama: Dünyanın kaç bucak olduğunu...
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates fiyatlarındaki artışa ilişkin, ...
Bayındırlı üreticilerden ihracat atağı!
İzmir’in Bayındır İlçesi'nde 430 ortağıyla yer örtücü bitkilerde Türkiye ...
Patates 5 lira oldu, çözümün adresi İran!
Patates 5 lira olunca hükümet ithalat yapılacağını açıkladı. En yakın ...
 
Valilikten Koza Altın’a: Orayı terk et!
İzmir Valiliği, orman alanında altın madeni için çalışma yapan Koza Altın’a ...
Ege-Koop’tan çarpıcı seçim bildirgesi: Ulusun egemenliği mi…
Ege-Koop Danışma Kurulu, 7 Haziran genel seçimi öncesinde yayınladığı ...
İzmir’de taşeron işçilerde toplu sözleşme heyecanı
İzmir’de belediyelerde taşeron şirketlere bağlı çalışan işçilerin yaklaşık ...
 
Madenciye zorunlu sigorta dönemi
Yerüstü ve yer altı kömür madenciliği faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel ...
Yorgancılar'dan enflasyon ve vaatler yorumu!
Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanması ve enflasyonun beklentilerin ...
İTO’da gündem Kıbrıs: Akıncı’ya ‘yavru vatan’ desteği
KKTC Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, İzmir Ticaret Odası Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva