HABERLER>EGE
3 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:19

Ege'de işsizliğin olmadığı tek ilçe!

İcralık çiftçilerin kullanmaları için deposu dolu traktör vererek Türkiye'ye örnek olan, belediyeye ait arazilerde üretilen zeytini ve zeytinyağını, buğdayı paylaşan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, "Üretmediğimiz zaman nasıl bir sıkıntı yaşadığımızı pandemide gördük. Önce üretmemiz lazım. Mehmet Maçoğlu başkan bize ışık oldu. İlçemizde herkes üretimin bir parçası olduğu için işsizlik sorunu yok" dedi

Ege de işsizliğin olmadığı tek ilçe!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye, paylaşımcı ve üretimin içinde olan tavırları nedeniyle  eskiden Ovacık'ın, bugün Tunceli'nin Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu'nu konuşurken, bugün Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'i de konuşmaya başladı. Üreticilere yönelik çalışmaları ve örnek projeleriyle öne çıkan CHP'li Başkan Zeki Bilgin, "Belediye Başkanı olarak üretimden, üreticiden yanayım. Üretimin artması, daha çok insanın üretime katılması anlamında üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Üretimi durdurmayıp tam aksine artırarak Saruhanlı'da işsizliği neredeyse sıfıra yakın noktaya getirdik" ifadesini kullandı.

18 TRAKTÖRÜ ÇİFTÇİNİN EMRİNE VERDİ
Belediyenin 18 traktörünü, yakıt depolu dolu halde üreticilerin hizmetine sunarak yurt genelinde dikkatleri üzerine çeken Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, "Bu yaklaşımımız o kadar büyük ilgi gördü ki, gelen telefonlardan ben de çok duygulandım. 4 dönem milletvekilliği yapan Ali Naili Erdem bile arayıp tebrik etti. Vatandaşlarımız belediyeye geliyor, teşekkürlerini iletiyor. Bu teveccüh, doğru iş yaptığımızı gösteriyor" dedi. Zeytin hasadından sonra buğday hasadı da yapacaklarını anlatan Başkan Bilgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA UN DAĞITACAK
"Pandemide gördük ki, üretmediğimiz zaman çok büyük sıkıntıya giriyoruz. Demek ki öncelikle üretmemiz lazımmış. Üretim durmasın diye böyle bir yol izledik, çok faydalı oldu. Çok sayıda üreticimiz traktörlerimizden faydalandı, faydalanmaya devam ediyor. Belediyemize ait 400 dönüm zeytinliğimizden çıkan yağın 2 tonunu, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıttık. 10 ton yağı da ihaleyle sattık. 8 ton zeytini salamuraya bastık ve zeytinlerimizi de sosyal hizmetlerde kayıtlı yoksullarımıza pay ettik. Şimdi sıra buğdaya geldi. 40 dönüme buğday ektik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oradan çıkacak buğdayı una dönüştürüp vatandaşlarımıza sunacağız. Beni Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu'na benzetiyorlarmış. Gerçekten Maçoğlu başkan, bize ışık oluyor. Onun gibi üreticiye, üretime yönelik bir duruş sergiliyoruz"

OVA YOLLARININ TAMAMI ISLAH EDİLDİ
Ova yollarının tamamının asfaltlandığını, 26 farklı noktaya zirai ilaçlama için kullanılmak üzere tarımsal pompa istasyonu açtıklarını anlatan Başkan Zeki Bilgin, "Zirai ilaçlama da üreticinin üretim maliyetini yükselten önemli bir kalemdi. Bu konuda da üreticiye omuz verdik" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

" Mahalleleleri köyleri geziyorum, tarlaları bahçeleri dolaşıyorum. Ücretsiz fide dağıtmaya devam ediyoruz. Üreticilerimiz çok mutlu. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan çok sayıda hemşehrimiz var. İlçemizde küçük de olsa çeşitli fabrikalar faaliyet gösteriyor, üzüm işletmelerimiz var. Develi mahallemizde, Manisa Ticaret Odası katkılarıyla 4 bin 160 dönümlük alana Karma Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Ayrıca herkesin iyi kötü arazisi var, orada üretim yapıyor. Dolayısıyla tüm bu unsurlar sayesinde Saruhanlı'da işsizlik yok diyebilirim."

HALKIN MEMNUNİYET ORANI GİDEREK YÜKSELİYOR
31 Mart 2019 seçimlerinde AK Partili rakibine 5 bin oy fark atarak Belediye Başkanı olan CHP'li Zeki Bilgin, bugüne kadar anket yaptırmadığını ancak halkın memnuniyetin üst düzeyde olduğuna vurgu yaptı. Bugün seçim yapılsa, yüzde 56'lık oy oranını çok daha yukarılarda olacağını iddia eden Başkan Bilgin, "Üreticiye, tüketiciye, esnafa, çocuklara dokunursanız, onların derdini dert edinirseniz, tanınırlığınız da halkın sizden memnuniyeti de artar. Seçimde bana oy vermeyen AK Partili, MHP'li hemşehrilerim, o zamanki tercihleri açık açık bana söylüyorlar ve bundan sonra oylarını bana atacaklarını söylüyorlar. Bunlar güzel şeyler" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE BİNASINI BELEDİYE YAPTIRDI
 Belediye kaynaklarıyla ilçeye 1500 öğrencinin eğitim görebileceği bir üniversite binası inşa edildiğini hatırlatan Başkan Zeki Bilgin, "Bundan sonra üreticiye yönelik sırada hangi projeleriniz var?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Üreticinin üzümünü daha değerli kılacak lisanslı depoculuğu gündeme getirdik. Üzümleri açığa dökmemek gerekiyor. Bu projemi STK'larla paylaştım. Girişimci olmak, cesur kararlar almak gerekiyor. Yerimiz hazır ve yatırımcı bekliyoruz. Celal  Bayar Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokulumuz var, 250 öğrenci kapasiteli. Öyle güzel bir bina yaptık ki, içinde 1500 öğrenci eğitim alabilir. Kabasını tamamladık, yeni bir ihaleye çıktık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Okulumuz da büyüdüğünde Saruhanlı'da esnaf daha çok kazanacak, ilçemizin sosyal hayatı daha da renklenecek. "

 
Bakan vaka sayılarıyla ilgili tarih verdi
 
Otomobil beton bariyere çarptı: 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 3 Mayıs 2021 Pazartesi 15:22

Bundan yaklaşık 3 yıl önce gittiğim Saruhanlıda çiftçiler, fetöcü çıkan alacaklılarından dolayı devletin bloke ettiği gelirler yüzünden alacaklarını tahsil edemeyip bankalara borçlandıklarını, suçlu olan insanlar yüzünden dolaylı olarak kendilerinin de cezalandırıldığını, 100.000 TL ile 400.000 TL civarında alacakları olan çiftçilerin borçları yüzünden arazilerini sattığını ifade etmişlerdi. Acaba başkan bu mağduriyeti yaşayan çiftçiler hakkında herhangi bir önlem almış mıdır ben bunu merak ediyorum?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda siyah yılan endişesi: Sakın öldürmeyin!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde farklı noktalarda görülen siyah renkli yılanlar ...
Marka olan 'Emirdağ kilimi' tescillendi
Emirdağ Belediyesince başvurusu yapılan yöreye özgün olan "Emirdağ kilimi"nin, ...
Sahil kentlerini zehirleyecekti, yakalandı!
Aydın'da otomobilinin arka tamponuna 3 kilogram metamfetamin gizlediği ...
 
Bodrum'da duyulan yüksek sesin kaynağı belli oldu
Bodrum Belediyesi, ilçece bir süredir duuylan yüksek sesin Yunan Adaları'ndan geldiğini açıkladı.
Bodrum plajları 'tam kapanmada' turistlere kaldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bugün aniden yükselen hava sıcaklığını fırsat ...
Denizlispor 3 hafta kala küme düştü!
Süper Lig'in 39. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Yukatel Denizlispor'u ...
 
Şehit Uzman Çavuş Asan, son yolculuğuna uğurlandı
Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Operasyonun'da teröristlerin ...
'Eşekli kütüphane' ile kitapla buluştular
Denizli'nin Çameli ilçesinde, koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan ...
Canlı derste beyin kanaması geçirdi... Esra öğretmenin acı sonu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, canlı derste beyin kanaması geçiren sınıf ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva