HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2021 Perşembe - 13:09

Ege Belediyeler Birliği yeniden 'Soyer' dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı'na oy birliği ile yeniden seçildi. Başkan Soyer, “Gediz Nehri’nin kirliliği çok boyutlu sorunlar yumağı doğurduğu için elimizi taşın altına koymaya karar verdik ve geri adım atmayacağız. Bu, birliğimizin tüm paydaşları için de kolektif güvenliğimiz açısından hayati bir noktadır” dedi.

Ege Belediyeler Birliği yeniden  Soyer  dedi

Ege Belediyeler Birliği 2021 Yılı Olağan Toplantısı İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapıldı. Seçim sonucunda birliğin başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden seçildi. Birinci başkan vekilliğine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ikinci başkan vekilliğine ise Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş seçildi.

Geri adım atmak yok
Kendisine gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür eden Başkan Tunç Soyer, sözlerine Gediz Nehri’ndeki kirliliği anlatarak başladı. Soyer, iklim kriziyle mücadele etmek için güç birliğine ihtiyaç olduğunun önemini vurgulayarak şöyle devam etti: “Artık çevresel sorunlarımız, kentsel üretimimiz, kalkınma stratejilerimiz sadece kentlerimizin  idari sınırları içinde sorunu ele alan paydaşlarla çözülecek veya sağlanabilecek nitelikte değil. Hayatlarımız, refahımız, doğamızın geleceği karşılıklı bağımlılığımızın sularında yüzen adacıklar konumunda. Gediz Nehri’nin kirliliği tam da böylesi çok boyutlu sorunlar yumağı doğurduğu için elimizi taşın altına koymaya karar verdik ve geri adım atmayacağız. Bu, birliğimizin tüm paydaşları için de kolektif güvenliğimiz açısından hayati bir noktadır. Birbirimize daha fazla güvenerek, dayanışmayı artırarak yeni yollar bulacağız.”



İklim kriziyle karşı karşıyayız
Başkan Tunç  Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Bu sene yaşamadığımız afetlerle karşılaştık. İklim krizi ve bu krizin yarattığı etkiler,  artık Anadolu’ya geldi. Bunu hepimizin idrak etmesi gerek. Karadeniz’de günlerdir yaşanan sel felaketi, Manavgat’ta meydana gelen yangın. Sanmayın ki bunlar her sene başımıza gelen olaylar. Küresel ısınmanın tetiklediği, küresel ısınmanın büyüttüğü her gün başa çıkması zorlaşan olaylar bunlar. Artık şunu anlamalıyız ki iklim kriziyle karşı karşıyayız. Ve bu krizden ciddi bir biçimde etkilenmeye devam edeceğiz.”

Suya göre ürün planlaması şart
İklim krizinin su varlıklarını daha da azalttığını dile getiren Başkan Soyer, “Bu yetmezmiş gibi bizim uyguladığımız tarım politikaları, ürüne göre su politikasına devam ediyor. Bizim artık bunu değiştirmemiz ve suya göre ürün planlaması yapmaya başlamamız gerekiyor. İklim krizi bir yandan, bu tarım politikaları bir yandan her ikisi birbirini büyüten sonuçlar doğuruyor. Bir de buna eklenen sulama meselesi var. Bu konuda o kadar hata yapıyoruz ki halen daha suyumuz bolmuş gibi vahşi sulamaya devam ediyoruz. Sulama teknolojilerini mutlaka değiştirmemiz gerek. Bütün bunlar yetmiyor gibi su kaynaklarını zehirlemeye de devam ediyoruz.  Bu bir kader değil” dedi.

Felaketi hep birlikte engelleyeceğiz
Başkan Soyer sözlerini şöyle tamamladı: “Yöneticiler ve seçilmiş temsilciler olarak ve koskoca Ege Belediyeler Birliği olarak üstümüze düşen görevlerden biridir. Bu bizim boynumuzun borcudur. Bundan daha değerli bir işimiz yok. Olamaz da. Yok oluyoruz farkında değiliz. Bu felaketi engelleyebiliriz. El ele verirsek hepsini çözeriz. Güçlü bir çatı altındayız, bunun kıymetini bilip bu kadar hayati meseleyi bir siyasi çekişme meselesi yapmayıp nasıl daha iyiye götürmeliyiz bu esasla hareket etmeliyiz. Ben bize güveniyorum, ben size güveniyorum. Her birinizin ne kadar büyük özenle, hassasiyetle çalıştığına inanıyorum. Bütün mesele gücü birleştirmekte. El ele verirsek her şeyi çözebiliriz.

 
İzmir'in unutulan köyleri... 1923'ten bu yana ilk kez milletvekili ağırladılar
 
Başkan Soyer UNESCO için lobi desteği istedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de Atatürk sergisine yoğun ilgi
Narlıdere Belediyesi’nin Folkart ile birlikte açtığı “Sarışın Bir Kurt, ...
Torbalı Belediyesi’nden Arhavi’ye yardım eli
Torbalı Belediyesi, sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Artvin'in ...
Başkan Vekili Pehlivan'dan esnafa destek
Menemen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri ...
 
Türkiye’nin ilk ‘Roman Gençlik Çalıştayı’ Karşıyaka’da!
Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği (ROMGEDER) ile Karşıyaka ...
Soyer'den 'ihale' sitemi: Tarihi bina biraz daha çürüdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'taki tarihi elektrik ...
Konak'ın örnek projesine TBB'den 500 bin TL hibe!
Konak Belediyesi’nin Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ...
 
Bayraklı'da havuz zamanı
Bayraklı’da ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ sloganıyla yola çıkarak, yıllardır ...
Başkan Karakayalı 'mülteciler İzmir için risk' dedi: Herkes kendi ülkesine gitsin!
Ülke gündemini meşgul eden 'Suriyeli' tartışmalarına dahil olan Kemalpaşa ...
KARBEM'de LGS gururu: Yüzde 98'lik başarı!
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), LGS başarısıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva