HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 11:36

Ege Ağrılılar Birliği'nden AK Parti'ye ziyaret

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Yöneticileri Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Siyasi parti ziyaretleri kapsamında Ak Parti'ye gerçekleştirilen ziyarette İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya ile görüşen Ağrılılar, bölgedeki faaliyetleri ve projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Ege Ağrılılar Birliği nden AK Parti ye ziyaret

İZMİR - Ağrılılar'ın AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na gerçekleştirdikleri ziyarete Genel Başkan Mustafa Akdeniz'le birlikte, Birlik Yöneticileri Mustafa Metin Yardımcı, Suat Aykol, Cem Akagündüz, Metin Gültekin, Paşa Çelebi, Fuat Gültekin ve Ege Bölgesi Doğubayazıtlılar Derneği Başkanı Hanifi Dumlu katıldı.

Ziyarette konuşan Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Akdeniz, Ege Bölgesi'nin genelinde 300 binden fazla, İzmir'de de 120 bin civarında Ağrılı'nın yaşadığını belirterek, "TÜİK verilerine göre; Beydağ hariç, İzmir'in tüm ilçelerinde Ağrılı hemşehrilerimiz yaşamaktadır. Büyük bir bölümü ekonomik nedenler ve istihdamla ilgili sıkıntılar nedeniyle İzmir'e yerleşen hemşehrilerimiz arasında; yüksek öğrenimi için kentte bulunan veya atama nedeniyle İzmir'de yaşayan hemşehrilerimiz de mevcuttur. Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği, geçici süre de olsa kentte bulunan hemşehrilerimiz de dahil olmak üzere, bölge genelindeki 20'den fazla Ağrı hemşehri örgütlenmesi vasıtasıyla Ağrılılar'la iletişim halindedir." dedi.

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'nin; bölgede ve İzmir'de yaşayan Ağrılılar arasında iletişim köprüsü kuran, ancak klasik bir hemşehri örgütlenmesi modeli dışında, Ağrılılar'ın, yaşadığı kentle ilgili sorunlarını, isteklerini ve çözüm önerilerini yetkililere taşıyan bir sivil toplum kuruluşu olarak çalıştığını vurgulayan Genel Başkan Akdeniz, "Yöneticilerimiz; gerek çağın yükselen trendi sosyal medya, gerekse basılı materyaller (gazete, dergi), gerekse de internet sitesine ilaveten, Birliğimiz bünyesinde kurulan profesyonel SMS sistemini kullanarak hemşehrilerine ulaşmaktadır." diye konuştu.

AĞRILILAR BİRLİĞİ'NİN SİYASETE BAKIŞI
Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'nin siyaset kurumuna bakışını da özetleyen Genel Başkan Mustafa Akdeniz, "Aktif bir STK olarak, elbette ki herhangi bir siyasi partiyle direkt bir ilişkimizin bulunması düşünülemez. Ancak, siyasi partilerin çeşitli kademelerinde görev yapan veya aktif olarak siyasi partilerin uygun göreceği herhangi bir pozisyonda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz, parti ayrımı yapılmaksızın desteklenmektedir. Söz konusu hemşehrilerimizin bulundukları veya yer almak istedikleri siyasi parti içerisinde emek ve mesai harcamış olması koşuluyla, Birliğimiz bu hemşehrilerimizi de desteklemektedir." dedi.

Daha  sonra söz alan Ege Bölgesi Doğubayazıtlılar Derneği Başkanı Hanifi Dumlu da, hemşehri örgütlenmelerinin yerel kültürün yaşatılması ve kentle entegrasyona olan katkılarının da göz önüne alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Modern demokrasilerin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan hemşehri yapılanmaları, ülkemize özgü bir tarzla, demokrasilerin ve çok sesliliğin birer argümanı olarak değerlendirilmelidir." şeklinde konuştu.
 
Ağrılılar'ı kabulünde konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, hemşehri örgütlenmelerini önemsediklerini, ve bu kuruluşların yapacakları sosyal faaliyetlerin, kent kültürü açısından da önemli olduğunu kaydetti. Başkan Akay, hemşehri yapılanmalarının eğitime ve okuyan gençlere yapacakları yardımlara çok önem verdiklerini belirterek, "Bu kuruluşlar; kente okumak için gelen ihtiyacı olan gençlere burs sağlanması, imkanlar elverirse, hemşehri yapılanmaları vasıtasıyla öğrenci yurtları ve sosyal tesisler yapılması gibi işlere öncülük edebilirler. Ayrıca, siyasi yaşam içerisinde, hemşehri örgütlenmeleri de önemli bir STK modelidir. Bu anlamda Ağrılılar'ın faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'ne de başarılar diliyoruz." dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fas’a kaçan ‘Palalı’ya 27 yıl hapis istemi
Gezi Parkı eylemleri sırasında Taksim’de göstericilere palayla saldıran ...
AK Parti binasına saldırının faili Ege'de yakalandı
Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin dün Sakız Adası yakınlarında içinde silah ...
İzmir’de ‘pizzacı kılığında’ kumar baskını: 12 gözaltı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki bir eve yapılan baskında, kumar oynadıkları ...
 
YAŞ’a bir gün kala bir kriz daha!
YAŞ'a bir gün kala, Hava Kuvvetleri’ndeki istifa iddialarının ardından çok önemli bir iddia daha…
Birbirlerini öldürdüler, birlikte uğurlandılar…
Rize'de birbirini vurarak öldüren iki kişinin cenaze namazı yan yana kılındı.
Hristiyanların gözünü Türkiye'ye çeviren haber!
Sinop Balatlar Kilisesi'nde yapılan kazı çalışmalarında Hz. İsa’ya ait ...
 
GDO'lu pirinç skandalında 'Ticari Sicil' kıyağı!
AK Partili işadamı Mahmut Arslan'ın Mersin Gümrüğü'nde ortaya çıkan GDO'lu ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 2 başkan ölümden döndü!
Ödemiş’te, üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü. ...
Balıkesir'in ciğeri yandı
Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Sarıfakılar Köyü yakınlarında henüz ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva