HABERLER>GÜNCEL
25 Aralık 2020 Cuma - 16:40

EBSO’nun 'sıfır atık' başarısı

 “Sıfır Atık Yönetmeliği”nin 12.07.2019’da yürürlüğe girmesinin ardından çalışmalara başlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda birimlerdeki çöp kutuları kaldırıldı, atıklar katlarda ayrıştırıldı, özel alanlarda depolandı ve geri dönüşüme hazır hale geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belirli aralıklarla bu çalışmaları denetlenen EBSO,  “Sıfır Atık Belgesi”ni” almaya hak kazandı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da “Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız için atık yönetimi konusundaki  duyarlılığı, her bireyin, her kurumun göstermesi gerekiyor. O yüzden bu belgenin anlamı bü

EBSO’nun  sıfır atık  başarısı

“Sıfır Atık Projesi”ne 2018 yılında pilot kurum olarak dahil olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) bu tarihten itibaren çalışmalarına hız verdi. 2019 yılının Temmuz ayında yürürlüğe giren “Sıfır Atık Yönetmeliği” ile birlikte, verimliliğin artması, temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması, israfın önüne geçilmesi amacıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurularak Sıfır Atık Belgesi alınması kararlaştırıldı.

Bu bağlamda Sıfır Atık Proje Ekibi oluşturulurken birimlerdeki çöp kutuları kaldırıldı. Tüm atıkların kaynağı, türü, miktarı, atık biriktirme, toplama ve taşıma yöntemleri, geçici depolama alanı, atıkların teslim edildiği yerlere ilişkin mevcut durum tespiti yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belirli aralıklarla yapılan denetimler sonunda istenen çalışmaları ve süreçleri yerine getiren EBSO, “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Öncelikle bu belgenin alınmasında emeği geçen sıfır atık proje ekibini ve çevreye duyarlı EBSO çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Temiz çevre, temiz toplum hepimizin önceliği. Ancak bunun için bir çaba gösterilmesi gerekiyor. İşte EBSO olarak bu çabayı gösterdiğimize inanıyorum. Çevremizi doğamızı korumadığımız, ona özen göstermediğimiz takdirde bunun sonuçları kuraklık, salgın ve diğer doğal afetler olarak bize geri dönüyor ve telafisi edilemez sonuçlar doğuruyor” dedi.

Sıfır Atık çalışmalarının yaygınlaştırılmasının ve geliştirilmesinin önemine değinen Yorgancılar “Hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin, yaygınlaştırılması ve  geliştirilmesi gerekiyor. Çevremizi yaşanır kılmak için atık yönetimi son derece önemli . Buna evlerimizden ve iş yerlerimizden başlamak zorundayız. Bireysel olarak da ‘benim atığımdan ne olur’ dememek gerek. Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız için bu duyarlılığı her bireyin,  her kurumun göstermesi gerekiyor. O yüzden bu belgenin anlamı büyük” diye konuştu.

 
İZSU’dan Ödemiş ziyareti
 
Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan enflasyon hedefi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın simitçi sopalı saldırıya uğradı!
Aksaray'da simit kafe işleten Canan Ata (30),iş yerinin önünü temizlerken ...
Maskesiz düğüne Jandarma baskını!
Iğdır'ın merkez Karakuyu köyünde maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadan ...
DEAŞ'ın sözde ‘emir’i ile 2 örgüt üyesi yakalandı
Osmaniye'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, biri DEAŞ'ın ...
 
3 yıldır cinsel saldırıya uğradığı doğum yapınca ortaya çıktı
Kilis'te, çalıştığı biber tarlasında sancılanınca kaldırıldığı hastanede ...
Altyapı çalışmasında göçük: 1 işçi hastanelik!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında göçük altında ...
Üzerine televizyon düşen bir yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde üzerine televizyon düşen bir yaşındaki ...
 
Çeşme açıklarında can pazarı!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında yardım bekleyen 56 yabancı uyruklu kurtarıldı. 
Yunan askerler ölüme terk etti, Mehmetçik kurtardı!
Yunanistan sahil güvenlik gemisinin, düzensiz göçmenleri şişme bota aktarıp, ...
CHP'li vekile şantaj iddiası: 4 tutuklama!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'a  gizli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva