HABERLER>EKONOMİ
7 Mayıs 2015 Perşembe - 18:05

EBSO’da 7 Haziran buluşmaları: İlk konuk MHP

Ege Bölgesi Sanayi Odası, 7 Haziran seçimleri öncesi İzmir’deki siyasi partilerin adayları ile özel bir meclis toplantısı düzenliyor. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın ilk konukları ise MHP İzmir adayları oldu. Karşılıklı taleplerin dile getirildiği toplantıda konuşan Yorgancılar, parti gözetmeksizin İzmir’in milletvekilleri ile beraber çalışılması gerektiğini vurguladı. Kürsüye İzmir milletvekillerinin yasama dönemindeki karnelerini çıkaran Yorgancılar, “Bu tabloda kimin İzmir için çalıştığı görülüyor, oy vermeden önce bakmak lazım” dedi.

EBSO’da 7 Haziran buluşmaları: İlk konuk MHP

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 7 Haziran genel seçimleri öncesi, partilerin İzmir milletvekili adaylarını tanımak ve partilerin ekonomi ve siyasi politikalarını dinleyerek, sanayicilerle birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak özel meclis toplantıları düzenliyor.
 
Seçime bir ay kala EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın aday zirvesindeki ilk misafiri MHP İzmir adayları oldu. Toplantıya MHP İzmir Milletvekilleri MHP  Grup Sözcüsü Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş,  MHP İzmir Milletvekili Adayları Selahattin Şahin, Aslan Savaşan, Neslihan Çelik, Murat Koç, Ali Onar, Halit Dalgıç, Yalçın Koçyiğit, Senem Kılıç ve çok sayıda parti yöneticisi  katıldı.
 
Yorgancılar, ilerleyen tarihlerde diğer siyasi partilerin İzmir adayları ile de bir araya gelecek.
 


İZMİR İÇİN BERABER HAREKET
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar MHP’li adaylara seslendi. Öncelikle İzmir’in çıkarlarını ön planda tuttuklarını söyleyen Yorgancılar, parlamentoda İzmir milletvekili olacak adaylar ile temas halinde olmak istediklerini söyledi. Sözlerine Oktay Vural ve Kenan Tanrıkulu’na teşekkür ederek başlayan Yorgancılar, “Bizim her seçim sürecinde taleplerimizi vekil adaylarına iletmeyi, sorumluluklarımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bugün görüyorum ki MHP’li adaylarımızın birçoğu burada. Adaylarımızı milletvekilliği sürelerinde de burada ağırlamak isteriz. Vekillerimizin bizim isteklerimizi ve dileklerimizi mecliste aktarmasını bekliyoruz. Bizim için öncelikli olan önce şehrimiz, ülkemiz ve üyelerimizdir. Biz tüm siyasi partilere aynı uzaklıktayız” dedi.
 
KİMİN İZMİR İÇİN ÇALIŞTIĞI GÖRÜLÜYOR
Yorgancılar kürsüye İzmir milletvekillerinin karnesi ile çıktı. Milletvekillerinin içinde bulunduğumuz yasama döneminde mecliste gerçekleştirdiği faaliyetlerin listesini çıkaran Yorgancılar,  “Ben burada bir tablo çıkartıyorum. Bu önergelerin kaç tanesi İzmir’le ilgili olduğunu görmekteyim. Bu karne ile hangi partinin, hangi vekilin daha çok çalıştığını görüyorum. Oy vermeden önce bu tabloya bakmakta fayda var” diye konuştu.
 
EKONOMİNİN SORUNLARINI İLETTİ
İzmir ve ülke ekonomisinin yaşadığı sıkıntıları, yapılması gerekenleri adaylar ile paylaşan Yorgancılar, ”Bizim hayalimiz her evde bir Türk malının olması ise bizim katma değerde üretim stratejilerini yeniden oluşturmamız gereklidir.  Biz fason üretim yapan ve tüketen bir toplum olduk. Üretimin olmadığı bir toplumda kalkınma olmaz. Bizim devletten kredi, iş, istemiyoruz. Biz diğer ülkelerle eşit şatlarda olalım istiyoruz.  Bizim eksikliklerimiz var, finansal eksikliklerimiz var,  doğalgaz petrol eksiğimiz var.  Hizmet sektöründe gereken başarıyı sağlayamadık. Ülke ekonomisinin kalkınması için öncelikle eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi gereklidir. Eğitimin sağlanmadığı bir ülkede başarı sağlamak güçtür. Bilgi her sene yeniden gelişiyor. Eğitim Türkiye’nin önceliğinde olmalıdır” şeklinde konuştu. Yorgancılar ayrıca, İzmir’in turizminden göç sorununa kadar birçok talebi dile getirdi.


 
GÜVENSİZLİK ORTAMI EKONOMİYİ ETKİLİYOR
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ortamı değerlendiren Oktay Vural, “İnsanlarımız iş bekliyor, aş bekliyor daha fazla üretmeliyiz. Şurada hep birlikte sanayiciye üreticiye değil burada yaşayan bir insan olarak nasıl bir Türkiye istiyoruz? Bir Türkiye düşüşünün bizim belli bir kökenimiz var.  Biz yeni kurulmuş devlet değiliz, . Bir millet düşünün ki ne olacağını bilmiyor, milletinin adını bilmiyor, üniter bir devlet olup olmayacağını bilmiyor. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış durumda. Kimsenin adalete güveni kalmamış. Türkiye’de bir güvensizlik ortamı var. Bu güvensizlik ortamında ekonomi  nasıl gelişecek? Yabancı yatırımcıların güven duyması gerektiğini söylüyor. Peki sizlerin güven içerisinde olması gerekmiyor mu” diye konuştu.
 
TÜRKİYE RAYINA OTURTULMALIDIR
Vural konuşmasında MHP’nin seçim beyannamesini, göreve geldiklerinde ne yapacaklarını anlattı. Türkiye’nin ve İzmir’in kalkınması için birlikte hareketin altını çizen Vural, “Parlamenter sisteminin tartışıldığı, yargının kontrol altına aldığı bir ülkede nasıl adalet tecelli edece?. Kendi devletinin ve milletinin geleceğini bilmeyenler geleceği inşa edemezler. MHP’nin seçim beyannamesi toplumsal onarım ve mutlu bir gelecek içeriyor. Türkiye’nin kendine gelmesi gerekiyor. Mesele şu ya da bu partiyi tercih etmek değil. Bizim nasıl bir Türkiye’de yaşayacağımızı şekillendirmemiz lazım.  Bu belirsizlik ortamında bizim sizden istediğimiz, Türkiye’nin rayına oturtulmasıdır. MHP bütünlükçü entegrasyoncu bir politikayı öngören bir partidir. Biz uluslararası gücü artmış bir Türkiye istiyoruz.. Türkiye’nin sistemin değiştirilmesine değil, kalitesinin artması gerekmektedir. Biz hep beraber ne yapmamız gerektiğini birlikte karar vereceğiz” dedi.


 
YANDAŞ AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ YARATILDI
Vural’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye’nin ekonomi politikalarını eleştirirken MHP’nin iktidara gelmesi halinde yapılacak değişikleri anlattı. Tanrıkulu,” Ekonomide yandaş ahbap çavuş ilişkisi yaratıldı. Sanal ve hormonlu bir büyüme yaratıldı. Ekonomide gerekli faaliyetler yapılmıyor. Türkiye’de bazı şeyler yeniden keşfedilmeye çalışılıyor. Bu imkanlar zaten var. Ama bunlar eline yüzüne bulaştırıyorlar. MHP olarak kalkınma ve işsizliğin çözümü birinci önceliğimiz olacak” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 liraya uzanan yolculuk: Üretici 80 kuruşa satıyor…
Patates üreticisi Yavuz Şen bu sene patatesin depoculara 60-80 kuruşlardan ...
Ege iş dünyasını buluşturan zirvede Zeybekci’den İzmir çıkışı!
'Katma Değerli Büyüme Yolunda Finans, Bilişim ve Yönetişim' konulu toplantıda ...
Bakan’dan sert açıklama: Dünyanın kaç bucak olduğunu...
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates fiyatlarındaki artışa ilişkin, ...
 
Bayındırlı üreticilerden ihracat atağı!
İzmir’in Bayındır İlçesi'nde 430 ortağıyla yer örtücü bitkilerde Türkiye ...
Patates 5 lira oldu, çözümün adresi İran!
Patates 5 lira olunca hükümet ithalat yapılacağını açıkladı. En yakın ...
Valilikten Koza Altın’a: Orayı terk et!
İzmir Valiliği, orman alanında altın madeni için çalışma yapan Koza Altın’a ...
 
Ege-Koop’tan çarpıcı seçim bildirgesi: Ulusun egemenliği mi…
Ege-Koop Danışma Kurulu, 7 Haziran genel seçimi öncesinde yayınladığı ...
İzmir’de taşeron işçilerde toplu sözleşme heyecanı
İzmir’de belediyelerde taşeron şirketlere bağlı çalışan işçilerin yaklaşık ...
Madenciye zorunlu sigorta dönemi
Yerüstü ve yer altı kömür madenciliği faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva