HABERLER>EKONOMİ
19 Kasım 2021 Cuma - 10:32

DTO İzmir Başkanı Öztürk, 'Önemli bir adım' dedi... Komşuyla yollar açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilyas’ın katılımlarıyla yapılan Türkiye-Yunanistan 9. Turizm Forumu ve ardından düzenlenen 4. Turizm Karma Toplantısı, Ege’nin iki yakası arasında turizm alanında işbirliğinin önünü açtı.

DTO İzmir Başkanı Öztürk,  Önemli bir adım  dedi... Komşuyla yollar açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Vasiliki Loizou’nun katılımlarıyla dün İzmir’de yapılan Türkiye-Yunanistan 4. Turizm Karma Toplantısı’nda ise Türkiye kıyıları ile Yunanistan adaları arasında pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır yapılamayan feribot seferlerinin gelecek sezondan itibaren yeniden başlaması için yeşil ışık yandı. 

Toplantıda, 2022 sezonundan itibaren Selanik ve İzmir arasında havayolu seferlerinin başlayacağı müjdesi verilirken, İzmir-Selanik denizyolu seferlerinin başlaması yönündeki çalışmaların hızlandırılması üzerinde duruldu. Egeport Kuşadası ve Galataport İstanbul’un ardından İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin diğer limanlarının kruvaziyer gemilere açılması konusunda işbirliği de gündeme geldi. Toplantıya katılan Yunan turizmciler, Ege’de deniz turizmini geliştirmek için iki ülkenin iyi bir koordinasyon kurması gerektiğini, kruvaziyer turizminde iki ülkenin kaderinin birbirine bağlı olduğunu vurguladılar.

SEFERLER MART AYINDA BAŞLAYABİLİR
Toplantının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, her iki kıyı arasında milyonlarca yolcu taşıyan Türk feribot firmalarının seferlerine 2022 yılının Mart-Nisan aylarında yeniden başlayabileceğine dair beklentilerinin olduğunu belirterek, Yunanistan’dan gerekli girişimlerde bulunması istedi. Alpaslan, İzmir-Selanik feribot seferlerinin başlatılmasının yanı sıra Ege’nin uzak pazarlarda birlikte tanıtılabileceğini söyledi.

Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Vasiliki Loizou, Türkiye ile deniz turizmi başta olmak üzere alternatif turizm alanında işbirliğine açık olduklarını belirterek, 2021 yılında beklenti ötesinde turist ağırladıklarını, gelecek sezondan umutlu olduklarını söyledi.

KRUVAZİYERDE TÜRK-YUNAN İŞBİRLİĞİ
Toplantıda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege’de feribotların seferlere yeniden başlamasının Türk-Yunan işbirliği için son derece önemli olduğunu söyledi. Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği’nin (MedCruise) Başkanlığına bir Türk’ün seçildiği toplantıda Yunan limanlarının Türklere destek verdiğini hatırlatan Öztürk, “Kruvaziyerde başlayan bu işbirliğinin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. European Healthy Gateways (Avrupa Sağlık Geçidi) incelemeleri sayesinde Egeport Kuşadası ve Galataport İstanbul, kruvaziyer gemilerini ağırlamaya başladı. Gemilerin diğer Türk limanlarına da uğraması için gerekli incelemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Öztürk, her iki ülkenin deniz turizmi temsilcilerini İzmir’de bir araya getirdiği için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a teşekkür etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağlı, pandemi öncesinde olduğu gibi Yunan adalarına kolay seyahatin önünün açılmasını istediklerini belirtirken, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Meclis Üyesi Ali Jale de feribot seferlerinin ne zaman başlayacağı ile ilgili bir tarih beklentisi içinde olduklarını vurguladı.

 
İzmir'deki 8 operasyonda 10 gözaltı!
 
Beko'dan iktidara 'kalıcı yaz saati' çağrısı: Vazgeçin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu bankalarından faiz indirimi
Kamu bankalarından faiz indirim
İzmir'de karın tokluğu ne kadar?
Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi’nin (BİSAM) yayımladığı ...
Dolarda son durum: Yükseliş sürüyor!
Dün faiz kararı sonrası 11.30'u aşan dolar/TL yeni güne 11.12 liradan başladı
 
‘Sürümden kazanalım’ çağrısı yanıt buldu… Etiketler, bir anda düştü!
Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’nin, üç hafta önce pazarcı esnafına ...
E-ticarette yeni kurallar yolda
Pandemi döneminde yaygınlaşan e-ticaret, artan şikâyetleri de beraberinde ...
Uluslararası Para Fonu'ndan enflasyon uyarısı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, tedarik zinciri aksamalarının ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. ...
İzmir’in 78 yıllık markası konkordato istedi!
İzmir merkezli 78 yıllık şarap markası Yazgan Şarapçılık mahkemeye başvurarak ...
Yurt içi piyasalar Merkez Bankasına odaklandı
AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva