HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2022 Cumartesi - 12:00

DSP'li iki ilçe başkanı son anda vazgeçti... CHP İzmir'de rozet töreni

Geçtiğimiz haftalarda Demokratik Sol Parti'den istifa eden 3 ilçe başkanı ve il başkanı düzenlenen tören ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Yeni üyeler rozetlerini CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel takarken, imza töreni sonrası hükümete "Canan Kaftancıoğlu" üzerinden yüklendi.

DSP li iki ilçe başkanı son anda vazgeçti... CHP İzmir de rozet töreni

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Demokratik Sol Parti'den geçtiğimiz ay yaşanan toplu istifalar sonrası DSP İzmir 'in eski il başkanı Ramazan Solmaz, Konak eski İlçe Başkanı Neslihan Göksel, Bornova eski İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Kemalpaşa eski İlçe Başkanı Mehmet Özer, Menderes eski İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Toprak'ın Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacağı duyurulmuştu.

Son dakika yaşanan gelişme sonrası Kemalpaşa ve Konak eski ilçe başkanları CHP'ye geçmeyeceklerini açıklarken, CHP İzmir İl Binası'nda düzenlenen törenle partiye kayıtlarını yaptıran isimlere, rozetlerini CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel taktı.

Düzenlenen imza törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanısıra CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel ile Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katıldı. Rozet takımı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu.

YÜCEL: 20 YILLIK İKTİDAR ZULMÜNDEN KURTULMAK İSTEYENLERİN ADRESİ OLUYOR
Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece umudun var olduğunu belirten Yücel, "Bugün ülkesini seven, adalete, özgürlüğe ve cumhuriyete inanan,  20 yıllık zulüm, yokluk ve baskı iktidarından kurtulmak isteyen herkesin umudu ve adresi olmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece, aydınlık geleceğe, güçlü cumhuriyete ve sosyal demokrasiye olan inanç ve umut hep var olacaktır. İşte bu umut ve halkımızla olan güçlü bağımız sayesinde, kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyet değerlerini yükseltecek, ekonomik refahı sağlayacak, hayatın her alanına demokrasiyi ve özgürlüğü getirecek Millet iktidarımızı kurmak için sadece gün sayıyoruz. Milletin iktidarı yaklaştıkça, zorbalığı, kibiri ve kini ile artık ülkeyi yangın yerine çevirmekten çekinmeyen saray iktidarı, ülkemizi, halkımızı ve partimizi daha da baskı altına almaya çalışmakta. Bu, saray ve saltanat meraklıları, zannetmekte ki hukuk tanımayan davranışları arttıkça, bizler geri adım atacağız, susacağız veya teslim olacağız... Oysa büyük bir yanılgı içerisindeler" dedi.

ZORLAMA VE TALİMATA DAYALI MAHKEME KARARINDA GÖRÜYORUZ
Mevcut iktidarı 'tek adam' olarak nitelendiren Yücel, "Biraz tarihten ders almış olsalardı, bizim yedi düveli dize getirmiş bir liderin, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, ihanet içinde olan saraya ve onun yandaşlarına boyun eğmeyenlerin torunları, düşmanla işbirliği içinde vatanı yağmalamaya çalışan hainlerin ve yandaşlarının, en büyük korkusu olan Kuvayı Milliyeciler olduğumuzu anlarlardı. Bugün iktidar olan zihniyet ve o zihniyetin baş temsilcisi tek adam, hem saltanatını hem de iktidarını kaybedeceğini anladığı günden bugüne, ekonomik krizi, hayat pahalılığını, işsizliği ve birçok sorunu konuşturmamak için toplumda kamplaşma ve kutuplaştırma yaratarak, ülkede kaos çıkararak, fiilen bitmiş ve tükenmiş iktidarını kurtarma derdinde. İşte bu kaos planlarının ve kindarlık duygularının esiri olanların son oyunu, yargıya kurulan baskı üzerinden Türkiye'yi karıştırmaktır.  Bu oyunu önce Gezi davasının hukuksuz mahkumiyet kararları, ardından da CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen haksız, zorlama ve talimata dayalı mahkeme kararında görüyoruz... Bir dava düşünün, önce beraat ediyorsunuz, sonra karar üst mahkeme tarafından bozuluyor, bu arada heyet değişiyor ve tabii hakim / doğal hakim ilkesine aykırı bir şekilde seçilmiş ve talimatlandırılmış hakimlerin olduğu bir yargılamada, bu sefer müebbet hapis cezası ile cezalandırıyorsunuz. Bir dava düşünün, 9 sene önce attığınız tweetler nedeniyle açılan bir dava, ama ne zaman? İstanbul İl başkanı seçildikten 2 gün sonra hakkınızda açılan soruşturmayla. Hangi Mahkemede yargılandı? İstanbul 37. Ağır Ceza mahkemesi. Yine seçilmiş bir mahkeme. Yine doğal hakim ilkesine aykırı bir şekilde oluşturulmuş bir heyet.  Bu kararlarla, bizleri ve dostlarımızı sindireceklerini, bölebileceklerini sananlar, bu kararlar sonrasında safları daha da sıklaştırdığımızın  farkında bile değiller. İşte bugün, Türkiye’de AKP iktidarının sergilediği, cumhuriyetimize ve halkımıza yakışmayan yönetim şeklinden, adaletsizlikten, hukuksuzluktan ve sömürüden bu ülkeyi kurtarmak için, CHP’nin verdiği mücadeleye yeni neferler, yeni yol arkadaşları katılıyor" ifadelerini kullandı.

GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ
Sözlerine  partiye katılan isimler ile devam eden Yücel,"Bugünkü hukuk tanımayan, demokrasiden nasibini almamış iktidardan kurtulmak için, halkın iktidarını kurmak için, bu ülkeyi kurtaran ve kuranların emanetine sahip çıkmak için en doğru adresin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inanan çok kıymetli isimler partimize katılıyor. Partimizin Genel Başkanlığını yapmış, Onurlu, Halkın Karaoğlan’ı ve gerçek bir Lider olan Bülent Ecevit’in ilkeleriyle siyaset yapmış, o ilkelerle AKP’ye karşı mücadele vermiş olan, Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanlığı yapmış Sayın Ramazan Solmaz, Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun ve Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş, bugün Cumhuriyet Halk Partisine katılıyor.  Böylesine cumhuriyete, demokrasiye ve adalete adanmış bir geçmişe sahip, birbirinden kıymetli isimleri partimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.  20 Yıllık baskı, zulüm ve dikta iktidarına son vermek için aramıza katılan tüm değerli isimlere mücadelemize verecekleri destek için şimdiden teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütümüzün, bugün aramıza katılan isimlerle birlikte; şimdi daha güçlü olduğuna inancımla, yeni yol arkadaşlarıma evinize hoş geldiniz diyorum" dedi.

SERTEL: CHP OLARAK MAKAM DEĞİL, VATAN KAYGISI TAŞIYORUZ
Yücel'in ardından kürsüye gelerek açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Burada İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na selamlarımızı, sevgilerimizi ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Canan Kaftancıoğlu'nun 10 yıl önce sosyal medyada paylaştığı söylemlerinin 10 yıl sonra gündeme getirerek onu mahkum etmeye çalışanlar ve bu kararı hukuki bir karar diye topluma sunmaya çalışanlar bilsinler ki Türk toplumu ve vicdan sahibi olan herkes, hangi siyasi partiye oy verirse versin, herkes bu kararın hukuksuz olduğunu görmüştür... AK Parti'nin içinde vicdan kırıntısı kalmış insanlarda Kaftancıoğlu kararı yanlış bulmuştur. Yargıtay'a bu dosyayı indireceksin diyene sesleniyorum. Yargıtay'da 5 yıllık dosyalar dururken, Türkiye'de karışıklık çıkarmak isteyen provokasyon yapmak isteyenler istiyorlar ki bu hayat pahalılığı, zulüm ve zamlar konuşulmasın, karşıtlık politikaları üzerinden oturdukları koltukları kendilerinde kalsın. Bizim içimizde hiçbir arkadaşımızın makam kaygısı yoktur. Bizim içimizde hiçbir arkadaşımızın rant kaygısı, çıkar kaygısı, kişisel beklentisi ve zengin olma düşüncesi yoktur.

Biz CHP'yiz. Makam kaygısı ile değil vatan kaygısı ile hareket ediyoruz. Canan Kaftancıoğlu bizim il başkanımızdır. Kaftancıoğlu İstanbul seçimlerinin önemli bir kurmayıdır. İstanbul seçimlerinin kazanılması için önemli bir görev görmüştü. İstanbul onların canını çok yakmıştır. Cezalandırma burada itibarı kaybettirme anlamında düşünse de Kaftancıoğlu Türk toplumunun gönlünde yer edinen ve unutulmayacak siyasiler arasına girecektir. Umudu karartmak istemişlerdir. CHP Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir partidir. CHP tüm partilerin anasıdır. Diğerleri gibi otel salonlarında kurulmuş bir parti değildir. Sayın Erdoğan şunu unutmasın; kendisi okuduğu şiirden sonra cezaevinde saray hayatı yaşarken, bizim geçmiş dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal tarafından siyasi yasağı kaldırılmıştır. Bizim demokrasi anlayışımızdaki durum budur. Biz onların siyaset yapma hakkını sağlayan demokrasiye inanmış partiyken, onlar bizim il başkanımızın önünü kapatmak için bu kararların altını imza atacak kadar yüzsüzleşmişlerdir. Siyaset ahlak işidir" diye konuştu.

BAYIR: ADALETTEN YANA OLANLAR CHP'NİN ALTINDA TOPLANIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise, "Bu sadece İzmir'de değil, 20 yıldır bu ülkeyi tek adam rejimi ile yönetenlere karşı tüm illerde bağımsızlıktan yana, adaletten yana olanların tamamı bir çatı altında toplanıyorlar. Bu çatının adı CHP'dir. Bundan sonraki süreçte de 84 vilayette de birçok STK ve siyasi partide sandıkta bir araya getirdiğimiz oyları görünürde de bir araya getirmemiz gerektiğini söyleyen DSP İl Başkanımız teşekkür ediyorum. Yaşasın adalet,demokrasi ve özgürlük" ifadelerini kullandı.

SOLMAZ:  MAKAM DEĞİL VATAN İÇİN SİYASET YAPARIZ
DSP İzmir eski İl Başkanı Ramazan Solmaz ise CHP'nin kendi evleri olduğunu belirtirken, "İstanbul'da Canan Kaftancıoğlu'na yapılan haksız ve adaletsiz yapıların bir an önce bitmesi için biz bu çatının altında birleşme kararı aldık.  Ben ve ilçe başkanı arkadaşlarım, siyaseti CHP'de öğrendik. Burası bizim evimiz. Biz Atatürk'ü, İnönü'yü ve Ecevit'i bu çatı altında sevdik. Biz bugün buradayız. Biz buraya hiçbir şekilde bir makam için adım atmış değiliz. Bugün yapılan her türlü adaletsizlik ve hukuksuzluk, ülkemizin vatandaşlığın ve tapularının satılmasına dur demek için buradayız. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit yaşasaydı, bugün 6 masa kurulduysa gelen diğer partili arkadaşlar gibi DSP gibi hiçbir çıkar düşünmeden o masanın en başında olmasını istedim. Biz bunun sağlanmadığı için buradayız. Bizim burada olmayan arkadaşlarımızın gönlünde de CHP sevgisi yatıyor. Biz evimizdeki partiye geliyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi huzurlu ve gayet memnun katılım sağladılar. Biz solcular sahaya çıktığımızda kefenimizle çıktık demeyiz. Biz çıkarken cebimizin, düğmemizin olmadığı, yakamızın dik olduğu şekilde çıkarız. Makam için değil vatan için siyaset yaparız" dedi.

VATANDAŞ NEZDİNDE DE YANSIMASI DA AYNI ŞEKLİNDE
Açıklamaların ardından yaşanan olayların vatandaş nezdinde nasıl karşılanacağına sorusuna yanıt veren Yücel, "Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı cezanın kesinleşmesi CHP'nin verdiği mücadeleye zarar vermez. Bu tip hukuksuzluklar geçmişte de yaşandı. Bunlar ancak bizim yaptığımız işe sevk ve motivasyon ile sarılmamıza sebep olur. Vatandaş nezdinde de yansıması da aynı şekildedir. Siyasiler bu tip siyasi davalar sonrası siyasette çok daha ağır karşılığı olur haksızlığı ve adaletsizliği yapan kişiler için... Seçmen nezdinde de bu adaletsizliğin karşılığı seçimlerde sandığa yansıyacaktır. Aynı İstanbul'daki tekrar edilen seçimlerinde olduğu gibi. Türk milleti vicdanlı ve adaletlidir. Bu tip konularda yapılan adaletsizliklere karşı tavır alır" diye konuştu.

SOLMAZ: SİYASETEN BAZI KARARLARI VERMEK ZORDUR
Konak ve Kemalpaşa ilçe başkanlarının katılmaması yönündeki soruya da yanıt veren Ramazan Solmaz, "Bu arkadaşlarımızın hepsi istifa etti. Siyasette bazı kararları vermek zordur. Arkadaşlarımızın bazı özel sebep bazıları ise dinlenme arzusundan olabilir. Zaman içinde o arkadaşlarımız ve diğer başka arkadaşlarımız da katılım sağlayacaktır" dedi.

 
AK Partili Dağ'dan samimi sözler... 'İzmir'de siyaset çok eğlenceli!'
 
Gençler eğlenceye doyacak... Başkan Soyer müjdelerle geliyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 14 Mayıs 2022 Cumartesi 23:15

250 oyluk il başkanı başta o sakal size hiç yakışmamış... var gerisini sen düşün!!!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan samimi sözler... 'İzmir'de siyaset çok eğlenceli!'
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, konuk ...
Akşener: Asgari ücret güncellenmelidir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman'daki programının ardından ...
SADAT'a: Burası terörist yetiştiren bir kurum!
İstanbul'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ...
 
Sosyal medya yasasında sona gelindi!
Sosyal medya ve dezenformasyon düzenlemesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. ...
Çavuşoğlu NATO'daki mevkidaşları ile görüşecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek NATO ...
DEVA Partili Gürcan yeniden tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliyesine itirazı üzerine hakkında ...
 
Kılıçdaroğlu: Özgür iradeleriyle göndereceğiz!
Diplomasi ve Siyaset Akademisi’nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
Aralarında il başkanı da var… DSP’deki istifacılar CHP’ye geçti!
DSP’de bir dönem İl Başkanı olarak görev yapan Ramazan Solmaz ile birlikte ...
AK Partili Dağ'dan Kaftancıoğlu çıkışı: CHP'nin mantığında sadece kaos var!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kaftancıoğlu kararını değerlendirerek, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva