HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2014 Perşembe - 17:42

DSP İzmir’in Patronu’ndan seçim ve ‘çatı’ mesajları

Büyükşehir adaylığı sonrası İl Başkanlığı görevine dönen Karakülçe, CHP cephesinden gelen seçim eleştirisine yanıt verirken, İhsanoğlu’nun Köşk’e çıkması için canla başla çalıştıklarını söyledi.

DSP İzmir’in Patronu’ndan seçim ve ‘çatı’ mesajları

EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlerde Büyükşehir adayı olduktan sonra yeniden DSP İl Başkanlığı görevine dönen Selçuk Karakülçe Egedesonsöz’e konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.



Seçimi masaya yatıran DSP İl Başkanı Karakülçü, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kayıp ilçeler nedeniyle partisini sorumlu tutmasına yanıt verdi.

Karakülçe “CHP’liler kendi başarısızlıklarına kılıf uydurmak için hala bu tarz açıklamalar yapmaya devam ediyor. Önce kendilerini sorgulamalılar. Partilerinde ön seçimin koşulsuz olmasını sağlamalılar. Tabanları bunu istiyor. Bahsi geçen ilçelerde CHP’ye seçimi DSP kaybettirdiyse, 2 dönem öncede CHP’ye geçen arkadaşlarımız bize seçim kaybettirdi. Biz böyle açıklamalar yapmadık” dedi.
 
EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI…
Karakülçe şunları söyledi: Biz de alabileceğimiz ilçeleri CHP’nin ‘oylar bölünmesin’ ve AKP’nin karalama politikalarıyla kaybettik. Genel olarak oylarımızı koruduk. Ancak ben Büyükşehir’i alacağımızı düşünüyordum. En büyük hayal kırıklığını burada yaşadık. Diğer ilçelerde bir sorun yok. Sonuçlardan memnun değiliz, ancak çok büyük bir hayal kırıklığı da yaşamadık. Özellikle AKP’nin İzmir mitingde Başbakan Erdoğan’ın tutumu İzmir oylarının kamplaşmasına neden oldu. Bize gelecek pek çok oy CHP’ye gitti. Yoksa Büyükşehir’i alabilecek konumdaydık…


 
CHP’DEN GELEN İSİMLERİ İÇİN VEKİLLİK SİNYALİ
CHP’den DSP’ye geçen isimler hakkında konuşan Karakülçe “Bize katılan arkadaşlarımız aktif bir şekilde siyaset yapmaya devam ediyorlar. Hakan Tartan olsun, Hüseyin Aslan olsun, tüm arkadaşlar partimize büyük değer kattılar. Seçimleri kaybettik ama onları kazandık. Önümüzdeki sürece göre milletvekilliği için adaylıklarını düşünebiliriz. Ancak önümüzde şu an 10 Ağustos süreci var. Henüz erken” diye konuştu.
 
İHSANOĞLU İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ
Yerel seçimlerde aralarında gerilimli bir süreç yaşanan CHP ile 10 Ağustos sürecindeki ortaklığı değerlendiren Karakülçe “Demirel’in dediği gibi ‘dün dündür, bugün bugündür’. Ama biz CHP’nin yerel seçimlerde yaptığı gibi bir tutum içinde bulunsaydık bugün birlikte yürüyemezdik. Biz buna ‘Ecevit terbiyesi’ diyoruz. Biz Cumhurbaşkanı Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu için canla başla çalışıyoruz. Bir program belirledik ve partililerimiz İzmirliler’den oy istiyor. Afişler ve bayraklar partimize ulaşınca da her yere asacağız” dedi.
 
İLK ÖNERGEM O YARDIMI KALDIRMAK OLACAK
Karakülçe siyasi partiler kanunun acil şekilde değişmesi gerektiğini belirterek “DSP iktidarına ilk vereceğim önerge, siyasi partiler kanunu değiştirme yönünde olacak. İlk isteyeceğim şey de partilere devlet yardımının kaldırılması. Biz idealist bir partiyiz. 1999 yılından beri devlet yardımı almıyoruz. Kamuoyunda çok konuşulur ‘DSP’nin kasasında şu kadar para var’ diye. Bizi zaten o para bitirdi. Ama şimdi merhum Ecevit’i ayrı tutarak, Genel Başkanımız Masun Türker önderliğinde çok ciddi ve nitelik bir kadrolaşmaya gittik. Pırıl pırıl gençler partili oluyor. Üye sayısı yanılgısına düşmeden canla başla çalışıyoruz. Geçmişte en fazla üye sayısı bizdeyken seçim kaybeden bir partiyiz. Şişirme üye sayısı ve köşe başında imza attırarak üye kazanma yarışlarını anlamsız buluyoruz. 38 kişilik geniş yönetimimizle İzmir’de büyümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 500 ton bomba yağdırdılar!
İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, ''10 gündür ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir çıkarması: Saat saat 2 günlük program
CHP Genel Başkanı, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek ve kentin önemli ...
Engin’den ‘zorunlu’ açıklama: Ben ‘Baykal’ demedim!
CHP İl Başkanı DİSK ziyaretinde Köşk adayı seçimi konusunda yaptığı yoruma ...
 
Erdoğan’dan İzmir’de ‘gül kokulu’ miting!
AK Parti İzmir teşkilatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ağustos ...
Engin’in Baykal yorumuna ilk tepki: Deftere yazılır!
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde destek turlarını sürdüren CHP İzmir ...
CHP ‘pusula’ çıkardı: Fezleke iadesine itiraz
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakanla ilgili fezlekelerin ...
 
CHP Dikili Köşk seçimine hazır
CHP Dikili İlçe Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için başlattığı ...
Engin’den çok konuşulacak ‘Baykal’ çıkışı: Aday gösterseydik…
CHP İl Başkanı, İhsanoğlu için destek turuna STK’larla devam ederken, ...
Flaş! Köşk’ten ‘yeni parti kurma’ iddiasına yanıt
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva