HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2017 Salı - 08:45

Dosya kabul edildi: Üçyol-Buca Metrosu için bir adım daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Konak Üçyol-Buca Metro Hattı ile ilgili ÇED süreci başladı. İzmir Valiliği dosyanın uygun olduğunu belirtti. Proje İzmir trafiğini büyük oranda rahatlatacak.

Dosya kabul edildi: Üçyol-Buca Metrosu için bir adım daha!

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin raylı sistemini geliştirmeye yönelik hamleleri arasında yer alan Konak Üçyo-Buca- Buca Koop arasındaki yeni metro güzergahının çalışmaları sürüyor. Fizibilite çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında İzmir Valiliği ÇED, dosyasının uygun olduğunu belirtirken sürecin resmen başladığını da duyurdu.

Üçyol İstasyonu-DEÜ Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop güzergâhından ilerleyecek yeni metro projesinin bazı bölümleri derin tünel, bazı bölümleri de aç-kapa sistemi ile inşa edilecek. Hali hazırda işletilen Evka -3 ve Fahrettin Altay mevcut metro hattına Üçyol metro istasyonundan yapılacak bağlantı ile merkez kentin güneydoğu aksında yer alan Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü ve Buca bölgesine Raylı sistem ile erişimi sağlanacak.

Toplam 13,5 km uzunluğunda, 11 istasyonlu olarak planlanan güzergâh, Buca Çamlıkule durağından başlayıp Buca Koop ve Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü, Hasanağa Bahçesi, Kasaplar Meydanı, Buca Belediyesi, Şirinyer, General Asım Gündüz ve Zafertepe duraklarından sonra Üçyol Metro Durağı’na ulaşacak. 2018 yılında başlayacak inşaat çalışmalarının dört yıllık sürede tamamlanması  planlanırken hat 2022 yılının ortasında bir aksilik çıkmazsa çalışmaya başlayacak.

 
Askeri araç kaza yaptı: 1 şehit
 
Altay sahaya indi
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 11 Temmuz 2017 Salı 16:39

Narlıdere metrosu kredi beklemiyor, kredi için göstermelik bakanlık iznini bekliyor, bu bir! İkincisi, ihaleleri geciktiren itiraz sahipleri hep Ankara'lı sanayi sitesi esnafı çıktı, bu birşey anlatıyor mu size? Belediye kendi imkanlarıyla yapıyor, geciktirseniz de yapıyor, geciktirmeseniz de! Alın size bırakıldı, Otogar metrosunu yapın! Başlasanıza, ne bekliyorsunuz?

Yorumu oyla      19      5  
11 Temmuz 2017 Salı 16:23

Metro hakkında teknik bilgi veriyorum bazı arkadaşlar katılmamış. Pardon da neyine katılmıyorsunuz? Ha ha ... Bu şehir komedi. Bozyaka tarafı hakkında da bilgi veriyorum adam katılıyorum demiş. Şaka gibi ! Biri de takmış egekent e , kuzeyin hatayı demiş. Yahu Hatay sanki Paris ... birbirine yapışık , dandik binalardan oluşan bir yer. Egekent dediğin yerde dandik binalardan olmuşmuş ufak bir yer. Ne modern semti ! Metro da modern semtine göre değil ihtiyaca göre yapılır.

Yorumu oyla      14      8  
11 Temmuz 2017 Salı 16:17

Abicim koskoca çiğli nin toplam nüfusu 160 binlerde, ne egekenti, ne Hatayı! Dağın başına , yolcu potansiyeli olmayan yere metro yapıp ne yapacaksın? Izban var, tramvay da geliyor. Mahallerden otobüsler buralara yolcu taşır binersin.

Yorumu oyla      15      7  
hedef 2050 11 Temmuz 2017 Salı 16:09

2050 den aşagı bucaya metro gitmez. Belediye karınca hızında 10 senedir bucaya metro yapacak.

Yorumu oyla      13      13  
11 Temmuz 2017 Salı 15:01

Kuzeyde Egekent'i beslemeyen hiçbir ulaşım çalışması başarısız kadük kalacaktır. Egekent kuzeyin Hatay semtidir. Büyükşehir daha ne kadar kadük bırakacak bu modern semtleri?

Yorumu oyla      15      12  
11 Temmuz 2017 Salı 13:10

İbrahim Bey, Bozyaka'da da istasyon var. Üçyol - Bozyaka -Zafertepe kısmı ring olacak. Yani tek tünel , tek hat. General asım gündüz istasyonundan şirinyer tarafına doğru hat normal 2 hatta çıkıyor. Yani şirinyer tarafından gelen hat asım gündüz den sonra tek hat üzerinden ring yapıp üçyol -Zafertepe -Bozyaka üçlüsünü turlayıp geri dönecek.

Yorumu oyla      13      6  
11 Temmuz 2017 Salı 12:29

2018 de başlayacak falan boşuna beklemeyin, Narlıdere metrosu 10 aydır kredi bekliyor daha tek gelişme yok.Şimdi ihale edilse kazmayı vurmak en az 6 ay.Bu metro da en az 2 sene kredi bekler.Sonra ihale itiraz vesaire 2020 den önce başlaması imkansız.Yani bu işleri İzmirde devlet yapmıyor zaten,İBB nin ise bu işleri sorunsuz yapacak ne iradesi var ne gücü.

Yorumu oyla      20      13  
Ercan 11 Temmuz 2017 Salı 12:28

Dünya kabul etmiş izmirin ulaşımda ki başarılı projelerini .Merkezi hükümeti bir de eleştirin belediyeyi elestriceginize.Antalya ya bile metro yaptılar.Izmire bir kilometre bile yok.Biraz da takdir edin bu büyük projeler belediye tarafından yapılabiliyor diye.Istanbulu ankarayi aklınıza getirin de belki daha iyi anlayabilirsiniz

Yorumu oyla      18      8  
Bornovalı 11 Temmuz 2017 Salı 12:21

Büyük Şehir Belediyesi ülkemizin iftiharıdır. Bu durumunu da manialarla karşılaşsa da yaptığı işlerle ispatlamıştır. Son söz : Beğenmeyen, ülkemizin herhangibir yerine göç edebilir-

Yorumu oyla      17      10  
Zagor 11 Temmuz 2017 Salı 11:31

Öyle ya, su anda Metrosu olan her Ülke yöneticilerinden 1659 yilinda niye Metro yapmadiniz, bosa gecen yillar ne olacak diye hesap soruyor. Böyle mantik olabilirmi ? Sanki dünyanin en zengin Ülkesiyizde , bos islerle ugrasiyoruz.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da yeni Kestel Köprüsü yapıldı
İzmir'in Bergama İlçesi İslamsaray Mahallesi'nde Kestel Deresi üzerine yeni köprü yapıldı.
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘İstanbul’ çıkışı: Kenti satma peşinde değiliz!
Kocaoğlu, “Biz İzmir'in kalkınmasını, yaşanacak bir kent olmasını, gecekondulardan ...
Foça'ya akın: Plajlar dolup taşıyor!
İzmir'in Foça ilçesindeki 7 mavi bayraklı plaj, yaz sezonunda tatilcileri ağırlıyor.
 
Karşıyaka'da mahalle merkezleri bereketi: 6 ayda rekor!
Karşıyakalıların ikinci adresi mahalle merkezleri oldu. 8 farklı mahallede ...
Bornova'da yatırımlar tam gaz: Beşyol'da yeni yaşam
Yerelde Kalkınma Hamlesi’ni sürdüren Bornova Belediyesi ilçenin 45 mahallesinde ...
Büyükşehir'den asfalt seferberliği: İki ilçenin yüzü gülecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş-Tire bağlantısı için kullanılan ...
 
Güzelbahçe'de yaz okullarına yoğun ilgi
Futbol, basketbol, voleybol, bale, cimnastik, aerobik, tenis, yüzme, çocuk ...
Üç büyük şehri solladık: İzmir'e büyük onur
Hemşehri şikayetlerinin etkin ve kalıcı yöntemlerle çözüme kavuşturulması ...
İzmir'e büyük gurur: Balkanlar 'Çiçek' açtı!
Avrupa Şampiyonası’nda üst üste iki kez kupanın sahibi olan İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva