HABERLER>GÜNCEL
15 Ocak 2017 Pazar - 09:27

Donanmadan 29 gemi darbe girişimine katılmış!

İddianamede, DDK’ya bağlı 29 askeri geminin (ana muharip gemilerin yüzde 70’i), darbe girişimine ilişkin mesaj gelmeden önce seyre başladıkları vurgulandı.

Donanmadan 29 gemi darbe girişimine katılmış!

ANKARA - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda (DDK) 15 Temmuz darbe girişimine katılan 72 şüpheli hakkında açılan davanın iddianamesinde dikkat çekici ayrıntılar yer aldı. 

İddianamede, DDK’ya bağlı 29 askeri geminin (ana muharip gemilerin yüzde 70’i), darbe girişimine ilişkin mesaj gelmeden önce seyre başladıkları vurgulandı. 

Hürriyet’ten Mesut Benli’nin haberine göre Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün hazırladığı iddianamede, özetle şu bilgiler yer aldı:
Darbe ile ilgili ilk mesajın karargâhlara intikal saati yaklaşık 21.20 civarında olduğu belirtilerek, “Gölcük, Aksaz, Mersin, İstanbul, Karadeniz Ereğli ve Foça’daki darbe girişimini desteklediği değerlendirilen birlik komutanları tarafından emirlerindeki gemileri, darbe ile ilgili ilk mesajın birliklere intikalinden önce, yaklaşık saat 21.00 civarında, seyre kaldırmaya başladıkları veya bu maksatla personel toplanma planlarını yürürlüğe sokmaya çalıştıkları tespit edilmiştir” denildi.

Donanma Komutanlığı’na bağlı 29 askeri geminin (ana muharip gemilerin yüzde 70’i) 15 Temmuz akşamı seyre kalktığının tespit edildiği ifade edilerek, “Özellikle Marmara’da seyre kalkan gemilerin tamamına yakını seyir süresince mobil telefon çekim alanında bulunmuş ve birçoğunun görsel medyayı gemilerdeki TV aracılığı ile takip edebildiği tespit edilmiştir” değerlendirilmesi yapıldı.

KEMALREİS’TEN TOP ATIŞI YAPILMIŞ
İddianameye göre, seyre kalkan 29 gemiden sadece TCG Yavuz ve TCG Kemalreis’te silah kullanıldığı tespit edildi. TCG Kemalreis isimli gemide 16 Temmuz günü saat 05.51’de 3 bin metre uzakta deniz üzerine emniyetli bir sahaya 3 adet top atışı yapıldı.

KOMUTANIN KAÇIRILMASI 
İddianamede, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu’nun İstanbul’da katıldığı bir düğünden kaçırılması görevi için özel sekreteri Albay Mahmut Arduç’un liderliğinde bir ekip oluşturulduğu, kaçırılma talimatının Tuğamiral İrfan Arabacı tarafından verildiği, bu ekibin içinde, Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın yakın korumaları Faruk Kamalak, Mehmet Metin, Mustafa Polat’ın da yer aldığı iddia edildi.

Fenerbahçe orduevinin önünde Albay Mahmut Arduç ve Tuncel Karaya ile buluşan şüphelilerin, bu kişilerden Bostanoğlu’nun yerini öğrendikten sonra “cep telefonlarındaki navigasyon programına Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu’nun katıldığı düğün merasiminin yapıldığı otelin ismini yazarak tarif edilen yön doğrultusunda harekete geçtikleri, ancak sonradan gelen bir telefonla Kalamış Limanı’na döndükleri” belirtildi.

TÜRKKAN LİSTE GÖNDERDİ 
İddianamede şüpheli Tümamiral Sinan Azmi Tosun’un, darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’nde bulunan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Genelkurmay Başkanı’nın emir subayı olan Levent Türkkan’ın cezaevinden gönderdiği dilekçesindeki listede Tosun’un FETÖ üyesi olduğunun belirtildiği kaydedildi.

KAÇMA KARARI ALINDI
İddianamede eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak görev yapan Tuğamiral Murat Şirzai’nin darbe girişiminde etkin rol aldığı ifade edildi. Darbe girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Şirzai’nin sabaha karşı odasının bulunduğu koridordaki tuvalete altı kez elinde poşet ve yoğun diskler ile girdiği, darbe soruşturmasında delil teşkil edecek verileri tuvalette imha ettikten sonra eli boş olarak çıktığı belirtildi. İddianamede “Darbe girişiminin başarısız olacağının anlaşılması üzerine, şüpheli Murat Şirzai’nin makam odasında karargahta bulunan bütün amirallerin katılımıyla bir toplantı yapıldığı ve eylemlerine son vererek karargahtan kaçılması yönünde karar alındığı anlaşılmıştır” denildi. (Hürriyet)

 
Restorasyon tam gaz: Paterson eski günlerine dönecek!
 
İşte hedeflenen ‘sandık’ tarihi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! MHP'li vekilin eşi intihara teşebbüs etti
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın İstanbul’da bulunan eşi Hülya ...
Hemşehrileri şehit polis Sekin'i unutmadı
Elazığ Dernekleri Federasyonu üyeleri, İzmir'deki terör saldırısının yaşandığı yere karanfil bıraktı
Kuran Kursu'nda çocuğa terlikle dayak!
Sakarya’nın Erenler İlçesi’nde, Kuran Kursu’nda görevli hocanın küçük ...
 
İzmir’de 3 cephede insan kaçakçılığı operasyonu!
İzmir'de düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 90 yabancı uyruklu ...
İzmir’de 13 saatlik pompalı dehşetin sır perdesi aralandı!
Elindeki pompalı tüfekle rastgele ateş açan özel güvenlik görevlisi M.C., ...
Köy kahvesine yanlışlıkla 900 bin TL teklif verdi!
İzmir'in Torbalı içerisinde belediye tarafından açılan kahvehane ihalesine ...
 
İzmir Zübeyde Ana’yı andı: 94 yıl sonra aynı özlemle…
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde ...
İstanbul'daki büyük hastanede korkutan yangın
Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın söndürüldü. ...
İzmir’de 2 kadının ölümüne neden olan müteahhit için 2 farklı karar!
İzmir’de, Lütfiye Yurdaer ile yeğeni Ecem Haliloğlu'na otomobille çarpıp ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva