HABERLER>SAĞLIK
25 Ocak 2016 Pazartesi - 17:01

Doktorun taciz ettiği kadın memur sürüldü!

Konya'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görev yapan 2 çocuk annesi S. kurumdaki bir doktor tarafından uğradığı tacizi yönetime şikâyet etti. Uğradığı tacizi tanıklarla da ispat eden S. başka bir ilçeye tayin edilirken doktor için hiçbir işlem yapılmadı.

Doktorun taciz ettiği kadın memur sürüldü!

Konya’da, çalıştığı kurumda sistemli olarak yöneticisi tarafından taciz edilen, bu tacizi tanıklarla kanıtlayan kadının başına gelmeyen kalmadı. Suç duyurusu doğrultusunda başlatılan savcılık soruşturması 9 aydır bir sonuca bağlanmazken, mağdur kadın önce çalıştığı kurumdan gönderildi, daha sonra çocukları nedeniyle yeni görev yerinde çalışamayacağını belirtince 20 km. uzaklıktaki bir başka yere tayin edildi.

Milliyet gazetesinden Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Taciz olayı ile ilgili haberlerin yerel basına yansımasının ardından ise mağdur kadın, bu kez Konya’nın Yunak ilçesine atandı. Tacizde bulunduğu iddia edilen yöneticinin ise koltuğunu kaybettiği ancak hâlâ aynı kurumda çalıştığı öğrenildi.

Konya Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma dosyasına giren belgelere göre, olay Konya’da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yaşandı. 2 çocuk annesi S. adlı kadın, kurumdaki bir yönetici tarafından taciz edilmeye başlandı. Mağdur kadın, durumdan kurumun yöneticisini haberdar etti. Kurum yöneticisi de tanıklar önünde cereyan etmesi durumunda hemen olayı soruşturacağını söyledi. Tanıklar önünde bir süre sonra, söz konusu kişi, kadına, “Eteğin hatlarını daha iyi ortaya çıkartıyor”, “Seni görmek istemiyorum, seni her gördüğümde abdestim bozuluyor” gibi sözler etti. Bir süre sonra ise kadının, kurumdaki bir başka kişiyle birlikte kent dışına gittiğine yönelik dedikodular çıkarttı.

DOSYA RAFTA BEKLİYOR
Mağdur kadın, bunun üzerine savcılığa başvurarak, başından geçenleri aktardı. Tacize uğradığını belirten kadın, konuyla ilgili tanıkların isimlerini de savcılığa bildirdi. Savcılık, Mart 2015’teki bu soruşturmadan sonra hem kadının hem de bütün tanıkların ifadelerini aldı ancak bugüne kadar soruşturmayı karara bağlamadı.

Kurumda da soruşturma yürütülmesini isteyen kadının ise başına gelmeyen kalmadı. Mağdur kadın, önce Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki görevinden, asli kadrosunun olduğu hastaneye gönderildi. 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda olan kadın, nöbet nedeniyle sorunlar yaşadığını söyleyip, yardım talep edince bu kez 20 km. uzaklıktaki bir başka kuruma gönderildi. Çocuklarına bakmakta zorlanan kadın, önce rapor, sonra ücretsiz izin almak zorunda kaldı. Ücretsiz izni, maddi zorluklar nedeniyle sonlandırmak zorunda olan kadın, bu kez kentteki siyasilerden yardım istedi. Geçici görevle bir başka kurumda görevlendirilen kadın, taciz iddialarıyla ilgili haberlerin basına yansımasının ardından ise Konya’nın ilçesi Yunak’a tayin edildi. Yunak’a tayin edilmesine itiraz eden kadına, konunun basına yansımaması için “tayinin geri alınacağı ancak bunun için burada çalışmasının mümkün olmadığı yönünde dilekçe vermesi gerektiği” söylendi. Ancak mağdur kadın, bu dilekçe doğrultusunda hakkında işlem yapılabileceği için dilekçe vermek istemedi.

TACİZCİ GÖREVDE
Hakkında savcılık tarafından işlem yapılmayan, sadece kurumdaki yöneticilik görevi geçici olarak sonlandırılan doktorun ise hâlâ aynı kurumda görev yapmayı sürdürdüğü, hakkında başka bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. (Milliyet)

 
İzmir’de dehşet: Ormanda ceset bulundu
 
Sendika, STK’lar ve CHP İzmir: Türkiye'ye barış, akademilere özgürlük!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekmezle de olsa kar yemeyin!
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Karakaya, Türklerin özellikle ...
İzmir’de mucize: 6 hafta sonra yaşama döndü
İzmir’de, trafik kazasında kafa travması geçirip ağır yaralanan Dokuz ...
Aynı hastanede ikinci mucize
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Karşıyaka ...
 
Yaşama yol vermiyorlar!
İzmir'de, trafiğin yoğun olduğu kent merkezinde, kurallara uyup arkadan ...
İzmir'in şap seferberliği sürüyor: Yüzde 80'i aşılandı
İzmir'de Aralık 2015'den itibaren 550 bin büyükbaş hayvanın yüzde 80'i ...
Kırmızı et ürünlerine "sakatat" düzenlemesi!
Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, ...
 
İzmir Halk Sağlığı’nda gün aerobikle başlıyor!
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışanlar haftanın 3 günü sabah aerobik ...
Karaciğer nakilli Birkan'ın hayali gerçek oldu
Siroz nedeniyle 9 yaşında karaciğer nakli olan, ameliyat öncesi ve sonrasında ...
EÜ'den Türkiye'de bir ilk: Yapay kalp nakli
Türkiye'de ilk defa kullanılan yapay kalp cihazı Heartmate 3, Ege Üniversitesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva