HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2017 Pazar - 12:03

Doğan'dan opera ihalesi çıkışı: Biz size demedik mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mavişehir Opera projesiyle ilgili AK Parti'li Bilal Doğan'dan flaş açıklamalar geldi. İhalenin iptal edilmesini "Yanlış hesap Bağdat'tan döndü" diyerek yorumlayan Doğan, "Adrese teslim yapılan ihalenin iptal edileceğini aylar öncesinden söylemiştik" dedi.

Doğan dan opera ihalesi çıkışı: Biz size demedik mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaklaşık 400 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek olan Mavişehir Opera Binası projesinin ihalesinin iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Doğan açıklamasında şunlara yer verdi:

"Adrese teslim gerçekleştirilen yapım ihalesinde yeterli rekabet koşulları oluşmadı ve iptal de kaçınılmaz oldu. İhale öncesi yaptığımız açıklamalarda sürecin yanlış işlediğini ve ihalenin iptal edileceğini defalarca söylemiş, uyarılarda bulunmuştuk. Aynı filmi defalarca gördük, ancak ne yazık ki Kocaoğlu ve ekibinin yaşanan bu ihale krizlerinden halen ders almadıklarına, kulaklarını eleştirilere tıkadıklarına şahit oluyoruz. İhalede katılımcı firmalardan istenen yeterlilik şartı nedeniyle projeden ümidi kesmiştik. Nitekim eleştirilerimizde ne kadar haklı çıktığımızı da gördük. Sayın Kocaoğlu'na tekrar soruyoruz, projesini dahi on yılda hazırladığınız Opera'yı üç yılda bitirebilecek misiniz? İzmir'e söz verdiğiniz bu proje için Aralık 2016'daki ihale iptal edilirken, 2017 Şubat'ta yeniden ihale yapılacağı duyuruldu.

"BU GİDİŞLE ON YILDA ANCAK BİTER"

Proje daha başlamadan hüsranla sonuçlandı. İzmir şimdiden 3 ay kaybetti. Biz bu projede daha çok iptal, daha çok erteleme görürüz... Opera bu hızla ancak 10 yılda biter... Yine bir fiyaskoyla karşı karşıyayız. Görüldüğü üzere, opera projesi de fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Tıpkı metroda, teleferikte olduğu gibi, fuar yapımında yaşanan skandallar gibi aynı krizle karşı karşıyayız. Basit bir ulaşım kartı için 9 kez ihaleye çıkan, 20 tane elektrikli otobüs için 3 kez ihale yapan, Mithatpaşa sahiline yapılacak aynı altgeçit işi için dahi 2 kez ihaleye çıkan, tramvayda önce temel atıp arkasından 9 kez güzergah değiştiren Sayın Kocaoğlu'nun bu hali "Ya tutarsa" diyerek gölde yoğurt mayalamaya çalışan Nasreddin Hoca'nın fıkralarını aratmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'nin bu başarısız yönetim anlayışı İzmirliler arasında artık alay konusu olmuştur. Gelin bu yanlıştan vazgeçin, ihaledeki yeterlilik şartını tekrar gözden geçirin. Her seferinde ısrarla yapılan bu hatalardan artık ders çıkarılmasını temenni ediyoruz. Umarız bu yaşanan İzmir'deki son ihale kazası olur."

 
Yapılandırma hakkını kaybeden borçluya son şans
 
1. derece hakim-savcı 13 bin 500 TL alacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Ocak 2017 Pazar 15:21

"BU GİDİŞLE ON YILDA ANCAK BİTER" Sabuncubeli Tüneli biterse 7 yılda bitecek , şehir hastanesi 2019' da biterse 13 yılda bitmiş olacak ( 2006 da açıklandı ) , körfez geçis projesi 10 yıl önce açıklandı , bitme tarihi belli değil ...

Yorumu oyla      16      7  
29 Ocak 2017 Pazar 13:51

"Gelin bu yanlıştan vazgeçin, ihaledeki yeterlilik şartını tekrar gözden geçirin. " Hocam bu nasıl açıklama ? Yeterlilik şartı koymasalar, işi sıradan bir firma alacak ve eline yüzüne bulaştıracak. Sonra siz çıkacaksınız ve işi niye bilen birine verdiniz diyeceksiniz. Şaka gibi. İzmirli bunları yemiyor ama siz 15 yıldır farkına varamadınız.

Yorumu oyla      16      6  
29 Ocak 2017 Pazar 13:05

Bilal Doğan haklı. Herhangi bir inşaat firması gelip opera gibi özel bir yapıyı yapabilir. Demek ki sakınca görmüyor. 😀😁☺😆 akpliler hala daha büyükşehiri metro konusunda eleştiriyor. Bir tane de sizde yapın da sizi de görelim. Sabuncubeli Tüneli 2011' den beri devam ediyor. 2 defa ihale yapıldı. İlk işi yapanın borcu da kamuya kaldı. Burada metro diyenler İstanbul' da 33 km lik yeni bir hatta başlıyorlar. Bize bırak 33 km'yi 3 km metro yapmadılar. Ama yapanı da eleştirmeyi biliyorlar. Pes !

Yorumu oyla      16      7  
29 Ocak 2017 Pazar 12:52

Ne olsun ? Yeterlilik şartı olmasın mı ? Herhangi bir inşaat firması da gelip opera ihalesine girebilsin mi ? Metroyu da aynı şekilde mi ihale etsinler ? Hiçbir şart koşmasınlar? Daha önce metro inşaatının yanından geçmeyen firmalar da gelip ihaleye girebilsin. Bu nasıl bir kafa yapısıdır ? Eleştiri yapacağım diye eleştiri yapılmaz. 2 defa temeli atılan bayraklı şehri hastanesi aradan geçen 2 yıla rağmen inşaat hiç ilerlememiş. Neredesiniz? Dert proje mi belediye mi ?

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk Senfoni Orkestrası Bergama'da sahne aldı
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin "İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası", ...
Bornova'da 800 öğrenciye daha İngilizce belgesi
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği İngilizce kurslarına katılan öğrenciler ...
Başkan Pekdaş'tan muhtarlarla referandum zirvesi
Mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı ...
 
Karşıyaka'da çocuklara dev armağan
Karşıyaka Belediyesi’nin prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ...
Proje hazır: Turistik ilçeye VIP otogar geliyor!
Büyükşehir Belediyesi, Selçuk'a hizmet verecek semt garajının proje çalışmalarını ...
Mavi Körfez 3 suya indi: İzmir sularına can simidi olacak!
Büyükşehir’in “Mavi Körfez 3” adı verilen yeni deniz süpürgesi, petrol ...
 
AK Partili üye Büyükşehir'e kızdı, TCDD çıktı!
Menderes Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Levent Mutlu ilçede TCDD tarafından ...
Karşıyaka’da kent yaşamına yeşil mola!
Karşıyaka Belediyesi, 29 Ocak’ta düzenleyeceği yürüyüşle doğaseverleri ...
Tedavi için geldi, 9 yavruya annelik yapıyor!
Zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi verirken yavrularını kaybeden sokak ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva