HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2015 Salı - 08:26

Diyarbakır Baro Başkanı'na gece yarısı gözaltı!

CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında "PKK terör örgütü değildir" diyen ve bu nedenle Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, saat 02.20 sıralarında makamında gözaltına alındı. Elçi hakkında çıkarılan yakalama kararının gerekçesinde yurt içinde saklandığı ve tüm aramalara rağmen kendisine ulaşılamadığı belirtildi.

Diyarbakır Baro Başkanı na gece yarısı gözaltı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, gözaltına alınmayı Baro Başkanlığı'ndaki makam odasında bekledi.
Yakalama kararı haberinin duyulması üzerine çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, bölge barolarının başkanları, HDP milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak Tahir Elçi'yi Baro Başkanlığı binasında ziyaret ederek destek sundu. Diyarbakır Barosu'na bağlı avukatlar da gece boyu binada bekleyerek Elçi'ye destek verdi.

ZIRHLI ARAÇ VE ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ DE BARO'YA GELDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da binada bulunduğu saat 02.00 sıralarında Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri ile birlikte Baro Adli Yardım binasına geldi. Daha sonra yelekli sivil polisler binaya çıkarak kapıda Baro Yönetim Kurulu üyelerine Sulh Ceza Hakimliği kararını tebliğ etti. Bu sırada Baro yöneticilerinin talebi üzerine sivil polisler kimliklerini göstererek mahkemenin yakalama kararını gösterdi. Kararın Tahir Elçi'ye götürülmesi sırasında polislerin baro binasına girmek istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Avukatlar Baro binasında herhangi bir arama kararı olmadığını söyleyerek, polislerin içeri girmemesini istedi. Bunun üzerine gelen polisler Tahir Elçi'yi kapıda bekledi.

''İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE DEMOKRASİNİN GELDİĞİ BOYUT AÇISINDAN ÇARPICI BİR UYGULAMA''
Kararın tebliğ edilmesinin ardından makam odasında bulunan Avukat Tahir Elçi, binada bulunan avukatların alkışları arasında polislerin yanına geldi. Elçi'nin polislerin yanına gelmesi sırasında binada bulunan avukatlar 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı. Daha sonra baronun kapısına çıkan Tahir Elçi'ye görevli polisler tarafından usul gereği Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin yakalama kararı okunarak, hakları anlatıldı. Bu sırada bazı avukatlar polislerin konuşmalarını yuhalayarak 'Şov yapmayın' diye bağırdı. Burada bir konuşma yapan Tahir Elçi, "Bir ifade, bir söz nedeniyle bir Baro Başkanı tutuklanıyor. Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokrasinin geldiği boyut açısından çarpıcı bir uygulama yaşıyoruz. Bir Baro binasından Baro Başkanı ifadeleri nedeniyle tutuklanıyor şu anda “dedi.

ALKIŞ VE SLOGANLAR ARASINDA GÖZALTINA ALINDI
Konuşmanın ardından binaya gelen polisler Tahir Elçi'yi gözaltına aldı. Elçi'nin binadan çıkarılması sırasında da avukatlar alkış çalıp, slogan atmaya devam etti. Elçi'nin gözaltına alınması sırasında yanında bulunan eşi de koluna girerek destek olmaya çalıştı. 'Tahir Elçi yalnız değildir', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları ve alkışlar eşliğinde binadan çıkarılan Elçi, daha sonra arkasına dönerek destek olmak için gelen meslektaşlarını selamladı. Gözaltına alındıktan sonra polis aracına bindirilen Elçi, "Türkiye özgür bir ülke midir, demokratik bir ülke midir bu manzara bunu çok iyi ortaya koydu “dedi.

AVUKATLAR PROTESTO ETTİ
Elçi'nin bindirildiği aracın gidişi sırasında toplanan avukatlar uzun süre alkış çalıp, yuhalayarak kararı protesto etti. Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, Tahir Elçi'nin sabah uçağı ile İstanbul'a götürüleceğini belirterek, "Bizler de gideceğiz. Orada da başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Bugün Başbakan yardımcısının açıklamaları bu kararın hangi merkezden verilen talimatla alındığının bir göstergesidir. Açık biçimde talimat verilerek böyle bir kararın alındığını görüyoruz. İlk defa düşüncelerini ifade ettiği için bir Baro Başkanı hakkında yakalama kararı çıkarılıyor. Bu esef verici bir durumdur, hukuka aykırıdır, çifte standarttır, hepimizi susturmaya dönüktür. Bizler susmayacağız ve başkanımızın yanında olacağız. Sonuna kadar onu savunmaya devam edeceğiz. O fikirleri de savunacağız, onu her yerde de savunacağız. Yarın akşam başkanımızla birlikte Diyarbakır'a dönmeyi umut ediyoruz “dedi.

 
TAHİR ELÇİ, YURT İÇİNDE SAKLANDIĞI GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINMIŞ
Elçi'ye tebliğ edilen yakalama kararında, gözaltına alınma gerekçeleri ayrıntılı olarak açıklandı. Kararda Elçi'nin 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakkındaki soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacı ile yurt içinde saklandığı belirtildi.
Kararda tüm aramalara rağmen Elçi'ye ulaşılamadığı ve tebligat yapılamayacağı anlaşıldığından hakkında yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. Kararda Elçi'nin yakalandığında 24 saat içerisinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilerek ifadesinin alınmasına hükmedildiği belirtildi.
Tebliğ edilen yazının son kısmında Elçi'nin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanmak üzere sevk edilmesi halinde nöbetçi hakimlikçe değerlendirme yapılması belirtildi. Kararda tutuklama yönelik yakalama yapılmasına ve şüphelinin yakalanmasına karar verildiği ifade edildi.

TAHİR ELÇİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ 
 Elçi, uçakla saat 08.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na getirildi.

 
Bakanlıktan kapsül deterjan uyarısı
 
'Ankara'nın yayın yasağı kalktı: Kopan ayaktan kimlik tespiti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 20 Ekim 2015 Salı 09:34

ŞERAFETTİN ELÇİ HAVA ALANI VAR. BU ARKADAŞ ONUN AKRABASI MI? ALLAHIM EĞER AKRABASIYSA BİR YANDAN HAVA ALANLARINA İSMİNİ VERECEKSİN BİR YANDAN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞĞİLDİR DİYENİ TUTUKLAYACAKSIN.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başsavcılık canlı bombanın kimliğini açıkladı
Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombalardan birinin ...
Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'ye yakalama kararı
CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına ...
Şehit eşi yürekleri dağladı: Mehmedim burada üşür
Tunceli-Pülümür karayolunda, dün devriye görevi yaparken uğradıkları bombalı ...
 
Ankara saldırısında önemli gelişme
Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı.
Flaş! ‘Yeşil Yol’da gerginlik: Kepçeye ateş açıldı
Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Topluca Köyü ile Ardeşen İlçesi Aşağı Durak ...
Dikkat: İzmir’de sağanak haftası!
Kent hafta ortasından itibaren yağışlı havanın etkisi altında kalacak. ...
 
İzmir Ekonomi’de uluslararası eğitim
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 15. yılında uluslararası öğrencileriyle ...
Dehşetin görüntüsü ortaya çıktı: Kitabevini böyle yaktılar!
Kırşehir'de 30 yıldır faaliyet gösteren Gül Kitabevi'nin yağmalanıp ateşe ...
Şehit ağabeyi yarbaya o sözler için uyarı cezası
Şırnak’ta PKK'lı teröristlerin karakola roketatarlarla yaptığı saldırıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva