HABERLER>EKONOMİ
9 Ekim 2020 Cuma - 14:15

DİSK’ten 'promosyon' eylemi: Kayyum belediyeler bile ödüyor!

İZELMAN A.Ş'de yaşanan promosyon krizi büyümeye devam ediyor. Promoyon haklarını alamayan işçiler bugün DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeleri ile birlikte eylem düzenledi. Eylemde açıklamalarda bulunan sendika başkanları " Türkiye'deki bin 397 belediyeden belediyelerin ödediği, halk iradesine düşman kayyum atanan belediyelerde ödendiği gibi, bu günlerde yapılacak olan iştirakinin yüzde 99 belediyeye ve belediyeye bağlı diğer şirketlere ait olan İZELAMN şirketimizin yapacağı banka sözleşmesinden doğan promosyon haklarımızı istiyoruz" ifadeleri kullandı.

DİSK’ten  promosyon  eylemi: Kayyum belediyeler bile ödüyor!

EGEDESONSÖZ - DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu şubeleri İZELMAN A.Ş'de yaşanan 'promosyon' sorunları sonrası eylem düzenledi.

Basın metnini katılımcılar adına okuyan Genel İŞ İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral İzmir Büyükşehir bünyesinde çalışan diğer işçiler gibi maaş promosyonlarından faydalanmak istediklerini belirten, ' Alın teri bizim, emek bizim, banka promosyonu neden sizi?' diye sordu. Saral'ın açıklamalarının ardından ise sözü DİSK Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Toplan aldı.  Maaşlarını ayın 7'sinde aldıkları için promosyondan yararlanamadıklarının öne sürülmesi ile ilgili konuşan Topal ise 'kimin parasını kimden saklıyorsunuz?' diye sordu.

BİZİ TAŞERON OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?
Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, kayyum belediyelerinin bile ödediği promosyonları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ödememesini eleştirdi. Faruk Saral ayrıca kendilerinin taşeron olup olmadığını sordu. Saral "Bilindiği üzere, kamu kurumlarında, belediye şirketlerinde çalışan aynı ücretlerinin dağıtımı nedeniyle bankalar ile kurumlar arasında yapılan protokollerde, bankalar arası rekabet gereği bankaların promosyon olarak birtakım hediyeler veya nakit para vermesi bir iş yeri uygulaması haline gelmiştir. Kamu çalışanlarının maaşlarını ödenmesi için anlaşma sağlanan bankalarla kurumlar arasından yapıla protokoller uyarınca, belirli periyotlarda bankalarca çalışanlara ödeme yapılmaktadır. Yapılan bu ödemelere promosyon ücreti denilmektedir. Aynı zamanda çalıştıkları onlarca yıl sonra bile almaya hak kazandıkları emekli maaşlarının karşılığı olarak 2017 yılından itibaren de emekliler için de banka promosyonları ödenmeye başlamıştı. Bizler İZELMAN çalışanı 7 bin emekçiyiz. Tüm İzmir Büyükşehir Belediye emekçileri gibi bu kent için kesintisiz 24 saat, kentliye hizmet edenleriz… Haykırışımız şu dur ki Kasım ayı içerisinde bitecek olan ve bugünlerde yapılması öngörülen çalışanların maaş ödemesinin yapılacağı bankanın belli olacağı ve sözleşmesinin yapılacağı, nihayetinde sözleşme sonucunda banka tarafından yapılacak olan banka promosyonu biz İZELMAN çalışanları olarak yollarca alamamaktayız. Anca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yakın zamanda yapılan ve belediye başkanımızın her bir çalışana ödemesini yaptığı 3 bin 960 TL'ye denk gelen banka promosyonları ödemesindeki 4 bin 559 emekçi gibi bizler de belediye çalışanı mıyız? Yoksa belediye çalışanı değil taşeron olarak mı görülüyoruz? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde teknik ve teknoloji işler haricinde taşeronun olmadığını biliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

PROMOSYONLAR NEDEN SİZİN?
Açıklamalarına devam eden Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, şu ifadeleri kullandı;

"Kaldı ki Devrimci İşçi Sendikaları Disk Genel İş olarak kadro talep mücadelemiz sürerken seçim yatırımı yapmak için emekçileri ağzına bir parmak bal sürmek gibi bir ali cengiz oyunları içerisndeki mevcut hükümetin 1 Nisan 2018'de çıkarttığı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde tüm çalışanlara kadro veriyoruz söylemi içinde belediye çalışanlarını belediye şirketlerinden toplayarak sözde kadro söylemleri bizim için yok hükmünde sayılsa da kamu nezdinde de resmiyet kazanmıştır. Tüm ülkede de uygulanmaya başlanmıştır. O yüzden kimse bize 2009 yılındaki çıkan Başbakanlık Genelgesi'ni öne sürmesin, o yüzden kimse bize banka promosyon hakkı memur ve kadrolu işçilerin demesin,o yüzden kimse bize 1Nisan 2018 öncesi yani bizlerin ihaleleri çalıştığımız dönemdeki mahkeme kararını söylemesin. Bizlerde bu kente hizmet edenleriz. Bizlerde aşkla İzmir söylemi ile gece gündüz alın teri dökenleriz ve bizlerde 4559 İzmir Büyükşehir Belediyesi banka promosyon ödemesi alan emekçiler gibi bu çatı altında belediye çalışanıyız. Ve aynı bizlerde 4559 arkadaşımıza ödendiği gibi, Türkiye'deki 1397 belediyeden belediyelerin ödediği, halk iradesine düşman kayyum atanan belediyelerde ödendiği gibi, Ocak 2017'den beri emeklilere ödendiği gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanımızın olmadan önce Seferihisar Belediyesi'nde Tunç Başkanın emekçilere ödediği gibi, bu günlerde yapılacak olan iştirakinin yüzde 99 belediyeye ve belediyeye bağlı diğer şirketlere ait olan İZELAMN şirketimizin yapacağı banka sözleşmesinden doğan promosyon haklarımızı istiyoruz. Be biz Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Disk Genel iş İzmir 1 ve 3 nolu şube yönetimleri olarak belediye şirketi olan İZELMAN'daki 7 bin üyemiz adına diyoruz ki; İş görme edimine bağlı olarak hak kazandığımız ücretlerin bankaya yatırılması neticesinde bu ödemelerin kazanıldığı bu nedenle biz emekçilere verilmesi gerektiğini savunmaktayız. Alın teri bizim, emek bizim, banka promosyonu neden sizi?"

 
Bakan Pakdemirli, İzmir'de açılışı yaptı: Arıcılıkta yeni dönem
 
Başkan Engin’den 'eskilerle kucaklaşma' yorumu: Fikir Tunç başkanın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli, İzmir'de açılışı yaptı: Arıcılıkta yeni dönem
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de Ege Tarımsal Araştırma ...
İzmirli süt üreticileri: Hayvanlarımızı kesmek zorunda kalacağız!
İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği ...
Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi!
Merkez Bankası, swap işlemlerinde kullanılan Türk Lirası faizini yüzde ...
 
Karadeniz'e hamsi Ege'den gidiyor
Karadeniz ve Marmara'daki meslektaşlarının aksine denizden dolu ağlarla ...
Yer belirlendi: Türkiye'nin devi İzmir'e açılıyor!
Türkiye'nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Seferihisar'da Türksat ...
Bakan Pekcan'dan Afrika ile ticaret açıklaması
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Afrika ...
 
İzmir'de 10 TL'ye satılan dönerin sırrı ortaya çıktı!
TÜRK mutfağının önde gelen lezzetlerinden et dönerin maliyetini ve satış ...
Torbalı’da ihracatta dijital faaliyete destek
Torbalı Ticaret Odası, ilçenin ihracatına ivme kazandırmak için alanında ...
Nakdi ücret desteği ödemeleri başladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk milyonlarca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva