HABERLER>EKONOMİ
25 Kasım 2021 Perşembe - 11:40

DİSK’li işçiler ‘Geçinemiyoruz’ dedi... Genel grev çağrısı!

İzmir’de sokağa inen DİSK üyesi işçiler adına konuşan Bölge Temsilcisi Memiş Sarı Türk-İş ve Hak-İş’e de genel greve çıkma çağrısında bulundu. Sarı, “Artık yeter! Geçinmek istiyoruz! İşsizlik, pahalılık, zamlar, faturalar belimizi büküyor. Geçinemiyoruz.” dedi

DİSK’li işçiler ‘Geçinemiyoruz’ dedi... Genel grev çağrısı!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikalar ülke genelinde ‘Artık yeter geçinemiyoruz’ çağrısıyla eylemler düzenledi. Eylemlerin İzmir’deki ayağı ise 9 Eylül Meydanı’nda gerçekleşti. Sendikaların çağrısı ile iş bırakarak basmane meydanı’nda buluşan işçiler “Şalter inecek, bu iş bitecek”, “İnsanca bir ücret istiyoruz”, “İş ekmek yoksa barış da yok” ve “Genel grev, genel direniş” sloganlarını attı. Eylemde ‘Emeğimizi, memleketimizi savunmak için omuz omuza!’ yazılı pankart açıldı.

Basın metnini okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilerin patronlardan daha fazla vergi verdiğini ifade ederek “İş yeri iş yeri, meydan meydan anlatıyoruz. Milyonlarca işçi adına, emekçi adına, emekli adına, geçinemeyenler, barınamayanlar, iş bulamayanlar adına haykırıyoruz. Ekonomik krizin ve pandeminin ağır yükünü biz taşıyoruz. Her sabah yeni zamlara uyanıyor, her gün yoksullaşıyoruz.” dedi.

TL DEĞER KAYBETTİKÇE YOKSULLAŞIYORUZ’
Dövizin son günlerdeki artışı ile ekmeğin aslanın ağzından midesine indiğini dile getiren Sarı şunları söyledi “Üstüne üstlük son günlerde dövizin hızla artışıyla ekmek aslanın ağzından midesine indi. Ülkeyi yönetenler "dövizden size ne” diyorlar. Bizim aklımızla dalga geçmeyin! Biz Türk Lirası kazanıyoruz, döviz kuru arttıkça iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Türk Lirası değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Biz ayrıcalıklı 3-5 müteahhit şirket değiliz. Döviz geliri garantili ihaleleri biz almadık. Evet döviz yükseldikçe onlar kazanıyor. Ülkenin kaynaklarını ucuza kapatmaya gelen petrol prensleri kazanıyor. Peki kim kaybediyor. Türk Lirası değer kaybettikçe, biz kaybediyoruz. Emeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor.”.

Sarı açıklamayı şöyle sürdürdü:

“Ülkeyi yönetenler Türk Lirasının değer kaybetmesi ile övünüp buna “kurtuluş savaşı” diyorlar. Oysa paramız değer kaybettikçe bu ülke daha yoksul ve daha bağımlı hale geliyor. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücretinde Arnavutluk ile yarışıyor. "Türk Lirası değer kaybedince ücretler azalacak, rekabet gücümüz artacak, yabancı sermaye Türkiye'ye akacak" diyorlar. Yok öyle yağma! Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir. Uluslararası pazarlarda kelepire satılığa çıkarılacak şahsa ait bir mal değildir. Yabancı sermaye için, petrol prensleri ve kralları için “kelepir emek kelepir memleket” diye tezgâh açanlara direneceğiz! TL ucuzlasın, emek ucuzlasın, memleketin taşı toprağı ucuzlasın tezgahını bozacağız!

Bugün ülkemize, emeğimize sahip çıkmak yurtseverliğin gereğidir.

-TL'nin ve emeğin değersizleştirilmesi politikasından derhal vazgeçilmelidir.
- TL'nin değersizleşmesi nedeniyle yaşanan tüm kayıplar asgari ücret artışıyla telafi edilmeli, bu artışta işçiler büyümeden de pay almalıdır.
-Asgari ücretin ve tüm ücretlerin asgari ücret tutarı kadar bölümünde vergi ve kesintiler kaldırılarak tüm ücretlere 1000 lira iyileştirme yapılmalıdır.
-İşçi sınıfının yaşadığı gelir kaybını telafi etmesinin en önemli yolu, sendika ve grev hakkıdır.

Bu hakların kullanımı önündeki tüm yasal ve fiili engelleri kaldırılmalıdır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Yoksulluğa ve emeğimizin ucuzlatılmasına teslim olmayacağız. Kara kışı işçi baharına çevireceğiz! Üretimden gelen gücün kullanımı da dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle direneceğiz! Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir! Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza!”.

GENEL GREV ÇAĞRISI
Türk-İş ve Hak-İş’e de çağrıdan bulunan Sarı “sadece DİSK üyelerinin paraları pul olmuyor, sadece DİSK üyeleri yoksullaşmıyor, bu ülkede emekçiler yoksullaşıyor. Gelin şalteri indirelim, genel greve çıkalım, bu işe bir 'tamam' diyelim" dedi.

 
EPDK'dan 'akaryakıta zam' haberlerine yalanlama
 
'Bülent Ersoy, orkestra bulamıyor' iddiası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzelmancı 25 Kasım 2021 Perşembe 13:58

Evet GEÇİNEMİYORUZ.. Sendikamızın TİS sürecinde kazanım olarak aldığı Erzak Fişi GrandPlazaya bağlı Halkın Bakkalında kullanıyoruz. Ancak Ürün yelpazesi çok dar ayrıca ürünler AŞIRI DERECEDE pahalı. piyasadaki organik ürünlerden bile en az 2 - 3 kat pahalı. Hizmet SIFIR, Et reyonunda etler tek tip kıyması eti hepsi aynı ücretten 80 küsür lira ayıptır günahtır. Deseydinizki yıllaık 3600 değilde 1500 tl market alışverişi razıydık. Zaten böyle istemediğimiz üsünlere Kat Kat fazla ödeyerek bu para yok oldu.. Buna ACİL ÇÖZÜM..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgin: Asgari ücrette uzlaşmaya yakınız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ...
Un ve makarnaya büyük zam geliyor!
Türk lirasında görülen tarihi değer kaybı sonrası toptan un fiyatları ...
Besiciden ilginç yorum: Bu gidişle kırmızı et reçeteyle satılacak!
Üç ay önce 120 liraya alınan bir çuval yemin bugün 180 lira olduğunu, ...
 
Merkez Bankası'nda ekonomi zirvesi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, bu akşam Bankalar Birliği üyeleriyle ...
BAE'nin Türkiye için yatırım miktarı açıklandı
Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolarlık fon ayırdı
İzmir'de ekmeğe zam geldi!
İzmir Ticaret Odası Meclisi'nden oybirliğiyle geçen yeni ekmek tarifesi, ...
 
TMO'dan un açıklaması: Endişeye gerek yok
TMO'dan yapılan açıklamada "Un arzı konusunda endişeye gerek yok" denirken ...
İmalatta kapasite kullanımı arttı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayına ilişkin imalat sanayi ...
Bir kripto para vurgunu daha!
Son dönemlerin gözde yatırım araçlarından birisi haline gelen kripto para ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva