HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2021 Çarşamba - 16:13

Disipline gönderilen isimden ilk açıklama: Kurban arıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a 65 milyon TL'lik borçlanma yetkisinin verilmesi sonrası başlayan kriz sonrası disipline gönderilmesi amacıyla İlçe Başkanlığı tarafından ifadesi istenen CHP Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ünal, "Şu an yaşanan bu süreçte insanlar kendini kurtarmak için kurban arıyor. Çünkü bu olay ile birlikte nefes alacak birçok insan var" ifadelerini kullandı. Ünal ayrıca CHP'nin Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt hakkında flaş bir iddia ortaya attı.

Disipline gönderilen isimden ilk açıklama: Kurban arıyorlar

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Menemen İlçe yönetimi, Belediye Başkan Vekilliği seçiminde hem Aydın Pehlivan hakkında oy kullandığı iddiası hem de Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın 65 milyon lira borçlanma yetkisi talebinde grup kararına aykırı oy kullanması nedeniyle üç meclis üyesi için disiplin sürecinin başlatıldığını duyurmuştu.

CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan başkanlığındaki toplanan ilçe yönetim kurulu, grup kararına uymayan CHP Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge hakkında disiplin dosyasını oluşturmak için harekete geçmişti. İlçe yönetiminin, üç ismin savunmalarını aldıktan sonra hazırlanacak dosyanın İl Başkanlığı'na gönderileceği açıklanmıştı

Yaşanan gelişmeler sonrası, Menemen Belediyesi'nde tartışmalara neden olan ve belediye başkanlığı koltuğunun CHP'den AK Parti'ye geçmesi ile sonuçlanan üç 'fire' içinde CHP Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge'nin  hedef tahtasına yerleştirilmesi ile ilgili gazetemize konuşan Hasan Ünal, açıklama yapanların kendileri ile çeliştiğini söyledi.

İNSANLAR KENDİNİ KURTARMAK İÇİN KURBAN ARIYOR
Başlatılan disiplin süreci ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Meclis Üyesi Hasan Ünal, herkesin bu süreçte hatası olduğunu belirtti. Ünal, "1 Aralık 2020'de Serdar Aksoy'un görevden alınması ile birlikte Menemen'de bir Başkan Vekilliği seçimi yapıldı. Bu seçimde ise millet ittifakından 3 fire çıktı. O günden itibaren bugüne kadar bir süreç yaşandı. Yaşanan süreç sonrası ise Sevda Bozkurt arkadaşımız partiden istifa etmişti. O gün de hanımefendinin istifası sonra il yöneticilerimizin ilçede gerçekleştirilen toplantıda  açıklama yapmış ve firenin biri kesinlikle buydu demişti. Ancak şimdi hem bizi suçlayan hem de o gün o hanımefendi için bu iddiayı ortaya atanlara sormak istiyoruz; Firenin biri oysa, bizlere 'aradığımız üç kişi bu üç kişi' yaftasını nasıl yapıştırıyorsunuz?  Bu matematiğe aykırı! Onların açıklamasına göre fireden biri o hanımefendi ise, demek ki bu üç kişiden biri masumdur! Hal böyleyken, disiplin süreci ile bizlerin bir savunmamız istendi, savunma istendi ancak aynı gün ilçenin sosyal medya sayfasından 'Başkan Vekilliği seçiminden bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalarda tespitlerimiz vardı…' gibi söylemlerle olayı farklı bir boyuta getirilmeye çalışıldı. Şu an yaşanan bu süreçte insanlar kendini kurtarmak için kurban arıyor. Çünkü bu olay ile birlikte nefes alacak birçok insan var. Bu süreç ile birlikte sadece il veya ilçe hata yapmadı, Genel Merkezinde, Tunç Soyer'in de hatası oldu. Herkesin bu süreçte farklı farklı konularda hataları var" diye konuştu.

ÜZERİNDEKİ MAYMUNU ATMAYA VE NEFES ALMAYA ÇALIŞIYOR
Suçlanan isimlerin geleceği ve onuruyla oynandığını da belirten Ünal, "Burada herkes üzerindeki maymunu atmaya ve nefes almaya çalışıyor. Maymunu atarken biraz dengeli atmak lazım. Hanımefendi ile alakalı özelde ilçede bu açıklamayı yapıp sonrasında bizim için o üç kişi bu üç kişi derseniz o zaman fire üç değil dört oluyor. Yani kendiniz ile çakışıyorsunuz... Kimi kandırıyorsunuz siz? Halkı mı kandırıyorsun? Örgütü mü kandırıyorsunuz? İnsanların geleceğiyle, onuru ile oynamak o kadar kolay değil. Bu kadar amatörce bir yaklaşım olmaz. Yargısız infaz tanımına bire bir uyusan bir açıklamaydı" dedi.

İL YÖNETİMİ VE KARAKURT İÇİN FLAŞ İDDİA
Deniz Karakurt'un geçtiğimiz yıllarda Denetim Komisyonu ve encümenliğe seçilmesi ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulunan Ünal, "Sayın Karakurt ile görüşmedim. Kendisiyle görüşeceğim herhangi bir şey de yok. Sayın Karakurt dediğimiz kişi, parti ilkelerini, parti tüzüğünü hiçe sayarak geçen yıl iyi ya da kötü bir belediye başkanı vardı ve o belediye başkanının faaliyet raporuna ret oyu kullandı. Amaç burada belediye başkanını devirmekti ve devirmeye çalışmaktı. AK Partililer ile birlikte hareket edip, encümen ve komisyona AK Partililerin oyları ile seçildi.  Yani bunların hepsi birer parti suçlarıydı. Bu suçlara rağmen disiplin süreci çalıştırılmadı. Disiplin süreci çalıştırılsaydı,  disiplinden gelecek herhangi bir  uyarı yada kınama durumunda bile bildiğim kadarıyla tüzük gereği iki yıl boyunca herhangi bir yere  aday olamama olmama gibi bir durum söz konusuydu. Anladığımız kadarıyla disiplin sürecisi il bu kişiyle alakalı bu yüzden çalıştırmadı. Demek ki o günden bu yana gelen bir planlama varmış.  Daha o zaman Serdar Aksoy görevdeydi" diye konuştu.

 
Yunanistan depremi İzmir faylarını tetikler mi?
 
Milli kayakçının ölümüne para cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıkımlarla ilgili konuştu: Hakkımızda soruşturma açıldı!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ 2B arazilerindeki yıkımlarla ...
Çiğli'de yüz yüze eğitim için dezenfekte harekatı
Çiğli Belediyesi tarafından, yeni normalleşme tedbirleri çerçevesinde ...
İzmir Kent Konseyi: Her 3 kadından 1'i mağdur!
Her üç kişiden birinin cinsel istismara maruz kaldığına dikkat çeken İzmirli ...
 
Savcılık tehdit ve hakaretten yargılama istemişti: Duruşmadan ne karar çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile MHP’li ...
Çiğli'de kahvehanelere normalleşme desteği
Çiğli Belediyesi, normalleşme kapsamında alınan yeni kararlar sonrası ...
Konak Belediyesi'nden esnafa işgaliye desteği
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte ...
 
Tartışma yaratan ‘sayın anonsu’ için açıklama: Ben siyasetin âlâsını yapıyorum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı'da Cumhurbaşkanı ...
İzmir'de açılıyor... Türkiye'nin en büyüğü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’daki İzmir Adalet Sarayı yakınında ...
Soyer'den istemişlerdi: Bergamalı çocukların kaydırak sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen haftaki Bakırçay Havzası turunda Başkan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva