HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2020 Pazartesi - 17:02

Disiplin soruşturması başlatılan CHP’li Derinsu suçlamaları reddetti!

CHP’de, “meclis grubunda aldığı görev ve sorumluluğu yerine getirmemek ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” gerekçeleriyle parti içi soruşturma başlatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediye Meclisi’nin yeni CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, suçlamalara karşı ifadesini içeren savunma dilekçesini CHP İzmir İl Başkanlığı’na teslim etti.

Disiplin soruşturması başlatılan CHP’li Derinsu suçlamaları reddetti!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Belediye Meclis üyeleri ve partililerle il binasına gelen Derinsu, suçlamaların haksız olduğunu ve kabul etmediğini belirtti. Derunsu, “İlçemizde grup toplantılarının yapılmamasının başlangıç noktası ise Eylül 2019’da yapılan grup toplantısıdır. Bu grup toplantısında partili meclis üyemiz Levent Çağlarsu ve ilçe başkanımız Kasım Özkan tarafından imar komisyonu üyesi meclis üyelerimiz ‘ahlaksızlıkla’ suçlanması sonucu tartışma yaşandı ve imar komisyonu üyesi olan meclis üyelerimiz grup toplantısını terk etti. Bunun üzerine ilçemizde bir daha grup toplantısı yapılmadı. 8 Ekim 2020 günü henüz il yönetim kurulu toplantısı devam ederken hakkımda re’sen il yönetimimizce disiplin soruşturması başlatıldığını basından öğrenmem parti içi girdabı açıkça gözler önüne sermektedir. Genç siyasetçi yetiştirmek için genel merkezimizce verilen mücadele ve yapılan çalışmalara bu disiplin soruşturması açıkça gölge düşürmektedir” diye konuştu.

Beraberindekilerle CHP İzmir İl Sekreteri Fulya Alçay ile görüşen İzel Zenginobuz Derinsu, görüşmenin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı’na hazırladığı dilekçeyi sundu. Derinsu, savunma dilekçesinde, Eylül 2019’dan bu yana Gaziemir’de 1 yıldır grup toplantısı yapılmadığını vurguladı. Tüzük gereğince meclis parti grubunu grup başkanı, yani ilçe başkanı veya meclis parti grubunca seçilen grup başkan vekilinin toplama yükümlülüğü olduğunu vurgulayarak, “Yani grup toplantısına çağrı ve grubu toplama birincil olarak İlçe Başkanımız Kasım Özkan veya Nisan 2019’da alınan grup kararı gereğince grup başkan vekili seçilen Ünal Işık’ın görevidir. İlgi tutulan yazıda belirtildiği gibi partimiz adına meclis grubunda almış olduğum herhangi bir görev veya sorumluluğum bulunmamaktadır” dedi.

Dilekçesinde Gaziemir siyasetinde yaşanan süreci de anlattığı öğrenilen Derinsu, “Eylül 2019’dan bu yana Gaziemir CHP meclis grubunun resmi grup toplantısı yapılmamaktadır. Bu konunun temeli Şubat 2019’da meclis üyeleri listesinin verilme döneminde yaşananlara dayanmaktadır. 22 Şubat 2019 Cuma günü basına düşen CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın ‘Ben kurye değilim’ açıklaması ile sorunlar süreci başlamıştır. O gün CHP İzmir İl Yönetiminden il başkan yardımcısının görevlendirilmesi sonucu Gaziemir CHP meclis üyeleri listesi İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir. İlçe başkanımız Kasım Özkan, Genel Merkezce belirlenen meclis üyeleri listesini görevi olduğu halde teslim etmemiştir. İlçemizde grup toplantılarının yapılmamasının başlangıç noktası ise Eylül 2019’da yapılan grup toplantısıdır. Bu grup toplantısında partili meclis üyemiz Levent Çağlarsu ve ilçe başkanımız Kasım Özkan tarafından imar komisyonu üyesi meclis üyelerimiz ‘ahlaksızlıkla’ suçlanması sonucu tartışma yaşandı ve imar komisyonu üyesi olan meclis üyelerimiz grup toplantısını terk etti. Bunun üzerine ilçemizde bir daha grup toplantısı yapılmadı.” diye konuştu.

3 YIL TOPLANMADI!
Derinsu il başkanlığına sunduğu savunma dilekçesinde, şunları kaydetti:

“Önceki Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol döneminde de 1 yılı Umut Tekin, 2 yılı da Kasım Özkan’ın meclis üyesi ve ilçe başkanı sıfatıyla olmak üzere toplam 3 yıl Gaziemir’de CHP meclis grubu toplanmamıştır. Bu doğrultuda grubun toplanmaması ve grup kararları alınamaması süreci ne mevcut belediye başkanımız Halil Arda’nın ne de meclis üyelerinin sorumluluğunda değildir. Bu süreçte Grup Başkan Vekilimiz olan Ünal Işık’ın mazereti sebebiyle katılamadığı meclislerde Belediye Başkanımız Halil Arda benden söz almamı ve meclisi yönlendirmemi rica etti. Ancak bu hiç bir zaman grup başkan vekilliği görevi olmadı. Söz almak isteyenler sorulduğunda ben el kaldırdım ve söz aldım. Meclis çalışma yönetmeliği gereğince meclis gündeminde yer alan her konu hakkında meclis üyelerinin söz hakkı vardır. Bende bu söz hakkımı kullanmaktayım.”

SOMUT İFADE YOK!
Savunmasında, kendilerine bildirilen grup toplantısının yapılmadığını meclise gittiklerinde toplantının yapılmış olduğunu gördüklerini de belirten Derinsu şöyle konuştu:

“Meclisten 3 gün sonra yapılan il yönetim kurulu toplantısında hakkımda söz konusu iddialarla re’sen soruşturma başlatıldığını basından öğrendim. İlgi tutulan yazınızda üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğum iddia edilmiş ancak somut hiç bir ifadeye yer verilmemiştir. Üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışımın ne olduğunu bilmeksizin bir açıklama veya savunma yapmam mümkün olmadığı gibi soyut, hukuki dayanaktan yoksun, haksız ve mesnetsiz söz konusu iddiayı kesinlikle kabul etmiyorum. 28 yaşında genç bir kadın olarak; Gaziemir Belediye Meclisinde Meclis Başkan Vekili, Hukuk komisyonu başkanı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesinde ise divan kâtibi, hukuk komisyonu, aile ve çocuk komisyonu ve toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonlarında partimi temsil etmek ve partimin ilkeleri doğrultusunda mücadele etmek için var gücümle çalışmaktayım. Siyaseten geçinmeyip avukatlık mesleğimi bir fiil yerine getiren biri olarak gecemi gündüzüme katarak partime hizmet etmekteyim. 2019 yerel seçimleriyle partimizin aldığı büyük başarı sonrası, iktidar yolunda almış olduğumuz bu tarihi görevin ağırlığına uygun şekilde hareket ederek dürüst ve ilkeli siyaset yapabilmek için mücadele etmekteyim. Ancak 8 Ekim 2020 günü henüz il yönetim kurulu toplantısı devam ederken hakkımda re’sen il yönetimimizce disiplin soruşturması başlatıldığını basından öğrenmem parti içi girdabı açıkça gözler önüne sermektedir. Genç siyasetçi yetiştirmek için genel merkezimizce verilen mücadele ve yapılan çalışmalara bu disiplin soruşturması açıkça gölge düşürmektedir. Siyasi erk tarafından görüşmeye çağırılmaksızın hakkımda re’sen işlem başlatılmasını ne beşeri ne ahlaki ne de siyasi ilişkiler yönünden kabul etmem mümkün değildir.” 

 
İletişim Başkanı Altun'dan KKTC mesajı
 
Gülistan Doku için arama çalışmaları devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan can 19 Ekim 2020 Pazartesi 19:05

Ölürüm ben sana İzel hanım kıyamam ben sana İzel hanım senin bu partiye ne kadar emeğin var sen bu partinin kaçtane etkinliğinde bulundun önce çık onu söyle bize onu açıkla bize

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den 'fezleke' resti: 'Dokunulmazlığım kaldırılsın' diye el kaldıracağım!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, hakkında hazırlanan ...
Bakan Pakdemirli'den MHP İzmir'e ziyaret
Dokuz Eylül Üniversitesinin akademik açılış törenine katılan Pakdemirli, ...
Cuma namazı davetinde yeni gelişme: Önce ibadet, sonra ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın CHP İzmir ...
 
Mustafa Şentop, İlham Aliyev ile görüştü
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bakü'de destek ziyaretlerine ...
AK Partili Kaya evinin kapılarını açtı, bilinmeyenleri anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve eşi Pınar Kaya’nın İzmir Torbalı’daki ...
'Salon tahsisi' polemiği... AK Parti'den CHP'ye 'fotolu' yanıt!
AK Parti Seferihisar İlçe Kadın Kolları 6.Olağan Kongresi'nin İlçe Tarım ...
 
Akşener kutlama için İzmir’e geliyor!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kuruluşunun 3. yıldönümü ...
Tüm delegeler onayladı! Kınık'ta yeniden Mustafa Kaya seçildi
AK Parti Kınık 6’ncı Olağan Gençlik Kolları Kongresi gerçekleşti. Açılışta ...
AK Parti Sözcüsü Çelik: Seçimlerin kazananı Kıbrıs Türkleri
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu seçimlerin kazananı, tüm Kıbrıs Türkleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva