HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2022 Salı - 11:34

Devlet Bahçeli'den NATO açıklaması!

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli "Eğer şartlar içinden çıkılmaz bir hale bürünürse NATO'dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli den NATO açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Türkiye ne zaman atağa geçse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir. 

Milletimizin refahından, devletimizin bekasından rahatsızlık duyan iç ve dış işgal cephesiyle yeminli Türkiye düşmanları diriliş ve yükseliş ruhunu baltalamak maksadıyla dört bir koldan harekete geçmektedir.

Açgözlü faiz ve rant lobisine eşlik eden menfur döviz kuru spekülasyonları, bunun yanında uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ahlaksız ve tarafgir tutumları artık sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır.

Nitekim mızrak çuvalı geçmiştir. Türkiye’nin risk priminde gerçekçi temellere dayanmayan artışları bahane ederek yabancı sermaye girişini kesintiye uğratıp, yatırım, ihracat ve büyüme seferberliğini boğmak isteyen kötü niyetli bir tertip körüklenmektedir.  Ekonomik güvenliğimiz, istikrarımız maalesef yaylım ateşine tutulmuştur.

Buna rağmen döviz fiyatındaki suni yükselişin frenlenmesi, enflasyondaki tırmanışın engellenmesi amacıyla hükümet tedbir üstüne tedbir almaktadır. Konu ekonomik beka konusudur. MHP, devletimizin ve hükümetimizin alacağı her kararın destekçisidir. Çünkü Türkiye hepimizindir.

Özellikle kur ve enflasyonda ekonomik gerçeklerle ters düşen artışların bir süre sonra normalleşeceğine inanıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın kesesine dokunan, mutfağına adeta dinamit koyan, geçim şartlarını ağırlaştıran fiyat artışlarının önünü arkasını dikkatle incelemek durumundayız.

Biz daha önce FETÖ’nün 8 ayağından bahsetmiştik. Bunların yanında FETÖ’cülerin ticari hayatını zehirleyerek ekonomik istikrarın bozulması için sürekli arayış içinde oldukları da yadsınamayacak bir gerçektir.

Nitekim Türkiye’yi ekonomik olarak zora sokan, vatandaşlarımızın alım gücünü zayıflatan, güdümlü ve siparişi yapılmış fiyat artışlarının geri planında bize göre Türkiye’den intikam almayı hedefleyen mihraklar vardır, açıkça meydandır. FETÖ bu kumpasın tam ortasında bulunan maşadır. 

Konut fiyatlarıyla birlikte kiralardaki haksız, hukuksuz artışların sorarım size gerçek sebebi nedir? Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki itilafın yoğunlaşmasına hizmet eden, vatandaşlarımızı mağdur eden, fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kim ya da kimler varsa mahşeri vicdan karşısında suçludur.

Kiralardaki denetimsiz ve dengesiz yükselişlere sessiz kalamayız. Haksız kazanç peşine düşen, insanımızın sopfrasına göz koyan fırsatçıların yakasında tutmalıyız, bedelini ödetmeliyiz. Denetimleri sıkılaştırarak, cebini dolduranları cümle aleme rezil etmeliyiz.

Denetimleri sıklaştırarak utanmazları hem deşifre hem de rezil etmeliyiz. Buna tamam demeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.

Türk milleti sahte demokratlara aldanmayacak, aldırmayacaktır. Mazisinde karneyle ekmek verilen hüzün dolu yılların olduğu CHP'nin ve başındaki zatın konuşmaya yüzü bile yoktur. Milletimizin ve devletimizin yanında sapasağlam yerimizi alacağız. Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur. Gaz yağı yokken haşhaş yağı kullanılan yıllar aklımızdan çıkmamıştır. Biz tarihten dersimizi aldık. Sabırla, sebatla, metanetle, dayanışmayla, bir ve beraberce zorlukları aşacağız. Kavga ve kutuplaşmadan beslenen firavunları Allah'ın izniyle mahcup edeceğiz. 2023 aynı zamanda istikbal hedeflerimizin ileriye taşınmasını sağlayacak tarihi bir eşiktir.

Osmanlı İmparatorluğu'nda tahta çıkan hiçbir padişah, asla ve kat'a kendi çıkarını devletinin ve milletinin çıkarı üzerine görmemiştir. Abdulhamit'i kimler sevmiyorsa, tedavi edilmemiş kuyruk acısını hâlâ kimler çekiyorsa onlara dikkat edeceğiz çünkü onlar Batı'nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır. 1900'lü yılların başında sahnelenen kahpe oyunların günümüzdeki mültezimleridir.Gafiller ne istiyorlar tarihimizden? Neyin istibdatından bahsediyorlar? Bilmedikleri, bilemeyecekleri, tanımadıkları, kafalarının ve kalplerinin yetmeyeceği büyüklerimizi hangi bilgi ya da belgelerle itham ederler?

Eğer Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugünün Abdülhamit’i olarak görülüyorsa bizce bunun bir mahsuru yoktur, bilakis gurur duyulacak bir övgünün tezahürüdür. Atatürk Ankara ise, Abdülhamid Han İstanbul'dur. 

NATO Genel Sekreteri Finlandiya ile İsveç'in üyeliklerinin bir an önce işleme koyulmasını istemiştir. ABD Başkanı Biden bu iki ülkeyle temas halindedir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusu ve Türkiye'nin haklı itirazları tüm boyutları ile tartışılmaktadır. İsveç ve Finlandiya'nın bölücü terör örgütü ile yakın ve dostane irtibatları saklanamaz düzeydedir.

Türkiye'nin İsveç Finlandiya'nın NATO üyeliğine isabetli çekinceleri henüz muhatapları tarafından dikkate alınmamıştır. Laf kalabalığı var, sonuç yoktur.

İsveç PKK'nın önde gelen silah tedarikçileri arasındadır. PKK'lı teröristler İsveç menşeili silahları Türkiye'ye doğrultmuşlardır. Hala sokaklarında teröristleri gezdiren bu devletlere nasıl anlayış göstereceğiz?

Eğer şartlar içinden çıkılmaz bir hale bürünürse NATO'dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır."

 
16 yıllık hasret sona eriyor... Yarımada spora doyacak!
 
Atık maskeler su geçirmez çantalara dönüştü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Mayıs 2022 Salı 11:44

natodan ayrıl sonrada rusya tepemize binsin. kafaya bak kafaya. yiyorsa çık bakalım natodan.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP lideri 248 başkanla Van'a gidiyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına hız verdi. Kılıçdaroğlu, ...
Bakan Çavuşoğlu, Filistin ve İsrail'e gidiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Filistin Ortak Komite toplantısına ...
Çavuşoğlu Suudi mevkidaşı Farhan ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal ...
 
CHP'li Bakan İçişleri'ne yüklendi... İntiharların sebebini görmüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya paylaşımında ...
Cumhurbaşkanı müjdeleri sıraladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda ...
'Ukrayna'da güvenli tıbbi koridor oluşturulmalı'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya ile savaşın sürdüğü Ukrayna'da hasta ...
 
Kaya'dan Soyer'e 'Roma Kralı Augustus' göndermesi: Bari onu örnek al!
İzmir'de uzun yıllardır yaşanan ve son dönemlerde artış gösteren koku ...
CHP'li Serter'den çok konuşulacak çıkış: Maaşları zor ödüyoruz!
İzmir'de yerel yönetim ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan 'Büyükşehir ...
CHP'li Beko'dan SADAT tepkisi: Suça karışanlar yargılanacak
Hükümetin yalan, yolsuzluk ve rant iktidarı bırakmamak için SADAT gibi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva