HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2023 Pazar - 14:57

DEÜ'nün ‘Kutlu Gün’ marşına ilgi artıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediği beste yarışmasında birinciliği,İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” isimli eseri elde etmişti.Aradan geçen kısa sürede marşa ilginin giderek arttığını söyleyenDEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “İzmir'in kurtuluşundan Cumhuriyetin ilanına büyük coşkumuzu ifade ettiğimiz Kutlu Gün Marşı adlı eserimiz, aradan geçen kısa sürede İzmirlilere kendini kabul ettirmiş, hemşehrilerimizin dillerine dolanan önemli bir eser olarak öne çıkmıştır” dedi.

DEÜ nün ‘Kutlu Gün’ marşına ilgi artıyor

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza atmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde, DEÜ Devlet Konservatuvarı tarafındangeçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen İzmir’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılı Marşı ve Beste Yarışması’nın final programı sonucunda birinciliği, İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” isimli eseri elde etmişti.

Aradan geçen kısa sürede marşa ilginin gerek İzmir genelinde gerek sosyal medyada gün geçtikçe arttığını kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Sanatın ve sanatçının dostu Üniversitemiz, akademik faaliyetlerinin yanı sıra bizi biz yapan değerleri sonsuza kadar yaşatacak eserleri meydana getiren sanatçıları da desteklemekte ve onları teşvik etmektedir. İzmir’in tarihi kimliğinin vurgulanması ve sanat hayatının zenginleştirilmesi adına önem arz eden beste yarışmamızda, bağımsızlık mücadelemizi ve birlikte yaşama arzumuzu simgeleştirmeyi amaçlamıştık. İzmir'in kurtuluşundan Cumhuriyetin ilanına büyük coşkumuzu ifade ettiğimiz Kutlu Gün Marşı adlı eserimiz, aradan geçen kısa sürede İzmirlilere kendini kabul ettirmiş, hemşehrilerimizindillerine dolanan önemli bir eser olarak öne çıkmıştır” dedi.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Yarışmanın Türkiye’nin müzik repertuarına da önemli katkılar sağladığını belirten Rektör Hotar, “Ülkemizi ve kentimizi ilgilendiren konularda sorumluluk üstlenen Araştırma Üniversitemiz, aziz milletimizin değerlerini koruyup kollamaya özen göstermektedir. DEÜ olarak daha öncesinde ülkemizin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ni kurmuş, çocuk ve gençlerimizde tarih bilincini artırmayı; bayrak ve vatan sevgilerini pekiştirmeyihedeflemiştik. Bu yarışmamız da, milletimize olan bağlılığımızın bir sonucuydu. Bir kez daha yarışmamıza katılan sanatçılarımıza; eserleri seslendiren Devlet Konservatuvarımız Senfoni Orkestrası ve Korusuna; büyük ailemizin fertlerine ve sanatseverlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. DEÜ olarak, bundan sonra da sanatı ve sanatçıyı destekleyecek; milletimizin kutlu tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

ÜÇ ESER FİNALE KALMIŞTI
Yarışmaya katılan eserler arasından Güray Kapucu’nun“İzmir'in Kurtuluşu”, İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” ve Mustafa Polat’ın “Söz Yetmez 9 Eylül Marşı”, ön seçici kurul tarafından finale bırakılmıştı. Ardından yarışma final jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, DEÜ Devlet Konservatuvarı Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalıbirinci sınıf öğrencisi İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” isimli eseri, birinciliğe layık görülmüştü. Yarışmaya katılan her eserin kıymetli olduğu vurgusu yapan Rektör Hotar, “Her eserde emek, sevgi ve cesaret bulunmaktadır. Yarışmada dereceye girerek ödül almaya hak kazanan eser sahiplerini ve değerli sanatçılarımızı bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.

İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” adlı eserini dinlemek için; https://youtu.be/ZmeptTFfBe8

 
AK Partili Kaya'dan iki ilçede sahada mesajlar... Büyükşehir’e su, CHP’li Özkan’a liste göndermesi!
 
Aliağa’da 23 Nisan coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İkbal Bilge 25 Nisan 2023 Salı 07:52

Harika bir eser. Genç sanatçımızın yolu açık olsun. 9 Eylül Üniversitesi çok güzel bir çalışmaya önderlik etmiş. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama 23 Nisan'ı coşku ile kutladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ...
Ödemiş'te bayram kutlaması
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Narlıdere'de koltuk minik Kerem'in
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi ...
 
Mucize çocuklardan Başkan İduğ’a park teşekkürü
23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk Bayramı’nda 30 Ekim 2020’de meydana ...
Soyer'in makamına 23 Nisan ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Başkan Tekin, koltuğu devretti!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Büyükşehir'den hayat kurtaran uygulama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası depremlerin hasarını en az seviyeye ...
İzmir’de sokak sanatçılarına düzenleme geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak sanatçılarının çalışma koşullarını iyileştiriyor. ...
Karşıyaka'da 23 Nisan coşkusu başladı
Karşıyaka Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva