HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2022 Salı - 11:14

DEÜ Merkez Kütüphanesi, 'erişilebilirlik logosu' kullanmaya hak kazandı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi, 'erişilebilirlik belgesi' alarak 'erişilebilirlik logosu' kullanmaya hak kazandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, erişilebilirlik belgesini, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 2. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı'nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın elinden aldı.

DEÜ Merkez Kütüphanesi,  erişilebilirlik logosu  kullanmaya hak kazandı

DEÜ'nün Tınaztepe Yerleşkesi'nde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen ‘2. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı'nda 'erişebilirlik belgesi ve logosu' almaya hak kazandı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin belge ve logosunu DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın elinden aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak 20 yıldır erişilebilirlik üzerine önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Engellilere yönelik pozitif ayrımcılığın 2010'da anayasal güvence altına alındığına, 2020'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Erişilebilirlik Yılı' ilan edildiğine dikkat çeken Yanık, hükümet olarak engelli vatandaşlara yönelik politika ve hizmetleri hukuki çalışmalarla güvence altına aldıklarını kaydetti. Bakan Yanık, "Erişilebilirlik belgesi alarak erişilebilirlik logosu kullanmaya hak kazanan 16 kütüphanemiz her türlü engele karşı erişilebilir hale getirildi. Kütüphane kullanıcısı bir görme engelli ya da ortopedik engelli, bu kütüphanelerimizi rahatlıkla ziyaret edebilir, istediğine rahatlıkla ulaşabilir. Sadece kütüphaneler değil, okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, kamu binaları, parklara da erişilebilirlik belgelerini vermeyi arzu ediyoruz" dedi.

'BİLGİYİ HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR KILIYORUZ'
DEÜ'nin bilgiyi herkes için erişilebilir kılmayı hedeflediğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Araştırma Üniversitemiz, projelerini ve yatırımlarını her zaman engelsiz toplum ve üniversite anlayışına göre şekillendiriyor. Engelsiz üniversite olma yolunda kütüphanemizin aldığı erişilebilirlik belgesi ve logosu ne kadar doğru yolda olduğumuzu bizlere bir kez daha gösterdi. Kütüphanemiz, görme engelli kullanıcılar için başlattığımız ‘Kitabımın Sesi Ol' projesi ve mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı 2021 yılında aldığı 'Turuncu Bayrak' ödülü ile engelsiz üniversite anlayışımızın en güzel örneklerinden birini gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı. DEÜ'nün erişilebilir ve ulaşılabilir uygulamalara öncelik verdiğini dile getiren Rektör Hotar, "YÖK tarafından verilen Engelsiz Bayrak Ödülleri'nde turuncu bayrak, yeşil bayrak ve engelsiz program nişanı almaya hak kazandık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2020'de 'erişilebilir üniversiteler' kategorisinde ikinci olduk ve Bakanlık tarafından verilen Erişilebilirlik Logolu bayrağı, DEÜ Sabancı Kültür Sarayımızda göndere çektik. Akademik faaliyetlerimize ve kamuoyunu bilgilendiren faaliyetlerimize hiçbir zaman ara vermedik" açıklamasında bulundu. Hotar, erişilebilirlik çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

16 KÜTÜPHANE LOGO ALMAYA HAK KAZANDI
İlgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı'nda 16 kütüphaneye erişilebilirlik logolu bayrak verildi. Her türlü engel türüne karşı erişilebilir hale getirilen kütüphaneler, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarınca detaylı denetimlere tabi tutuldu. Erişilebilirlik belgesi ve erişilebilirlik logosu almaya hak kazanan kütüphaneler; üniversite, halk ve belediye kütüphanelerinden oluştu.

 
İşitme engelli şampiyonlardan Başkan Soyer’e ziyaret
 
TÜİK İzmir verilerini duyurdu: Yabancılara kaç konut satıldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğa yürüyüşü yapacaklar dikkat: AYM'den 'özgürlük' kararı!
Anayasa Mahkemesi doğa yürüyüşleri düzenleyen dernekleri yakından ilgilendiren ...
İki ilçede yasa dışı geçiş operasyonları
İzmir'de yasa dışı geçiş hazırlığındaki 118 düzensiz göçmen yakalandı
Olaylı komşu kavgasında yeni gelişme!
İzmir'de komşusu olan genç kızlara 'Üzerinize mermi boşaltacağım' dediği ...
 
Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Atatürk Havalimanı'na ...
Beyin ölümü gerçekleşen hasta 5 kişiye umut oldu
Eskişehir 'de, trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede ...
Resmi Gazete'de yayımlandı... İzmir’e 4 yeni maden sahası daha!
İzmir’in Kemalpaşa, Menemen ve Selçuk ilçelerindeki 4 ormanlık alan daha ...
 
Kampüste ‘Gençlik Şöleni’
İzmir Üniversiteleri Platformu (İÜP), üniversiteli gençlerin birbirinden ...
İzmir'deki 'zehir' operasyonunda 32 tutuklama!
İzmir'deki geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 69 şüpheliden 32'si tutuklandı.
İzmir bugün bir başka koktu!
İzmir 17 Mayıs gününe ciddi bir kokuyla uyandı... Kentte en fazla tartışmalara ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva