HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2021 Perşembe - 09:43

DEÜ'den 9 milyon liralık dev yatırım

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde kendi imkânlarıyla hizmete aldığı Ortak Derslikler Binası açıldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Rektörlük olarak, bundan sonra da yatırımlarımıza devam edecek; hizmet kalitemizi daha da artıracak ve çeşitlendirecek girişimlere öncelik vereceğiz” diye konuştu

DEÜ den 9 milyon liralık dev yatırım

Türkiye’nin köklü kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ülkemize ve İzmir’e yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. DEÜ’nün 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırımla hizmete aldığı ‘Ortak Derslikler Binası’ açıldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite mensuplarının katılımıyla açılan Ortak Derslikler Binası; başta Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Fizik ve Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere üniversitenin tüm birimlerine hizmet edecek. 

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Törende yaptığı konuşmada yükseköğretim kurumlarındaki öğretim ve araştırma faaliyetlerinin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi için güçlü bir altyapı gerektiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hizmet süremiz boyunca birçok yatırıma imza attık. Spor tesislerimizi, yüzme havuzlarımızı hizmete aldık, birçok yatırımı hayata geçirdik. Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemizin yapımı ise devam ediyor. Köklü üniversitemizin kendi imkânlarını kullanarak inşa ettiği Ortak Derslikler Binamız da öğretim çalışmalarımızın kapasitesini artıracak ve öğrencilerimize daha konforlu eğitim imkânı sağlayacak. İnsan odaklı ve öğrenci dostu hizmet sunacağımız, yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Ortak Derslikler Binamız tüm üniversitemize hizmet edecek” dedi.

Küresel koronavirüs pandemisinin getirdiği olumsuz şartlara rağmen Ortak Derslikler Binası’nı kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Rektör Hotar, “Bildiğiniz üzere; geçtiğimiz hafta iki değerli bakanımızın katılımıyla üniversitemizin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış törenini gerçekleştirmiştik. Duygularımızı, düşüncelerimizi ve öngörülerimizi paylaştığımız programımızda, eğitime verdiğimiz katkıların teşekkürü hak ettiğini düşünüyoruz. Rektörlük olarak, bundan sonra da yatırımlarımıza devam edecek; hizmet kalitemizi daha da artıracak ve çeşitlendirecek girişimlere öncelik vereceğiz. Birçok ilki ve yeniliği aile fertlerimizin takdir ettiğimiz gayretleri sayesinde üniversitemize kazandırdık. Bundan dolayı kıymetli mensuplarımıza içtenlikle teşekkür etmek istiyoruz. Ve tabi ki üniversitemize maddi-manevi her imkânı sunan aziz milletimize de huzurlarınızda en derin şükranlarımı sunuyoruz. Ortak Derslik binamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; öğrencilerimize ve hocalarımıza başarılar diliyoruz" açıklamasında bulundu. 

ORTAK DERSLİKLER BİNASI
15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yer alan Ortak Derslikler Binası, yaklaşık 9 milyon TL yatırımla tamamlandı. Toplam 5742 metrekare kapalı alanı bulunan binada; sekiz adet 80 kişilik seminer salonu, dört adet 220 kişilik amfi, 70 kişilik okuma salonu ve 50 bilgisayar kapasiteli bilgisayar salonu bulunuyor. Ortak Derslikler Binası’nda ayrıca; 536 dolap kapasiteli soyunma odaları, idari bürolar, depolar ve mescit de yer alıyor.  Kablosuz internet ağının kurulduğu yapıda, engelli bireylerin ihtiyaçları da göz önüne alınırken seminer salonları ve amfi girişlerine akıllı öğrenci yoklama sistemleri de yerleştirildi.

 
Ve Folkart İstanbul'da
 
Dehşeti yaşamıştı... 104 bıçak darbesine 13 yıl ceza istemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahve kutusunda esrar servisi!
İzmir'in Buca ilçesinde, günlük kiralık eve yapılan ve narkotik dedektör ...
İlçe başkanları gözaltına alınmıştı... İzmir’deki PKK operasyonunda yeni detaylar!
İzmir’de aralarında HDP Torbalı ve Karabağlar ilçe başkanlarının da olduğu ...
Bakan Koca açıkladı... Okullar tekrar kapanacak mı?
Sağlık Bakanı Koca, okulların kapanmayacağını, bunun gündemde bile olmayacağını ...
 
Teröristlerce kullanılan 12 mağara imha edildi
Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik hava destekli ...
Üniversitelerde akıllı kart dönemi
Yeni akademik yılda bir daha kapanmak istemeyen üniversitelerin odağında ...
Suriye'de ABD üssüne drone saldırısı
ABD'nin Suriye’deki El Tanıf üssüne drone saldırısı düzenlendi.
 
İzmir'de 110 bin litre 'karışımlı' akaryakıt ele geçirildi
İzmir'de, polis ekiplerince bir depoya yapılan baskında 109 bin 500 litre ...
7 kişiyi öldürmüştü... 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi!
Konya'da 7 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin iddianamede, sanık Mehmet ...
Çeşme açıklarında 25 kaçak göçmen kurtarıldı
Çeşme ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 25 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva