HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2021 Salı - 09:28

DEÜ'de AB toplantısı: Türkiye güç katar!

AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar Toplantısı'yla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri ve akademisyenleri ile bir araya gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin AB üyeliğinin bir süreç olduğunu ve ülkemizin AB'ye önemli katkıları olacağını ifade etti.

DEÜ de AB toplantısı: Türkiye güç katar!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar’ toplantısında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı ağırladı. Kaymakcı, toplantı öncesinde DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile makamında bir araya geldi. Karşılıklı görüş alışverişinin bulunulduğu ziyarette; Türkiye'nin AB üyelik süreci ile Avrupa Birliği tarafından yürütülen Ufuk Avrupa, Erasmus+, ESC programlarının öğrenci ve akademisyenlere sunduğu fırsatlar konuşuldu. Daha sonra DEÜ Rektörlük binasında yer alan 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda düzenlenen toplantıda interaktif bir sunum gerçekleştiren Faruk Kaymakcı, katılımcılarla yaptığı çevrimiçi anketle Türkiye – Avrupa Birliği ilişkilerindeki son durumu değerlendirirken, öğrenci ve akademisyenlerin eğitim ve burs olanaklarıyla ilgili merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

TAZE KAN OLURUZ

Yaptığı interaktif sunumda AB tarafından yürütülen programlar hakkında öğrenci ve akademisyenleri bilgilendiren Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği'nin sunduğu eğitim fırsatlarının önemine değindi. Türkiye'nin ekonomisiyle, ticaretiyle, yatırımlarıyla, yüzünün batıya dönük olduğunu söyleyen ve AB üyeliği konusunu değerlendiren Kaymakcı, "Türkiye'nin AB üyeliği bir süreçtir. Bu süreçten vazgeçmemek gerekiyor. Türkiye'yi tarımdan sanayiye, yenilikten araştırmaya, eğitimden tüketicinin korunmasına, rekabetten dış politikaya kadar belli bir standarda getirelim, sonra bazı ülkeler bizim üyeliğimizi veto etsin. Bizim için AB üyelik süreci, AB'ye üye olmak kadar önem taşıyor" dedi. Türkiye'nin Avrupa için de büyük bir değer olduğunu belirten Kaymakcı, "Birleşik Krallık AB'den çıkmışken ülkemiz Avrupa Birliği'ne güç ve taze kan katacaktır. Büyük Türkiye AB'ye büyük katkıda bulunacaktır" diye konuştu. Avrupa Birliği'nın 2050'de yeşil ve dijital bir Avrupa Kıtası hedeflediğini sözlerine ekleyen Kaymakcı, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, ticaretin de buna göre şekilleneceğini dile getirdi.

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu ise Türkiye’nin olmadığı bir Avrupa’nın geleceğini hayal edemediklerini ifade ederek, "AB'ye üyelik kadar AB’ye üyelik sürecindeki kriterlere de önem vermemiz gerekiyor. Burada karşılıklı olarak birçok şey öğrendiğimizi düşünüyoruz. Ülkemizin gayretlerinin uzun vadede olumlu sonuçlanacağına da inanıyoruz. Üniversite olarak biz de öğrencilerimizin gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki kariyerlerine yönelik mesleki katkı sağlayacak projelere öncelik veriyoruz" açıklamasında bulundu.

 
Direniş 9’uncu gününde…Köylüler verilen sözlere inanmıyor
 
TL erimeye devam ediyor... Dolar 12 lira oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saat tartışmalarına DİSK de katıldı: Bizi Avrupa'dan uzaklaştırıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir İl Başkanı ...
İzmir merkezli 22 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
Göçmenleri taşıyan minibüs devrildi: 16 yaralı
Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan minibüsün devrilmesi ...
 
Müslüme’nin ölümüyle ilgili gelişme! Dedesi tutuklandı
Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme ...
Ege sularında can pazarı!
İzmir'in Dikili ve Aydın'ın Kuşadası ilçeleri açıklarında, Yunanistan ...
Küfürleşme kanlı bitmişti... Sebebi 'kürdan'mış!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir döner dükkanında "kürdan isteme" nedeniyle ...
 
O ülkedeki Türklere tahliye çağrısı!
Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği, ordu birlikleri ile isyancı Tigray ...
TBMM'de yumruklar havada uçuştu!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda MHP'li ve HDP'li vekiller birbirine girdi.
Bolu'da yabancılar için nikah ve su tarifesi değişti!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere nikah ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva