HABERLER>GÜNCEL
10 Aralık 2022 Cumartesi - 10:37

DEÜ '1 milyon istihdam' projesinin protokolüne imza attı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sunacak girişimleri kapsamında önemli bir protokole taraf oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen “1 Milyon İstihdam Projesi” çerçevesinde iş birliği protokolüne imza atan DEÜ, Türkiye’de nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sunacak çalışmalar yürütecek.

DEÜ  1 milyon istihdam  projesinin protokolüne imza attı

Türkiye'nin saygın yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak girişimlerini sürdürüyor. DEÜ bu çerçevede, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen “1 Milyon İstihdam Projesi” kapsamında önemli bir adım atarak, Bakanlık ile ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi ve İstihdamı İş Birliği Protokolü’ne imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yapılan protokol imza törenine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın, Bakanlık temsilcileri ve DEÜ Rektör yardımcıları katıldılar.

GENÇLERİMİZİ SEKTÖRE HAZIRLIYORUZ
Protokol imza töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bilgi teknolojilerinin her alanda kullanımının giderek artması ve şirketlerin bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyması gerçeğine dikkat çekerek, “Bu projeyle ülkemizdeki nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu hedefle de gençleri sektöre hazırlamak durumundayız. Bunun mümkün olabilmesi için, özellikle 2023’te 1 milyon kişinin istihdama hazır hale gelmesi hususunda hepimize görevler düşüyor. Gençlerimizi sektöre hazırlamayı amaçlayan protokol çerçevesinde, 1 Milyon İstihdam Projesi Kariyer Rehberi Gelişim Programlarının olgunlaştırılması ve eğitim içeriklerinin oluşturulması noktasında Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yürüteceğiz. Yine projenin eğitim içeriklerinin geliştirilmesi, ölçme ve değerlendirme sisteminin kurulması ve diğer proje yönetim faaliyetlerine destek olunması gibi çalışmaları da karşılıklı destekle yürütmeyi hedefliyoruz. Protokolün hayata geçirilmesinde emekleri için kurum temsilcilerine ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

PROJEYE 2020’DE BAŞLANDI
Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliği içinde olmanın memnuniyetini dile getiren Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın ise, “Bu proje 2020 yılında başlatılan bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın anonsuyla tüm Türkiye’ye duyurduk. Bakanlığımızca yürütülen 1 Milyon İstihdam Projesi Kariyer Rehberi Gelişim Programlarının olgunlaştırılması ve eğitim içeriklerinin oluşturulması hususunda,  DEÜ’nün genel müdürlüğümüz ile yürüteceği çalışmaları oldukça değerli ve anlamlı görüyoruz. Anlaşmanın kurumlara ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ YAKALAYAMAYANLAR 2030’DA VAR OLAMAYACAK
Hazine ve Maliye Bakanlığının “1 Milyon İstihdam Projesi” kapsamında imzalanan protokol töreninin ardından Taşkın, DEÜ Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde öğrencilerle buluştu. Taşkın, “Dijital Dönüşüm ve Değişen İşgücü” başlıklı sunumunda bilgi ve tecrübelerini DEÜ’lü öğrencilerle paylaşırken, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler ve pandeminin dijital dönüşümü hızlandırdığını belirtti. Taşkın, “Şirketlerin tüm iş süreçlerinde teknolojiyi daha etkin ve yoğun kullandığını görüyoruz. Teknoloji, iş dünyasında en önemli konu haline geldi. Dijital dönüşümü öngöremeyen şirketler 2030 yılında var olamayacak. Dolayısıyla 2025’e kadar tüm endüstrinin dijitalleştirileceği öngörülüyor” şeklinde konuştu. Taşkın, sunumunun ardından DEÜ’lü öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

 
Uzmanından korkutan uyarı... 'COVID 19 kadar tehlikeli!'
 
Afrin'de operasyon... Sözde lider öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç son... Ölüm göz göre göre gelmiş!
İzmir'in Tire ilçesinde, yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı ...
Baybekler'e 25 tutuklama.... 'Silindir' gibi ezildiler!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 50 ilde düzenlenen 'Silindir' operasyonu kapsamında, ...
Hobi bahçesine silahlı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı
Bursa'da hobi bahçesine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
İzmir’de herkes onu tanıyor… Bozlak Mecnun’un açlıkla savaşı!
Alsancak-Kıbrıs Şehitleri’nde 20 yıldır bozlak türküleri söyleyen ve caddeyi ...
Çocuk gürültüsüne komşudan 6 kurşun!
Bursa'da, 35 yaşındaki İsmet Y.´nin, komşusu 23 yaşındaki Süleyman Ö.´yü, ...
AFAD'dan İzmir'e hayati uyarı!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’de yurttaşlara attığı ...
 
Ayşe Paşalı'nın kızından korkunç iddia: Babam beni de öldürecek!
Şüpheli olay sonrası Emniyet çalışma başlatırken, Ayşe Paşalı’yı öldüren ...
Atama kararları Resmi Gazete'de
Bazı bakanlık, kurum ile kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, ...
16 ülkeye yeni büyükelçi atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva