HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2021 Çarşamba - 16:05

Depremzedelerden 'emsal' sevinci: Siyasilere kahvaltı daveti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in emsal artışı önerisini meclise getireceğini duyurması sonrası karara teşekkür eden İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, " Depremin yaşandığı ilk günden bu güne bizlerin yanında olan, her sorunumuzda bizleri dinleyen ve en yoğun zamanlarında bile bizlere zaman ayıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ederiz. Kendisi gerçekten bizlerin her zaman yanında oldu" dedi. Özkan ayrıca emsal artışında emek veren siyasileri depremzede kadınların elleri ile hazırladığı kahvaltıya davet edeceklerini söyledi.

Depremzedelerden  emsal  sevinci: Siyasilere kahvaltı daveti

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in genelinde hasarlı binalar için Meclise sunacağını açıkladığı 'ada bazında yüzde 30, parsel bazında ise yüzde 20 emsal artışı kararına Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhur İttifakı üyelerinden de destek gelmişti.

Verilen destek sonrası ise kararı Egedesonsöz'e değerlendiren İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan alınan karardan duydukları mutlulukları dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in depremzedelerin sorunlarını uzun bir süredir yakından takip ettiğini belirten Özkan, "Depremin yaşandığı ilk günden bu güne bizlerin yanında olan, her sorunumuzda bizleri dinleyen ve en yoğun zamanlarında bile bizlere zaman ayıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ederiz. Kendisi gerçekten bizlerin her zaman yanında oldu. Depremzedeler için hayati önem taşıyan emsal artışı kararında da bizlerin yanında olduğunu aldığını gösterdi. Bu alınan karar ile beni depremzedelere karşı mahcup etmedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİYDİ
Soyer'in emsal artışı kararına Cumhur İttifakı üyelerinin de onay vermesini değerlendiren Özkan, "Bu süreçte emeği geçen tüm partilere çok teşekkür ederiz. Deprem sorunu siyaset üstü bir sorun. Emsal artışında da bizler için mücadele veren AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği çok önemliydi. Şimdi mecliste Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ile birlikte emsal kararına destek vereceklerini açıklaması bizleri çok mutlu etti' diye konuştu.

DEPREMZEDELERİMİZİN ELLERİ İLE YAPTIĞI KAHVALTIYA DAVET EDECEĞİZ
Emsal artışı kararı için tüm siyasi partilere teşekkür ettiklerini belirten Özkan, " Bizler depremi yaşamış ve acıların en büyüğü olan  ölümü en yakından hissetmiş insanlarız. Deprem sonrasında maddi açıdan çok zor bir süreç geçiriyoruz. Maddi olarak bir şey yapmamız olanaksız. Acı günümüz olan 30 Ekim sonrasında Sayın Tunç Soyer ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ olmak üzere, CHP, İYİ Parti, AK Parti, MHP İl Başkanlarını, Milletvekillerini, Meclis Grup Başkanvekillerini depremzede kadınlarımızın elleriyle hazırlayacağı ortak 'teşekkür' kahvaltısına davet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EMSAL BİTTİ DİYE DURMAYACAĞIZ
Emsal sorununun çözülmesi sonrası bazı depremzedelerde oluşan 'biz yalnız mı kalacağız' sorusuna da yanıt veren Özkan, " Biz Bayraklı veya diğer ilçelerde emsal sorunu çözüldü diye çalışmamızı bırakmayacağız. İzmir'deki hatta Kuşadası'ndaki tüm depremzedeler için çalışmalarımız sürdüreceğiz. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşeceğiz.  Proje alanlarındaki sorunları dile getirecek, onlara rezerv konut alanında konut verilmesini isteyecek ve tüm mağduriyetleri için çözüm arayacağız. Kimse 'emsal artışı' çözüldü diye diğer depremzedelerin sorunlarını aramayacağız diye düşünmesin" dedi.

 
Vaka oranlarında bir ayda kritik artış!
 
Çukurda 10 ölü köpek bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Kalafatcı 16 Ekim 2021 Cumartesi 16:05

Az hasarlı denilen karot testinde riskli çıkan binalar ne olacak? İlk büyük depremde ölelim mi? Bize de aynı haklar niçin verilmiyor?

Yorumu oyla      2      3  
Gülsevim 14 Ekim 2021 Perşembe 07:59

Öncelikle tunç soyer,serdar sandal başkanlarıma, izdada başkanıma çok teşekkür ediyorum yüreklerine sağlık

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli uçaklar için 'Demir Kuş' geliyor
TUSAŞ'ın milli uçak projeleri 'Demir Kuş' isimli altyapı tesisi kuruluyor. ...
Yargıtay'dan Kadir Şeker kararı: Ceza yüksek!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya'da kadına şiddete engel olmak ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Göztepe' talimatı!
Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı'ya yapılması planlanan ancak arazi ...
 
Bayraklı’daki kritik plana bakanlık onayı!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim Depremi’nden etkilenen Manavkuyu, ...
Ölümüne yolculuk İzmir'de son buldu!
İzmir'in Seferihisar ve Dikili ilçeleri açıklarında Yunan sahil güvenlik ...
KKTC Başbakanı istifasını sundu
BRTK'nın haberine göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ...
 
Valilik açıkladı: İzmir'de çocuklara çakmak satışı yasaklandı!
İzmir'de 18 yaşından küçüklere çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklandığı bildirildi.
İzmir'de uyuşturucu baskını: Çok sayıda doktor ve eczacıya gözaltı!
İzmir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde sattığı ...
Yeğenin ölümüne neden olmuştu... O anları anlattı!
İzmir'de 8 yaşındaki yeğeni Kutsal Hazar Eymen Kara'yı fark etmeyerek, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva