HABERLER>EKONOMİ
11 Kasım 2020 Çarşamba - 11:55

Deprem sonrası nakliye firmaları en çok hangi mahalleye eşya taşıdı?

Deprem sonrası bölgeden taşınan vatandaşlar hakkında son durum hakkında bilgi veren İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Ali Topal "Bayraklı'dan taşınan vatandaşlar, yeni yerleşim yeleri olarak özellikle Bornova Atatürk Mahallesi ve Buca ilçesinde yer alan EVKA 1 bölgesini tercih ediyor" ifadelerini kullandı. Topal ayrıca "İlk zamanlarda ciddi bir yoğunluk vardı ancak zaman ilerledikçe bu yoğunluk azaldı. Şu an taleplere yetişme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu.

Deprem sonrası nakliye firmaları en çok hangi mahalleye eşya taşıdı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan 6.6'lık deprem sonrası Seferihisar'da tsunami yaşanırken, en büyük hasarı Bayraklı ilçesi aldı.

Birçok binanın yıkıldığı ve 115 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrası, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’de acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısını 506, orta hasarlı bina sayısını ise 511 olarak açıkladı.

Yaşanan deprem sonrası hasar alan evlerini girmek istemeyen ve maddi durumu olan birçok vatandaş evlerini taşıma kararı aldı. Taşınmaların başlaması sonrası bazı bölgelerde kiraların yüksek miktarda arttığı iddia edilirken, deprem sonrası birçok nakliyecinin depremzedelere yüksek fiyatlar sunduğu iddia edilmişti.

Yaşanan gelişmeler ile ilgili gazetemize konuşan İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Ali Topal, fiyat sabitlenmesi sonrasında yüksek fiyat çıkartan fırsatçıların önünün kesildiği belirtirken, taşınan depremzedelerin büyük bir çoğunluğunun Bornova Atatürk Mahallesi ve Buca ilçesinde yer alan EVKA 1 bölgesini tercih ettiğini söyledi.

TALEPLERE YETİŞME KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMIYORUZ
Deprem sonrasın bölgeden ilk etapta yoğun bir talep olduğunu belirten İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Ali Topal, şu an taleplere yetişme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Toplan, "kendimde ordaydım ve yakınen takip ediyorum. Şu an taşınmalar devam ediyor. Dışarıdan gelen nakliyeciler mevcuttu. İlk zamanlarda bunlar fırsatçılık yapmaya çalıştı ancak sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger ve ilgili makamlar tarafından bunların önüne geçtik. Zaten sonrasında da fiyat sabitlenmesi yapıldı ve bu sabitlenmeye uygun bir biçimde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu an taşıma yapılan bölgelerde emniyet ve jandarma da bulunuyor. Burada uygun bulunan yerlere 1 saatlik giriş izni veriliyor. Girişlerde 2 kişi ve 1 ev sahibi bulunuyor ve içerideki taşınabilir önemli eşyaları çıkartıyorlar. İlk zamanlarda ciddi bir yoğunluk vardı ancak zaman ilerledikçe bu yoğunluk azaldı. Şu an taleplere yetişme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.

ATATÜRK MAHALLESİ VE EVKA 1'İ TERCİH EDİYORLAR
Deprem bölgesinden kaçan vatandaşların özellikle dağlık bölgeleri tercih ettiğini belirten İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Ali Topal, "Bayraklı bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımız çoğunlukla İzmir'de dağlık bölgeleri tercih ediyor. Bayraklı'dan taşınan vatandaşlar, yeni yerleşim yeleri olarak özellikle Bornova Atatürk Mahallesi ve Buca ilçesinde yer alan EVKA 1 bölgesini tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

ANKARA’DAN BİLE GELMİŞLER
Depremin hemen ardından İzmir'e dışarıdan gelen fırsatçı nakliyecilerin bulunduğunu belirten Topal, “Depremin başlarında Bursa, Ankara ve Manisa gibi farklı şehirlerden gelen oldukça fazla fırsatçı nakliyeciler vardı. Sahadan duyduğumuz bilgilere göre, bu dışarıdan gelen kişiler asansör kurumlarına 800 ila bin TL arasında fiyatlar vermişler. Ben kendi adıma bunları bizzat görmedim ancak ilk aldığımız duyumlar bu yöndeydi. Bizler asansör kurumlarını hemen aşağıya çektik ve 150 liraya düşürdük. Şu an asansörcü arkadaşlar aralıksız çalışmalarına devam ediyorlar. Dışarıdan gelen fırsatçılara karşı talebimiz ile birlikte, Valiliğimiz ve emniyet güçlerimiz gerekli tedbirleri aldı, kesinlikle onlara müsaade edilmiyor" dedi.

 
Anayasa Mahkemesi'nden '15 Temmuz' kararı
 
Bahreyn Başbakanı hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
208 firmaya fahiş fiyat cezası!
Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca resen yapılan ...
Eylül ayı cari denge rakamları açıklandı
Türkiye'nin cari işlemler hesabı, eylülde 2 milyar 364 milyon dolar açık ...
BDDK'dan swap hamlesi: Dolar sert düşüş yaşadı!
BDDK, normalleşme adımları kapsamında yabancı bankalara uygulanan swap ...
 
İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Adalet Bakanlığı, Kültür ...
Havayolunda kriz! Yolcu sayısında yüzde 50 düşüş
Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, "Pandemi havayollarını ikinci defa ...
Sendikalar tepkiliydi: İki madde geri çekiliyor
Esnek çalışma düzenlemesinde tartışma yaratan 2 madde geri çekiliyor.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen ...
Ağustos dönemi işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK verilerine göre; bir önceki dönemde yüzde 13,4 olan işsizlik oranı ...
Berat Albayrak'ın yerine Elvan atandı
Berat Albayrak'ın görevden af talebinin kabulü sonrası Cumhurbaşkanı Kararı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva