HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2021 Cumartesi - 15:41

Denizli ile İzmir’i karşılaştırdı! 'Aramızda mantalite farkı var'

İzmir’e gelerek AK Partili belediye meclis üyeleriyle buluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal iki kenti karşılaştırdı. Arada mantalite (anlayış-düşünce) farkı olduğunu belirten Ünal, “Bizde herkesi kucaklayan dolayısıyla hizmet etme aşkıyla yola çıkmış bir ekip var” dedi.

Denizli ile İzmir’i karşılaştırdı!  Aramızda mantalite farkı var

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal’ın İzmir ile Denizli’yi karşılaştıran sözleri gündeme damga vurdu. Mövenpick Otel’de düzenlenen eğitim seminerinin “Belediye Meclislerinin İşleyişinde Pratik Uygulamalar” konulu kısmında konuşan Genel Sekreter Ünal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri ve yerel yönetim başkanlığı birim yetkilileriyle bir araya geldi. Genel Sekreter Ünal, uzun yıllardır Denizli’de görev yaptığını vurgularken İzmir ile Denizli arasında mantalite (anlayış-düşünce) farkı olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Ünal, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işleyişi ben çok bilmiyorum. Sizler bunun içerisindesiniz. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arasında mantalite farkı var. Bizde herkesi kucaklayan, dolayısıyla hizmet etme aşkı ile yola çıkmış bir ekip var. Bu böyle olunca, aynı şeylerde birleşilemiyor. Bu meclislerin çalışmasına da yansıyor” dedi.

DENİZLİ’YE BEKLERİZ
Kendisinin sadece belediye meclislerinin çalışması değil belediyelerin uygulamaları konusunda da deneyimli bir isim olduğunu anlatan Üna, “Benim 20 yıllık denetim hayatım, 14 yıllık belediye hayatım var. Denetim yapmak çok kolay, ancak hesap vermek veya icraatta bulunmak çok zor. İlk geldiğimiz yıllarda çok zorlanıyor insan. Hep denetim yönüyle baktığınızda iş yapamıyorsunuz. Epey bir zaman bunu zor bıraktık. Faydası şu oldu, hata yapmayı, mevzuata aykırı hareket etmeyi ve bu tür şeyleri engelliyordu. Ancak belediyenin yol almasını da yavaşlatıyorsun, başkana da fren oluyorsun. Sizleri de Denizli'ye meclisimize bekleriz. Bazen işleyiş nasıl anlatmak çok zor olabiliyor, yaşamak lazım” diye konuştu.

KATI ATIK BEDELİ ALMIYORUZ
Belediyelerin pandemi ve salgın döneminde önemli çalışmalar yaptığını anlatan Genel Sekreter Ünal, tarifeleri ilçe belediyeler tarafından belirlenen ve su faturalarına yansıyan katı atık bedellerinin alınmaması gibi bir yetkileri olduğunu söyledi. Önemli olanın vatandaşa ucuz su vermek olduğunu belirten Ünal, “Örneğin 31 Aralık 2021 tarihine kadar katı atık bedelinin alıp almama yetkisi var. Belediyeler gelir kapısı olarak gördüklerinden almak için uğraşıyor. Ben bunun için Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin su faturasını kullanıyorum. Vatandaş Bilmiyor ki bunu Merkezefendi Belediyesi gönderdi, Pamukkale Belediyesi gönderdi. Faturayı da direk bana kesiyor. Büyükşehir’in aldığını sanıyor. Bunun için biz bunu yıl sonuna kadar almayacağız, bunun için de çeşitli düzenlemeler yapılması için de tekliflerimiz de oldu. Özellikle çevre temizlik vergisi olarak alınması ya da farklı şekillerde değerlendirilmesi ile ilgili. Yerel idarelerde ücret belirleme, vergi almak, vergi koymak çok zor. Çünkü direk vatandaşa yansıyor, vatandaşta büyük tepki koyuyor. Bunlardan bir kısmı daha önce ilan reklam vergisi de dahil belediye meclislerinden belirleniyordu, şimdi o yetki alındı. O yetki artık Hazine ve Maliyet Bakanlığımızın kontrolünde olduğu için Cumhurbaşkanlığı kararları ya da Bakanlar Kurulu kararları ile yürüyor” diye konuştu.

“BUGÜNE KADAR DUYMADIM”
Genel Sekreter Ünal soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçen kararlara karşı hukuki bir yola başvuran olmadığını söyledi. Ünal şu ifadeleri kullandı:

“Meclis kararlarımıza karşı, bugüne kadar hiç itiraz eden olmadı. Normalinde bazı belediyelerimizde meclislerde çoğunluk başkanın bulunduğu tarafta olmuyor. Başkanın istemediği karar geçebilir, başkanın istemediği geçmez diye bir şey olmamalı. Mevzuata aykırı bir karar varsa, mevzuata aykırı bir karar çıkarılmışsa, belediye başkanına bu hak tanınmıştır. Mevzuat diyor ki; bunu geri gönderebilir tekrar görüşülmesi için... Üye salt çoğunluğu ile yine ısrar edilirse o karar kesinleşir, buna karşı da dava açma hakkı var.  Bunu işleten var mı? Ben bugüne kadar duymadım.  Genelde zaten önceden kararlara ilişkin tüm görüşmeler yapılır, görüşmeler ile ilgili de tüm kararlar alınır, kararlar yazıldıktan sonra da başkanın onayı, meclis ve katip üyelerinin onayı sonrası valiye gönderilir… Valiye gönderilmeyen hiçbir meclis kararı yürürlüğe giremez.  Dolayısıyla, bazen şu gündeme geliyor; şu karar alındı yarın uygulayalım… Böyle bir şey yok.  Mevcutta da bu kesin olarak düzenlenmiş, bu düzenlenen karara da uymak zorunluluğu var”

 
Başkan Soyer duyurdu: İzmir dünyanın ilk sakin metropolü!
 
Bakan Koca duyurdu: Kaç doz aşı yapıldı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2021 Cumartesi 17:36

Hem işleyişi bilmiyorum deyip, hem de mantalite farkı var demek.

Yorumu oyla      4      4  
ashoka 12 Haziran 2021 Cumartesi 17:23

nüfusu belli olmayan izmiri gelsin yönetsin de ben görürüm o mantalite farkını.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İl Başkanı Şahin'den 'Pagos' çıkışı: 100 yıl sonra bir kez daha denize dökeceğiz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il teşkilatı Milletvekilleri, İl ...
Oda Başkanı Taşdelen: Zamları yansıtmadık, yine de satış yok!
Yılbaşından bu yana gelen zamları hiçbir ürüne yansıtmadıklarını, buna ...
CHP'li Sertel'den hızlı tren projesi eleştirisi: 7 yıl geçti, 7 bakan değişti, İzmir'e gelemedi!
Temeli 2013 yılında atılan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin ...
 
Kılıçdaroğlu ‘selamı sabah kesin’ demişti… AK Partili Dağ, esnaf ziyaretinden yanıt verdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
AK Partili Sürekli'den belediyeye eleştiri: Karaburun'u sırtlanıyoruz, onlar ihmal ediyor!
AK Parti İzmir; İl Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yöneticileri ...
AK Parti depremzedeleri dinledi... Dilekçeler Erdoğan'a iletilecek
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ile AK Parti İzmir İl Başkanı ...
 
CHP’li Polat’a partide önemli görev
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir ...
Erdoğan'dan NATO Zirvesi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran'da gerçekleşecek olan NATO Zirvesi'nde ...
CHP'li Sındır Aliağa'dan seslendi: Her yerde 128 milyar doları arıyoruz, soruyoruz!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa’da düzenlenen örgüt ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva