HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2013 Cumartesi - 10:42

Denizli’den doğa için çifte müjde

Son bir yıldır Karaburun’un Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmesi için mücadele eden AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli yolun sonuna gelindiğini, ayrıca yakın zamanda Ödemiş Gölcük’ün de Özel Çevre Koruma Alanı ilan edileceğinin müjdesini verdi.

Denizli’den doğa için çifte müjde

İZMİR - İlknur Denizli Karaburun için hazırlanan ön rapor çerçevesinde Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu uzmanlarının geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunduğunu ve uzmanların görüşlerinin ardından ilan edilecek bölge sınırının genişleyebileceğini aktardıktan sonra ikinci hedefinin Ödemiş Gölcük’ü çevresiyle birlikte koruyacak düzenlemeleri hayata geçirmek olduğunu belirtti.
 
İzmir’in doğal zenginliklerini gelecek nesillere koruyarak aktarmak için çalışmaların devam ettiğini belirten İlknur Denizli, “Karaburun’da yerel dinamiklerin çalışmaları ve AK Parti hükümetinin gösterdiği hassasiyet meyvelerini vermek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın teklifiyle önümüzdeki günlerde Karaburun raporu Bakanlar kuruluna sunulacak ve Karaburun’un dertleri bitecek. İzmirliler olarak bizim için son derece önemli olan doğal güzelliklerimizi koruyacak ve gelecek nesillere aktaracak koruma alanları ilanı süreciyle Sayın Bakanımız Binali Yıldırım ve Erdoğan Bayraktar yakından ilgileniyorlar. Bürokratik süreçlerde bir sıkıntıyla karşılaşılmaması için kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz” dedi.
 
ŞİMDİ SIRA ÖDEMİŞ GÖLCÜK’TE
Denizli İzmir’de Karaburun gibi korunması gereken çok sayıda bölge olduğunu belirtti ve teker teker bu bölgelerin de insan kaynaklı yıkımlardan korunması için yasal düzenlemelerin hayata geçirileceğini, ikinci hedef bölgenin Ödemiş ilçesinin Gölcük beldesi olduğunu söyledi.

İlknur Denizli ”Gölcük ve çevresinin çok geç olmadan korunmaya alınması gerekiyor. Ülkemizde kötü örneklerini gördüğümüz yayla turizmi örneklerinin yaşanmaması, ilerleyen yıllarda Gölcük ve çevresinin ikinci konutlarca istila edilmemesi için bu günden tedbir almalıyız. Gölcük’te bu gün için yaşanan su rejimiyle ilgili, kirlilikle ilgili problemlerini halletmek zorunda olduğumuz gibi bölgenin geleceğini planlamamız ve koruma içine almamız gerekiyor” diye konuştu.

 
HEM ÇEVREYİ KORUMALI HEM DE BÖLGE İNSANINI DÜŞÜNMELİYİZ
İlknur Denizli açıklamalarında amaçlarının insan aktivitesinden arındırılmış korumadan çok, doğal güzelliklerden insanların yararlanmasını ve yöre halkının refahını bir arada düşünen bir yaklaşımı hayata geçirmek olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Koruma altına alınan bölgelerde hem doğal yapı korunmalı hem de yaşayanlara hayatlarını sürdürmelerini sağlayacak geliri kazandıracak yapı tesis edilmeli. Gölcük çeşitlendirilmiş turizm hareketliğinin bir parçası olarak İzmir turizmine büyük katkı sağlayacak.
 
Çevreye zarar vermeden, çevreyi geri dönüşsüz yok etmeden, ondan ekonomik olarak yararlanmak mümkün. Ekolojik tarımı ve turizmi entegre biçimde yöre halkının refahını artırmak üzere kullanmak için Karaburun, Gölcük gibi özel bölgelerde Çevre Koruma alanları tesis etme çalışmalarımız sürecek.”
 
YAŞADIĞI ÇEVREYİ KORUMAK ÖNCE BÖLGE İNSANININ SORUMLULUĞU
İlknur Denizli Karaburun’un ardından Ödemiş Gölcük için bakanlık yetkililerinin çalışmalarına başladığını ve olumlu sonuçlar alındığını belirtti: “Gölcük’ün çevre koruma alanı ilan edilmesi için Çevre İl Müdürlüğü çalışmalarına başladı. Hazırlanacak ön rapor üstüne bilim insanları ve bakanlık yetkilileri çalışıyor. Üniversitelerin hazırladıkları çalışmalar raporlar toplanacak. Hazırlık çalışmaları tamamlandıktan sonra da Karaburun’da olduğu gibi ön rapor Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek.”
 
İlknur Denizli hem Karaburun hem de Gölcük için yapılacak çalışmalarda Sayın Binali Yıldırım’ın büyük desteklerini gördüklerini belirterek,  “Gölcük’te ve Ödemiş’te yaşayan hemşerilerimizin de Karaburun’da olduğu gibi konuyu sahiplenmesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek konunun kamuoyunda canlı kalmasını sağlamalılar. Başta hükümet yetkilileri olmak üzere görüş ve önerlerini ilgili yerlere aktarmak için bir araya gelmeleri gerekiyor. Sivil inisiyatif doğru bir hedef etrafında bir araya gelir meramını iyi anlatırsa başarılı olur. Demokrasi dediğiniz şey tabandan tavana ilerleyen bir şey. Ödemiş ve civarında yaşayanlar hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar bölgelerini, bölgelerinin doğal güzelliklerini korumak için bir araya gelmeliler” ifadelerini kullandı.
 
AK PARTİ ÇEVREYİ KORUMAYA ÖNEM VERİYOR
Karaburun ve Ödemiş Gölcük’ün Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmesi için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğini söyleyen İlknur Denizli, “Bizim amacımız İzmirlilerin istekleri ve İzmir’in çevre değerleri için doğru şeylerin yapılması. İzmirlilerin bu konuda AK Parti’ye verdikleri desteği sürdürmeye devam etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ AVUKAT 2 Haziran 2013 Pazar 01:55

Evvelki gün Karaburun Parlak Koyu sahilinde bal.çift.davasının keşfinde idik tüm Karaburun STK ları ile.AKP nin yaptıği yine kanunun arkasından dolanmak. Arka tarafa yığıyorlar, bal.çiftlilerini. Hem de çok daha fazla.

Yorumu oyla      11      5  
bucalı 1 Haziran 2013 Cumartesi 13:00

hayli ironik olmuş, bir yanda diren taksim gezi parkı öte tarafta bu açıklama, komiksiniz hanımefendi

Yorumu oyla      21      7  
TC misafir 1 Haziran 2013 Cumartesi 12:51

İlknur hanım, aslında ülke sizin iktidarınızdan kurtulsa insanlarla birlikte tüm doğa da rahat edecek.

Yorumu oyla      19      8  
hasan ikat 1 Haziran 2013 Cumartesi 12:21

Sayın Denizli, partisinin İstanbul gezi parkındaki çevre hassasiyetini nasıl değerlendiriyor acaba. Olayların farkındamı

Yorumu oyla      22      6  
AHMET 1 Haziran 2013 Cumartesi 12:14

YAHU BARİ HALKIN ÖNÜNDE YALAN SÖYLEME SENİN PARTİN DOĞA DÜŞMANIDIR.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven, Karaburun’un mücadelesini Meclis’e taşıdı
Balık çiftlikleri ile mücadele eden Karaburun’da davalar devam ederken ...
Kılıçdaroğlu: Artık İstanbul'da…
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili ilgili bir ...
Hükümetten ilk açıklama: Başka çaremiz yoktu!
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili ...
 
Flaş! Ve MHP de ‘Gezi’ye iniyor
Gezi Parkı’nda yaşananlara MHP de sessiz kalmadı… Milletvekilleri yarın Taksim’e iniyor…
Günay’dan ‘Gezi’ çıkışı: Zulüm yapılıyor!
Twitter’dan çok sayıda mesajlar Gezi Parkı’nın yıkılmasını eleştiren Kültür ...
İzmir’in Profesör Vekili: Ülke diktatörlüğe gidiyor!
CHP İzmir Milletvekili Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Rıza ...
 
Mehmet Ali Şahin 'Eğitim' için İzmir'e geliyor
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ...
Erdoğan şaşırttı: Memnunum, gündem oluşuyor
Meclis’te kabul edilen düzenlemenin alkole yasak getirmediğini belirten ...
AK Parti’de ‘İzmir’de sandık hesapları’nı bozan hareketlilik
3.Köprü’nün temel atma töreni sonrası siyasi kulisler hareketlendi. Erdoğan’ın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva