HABERLER>YAŞAM
1 Temmuz 2017 Cumartesi - 16:15

Denizcilik Bayramı'nda İzmir protokolü yarıştı!

6. Türkiye Yüzme Federasyonu-Deniz Ticaret Odası Foça-İzmir Açık Su Türkiye Şampiyonası; Türkiye Yüzme Federasyonu (TFY), Foça Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliği ile Eski Foça Mersinaki Koyu'nda yapıldı.

Denizcilik Bayramı nda İzmir protokolü yarıştı!

Yaklaşık 300 sporcunun kulaç attığı Şampiyona'da bu yıl ilk defa İzmir Protokolü de Yüzme Yarışına katıldı.
Yarışmaya; Foça Garnizon Komutanı Ambifibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik ve Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, MÜSİAD İzmir Şube Başkan Yardımcısı Galip Atar, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Erçin Güdücü katıldı.

Çok çekişmeli geçen yarışı İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz birinci olarak bitirdi. Garnizon Komutanı Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ikinci, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise üçüncü oldu. 

Yapılan yarışmaların ardından düzenlenen ödül törenine Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Foça Belediye Başkan Vekili Halil Çıtak, Türkiye Yüzme Federasyonu As Başkanı Haluk Önem, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve Foça Liman Başkanı Talat Yolcu katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu yıl 6. kez düzenledikleri Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası'nın her geçen yıl daha fazla sporcunun katılımıyla büyüdüğünü söyledi. Deniz ticareti ve deniz turizminin yanı sıra yüzme sporu ve diğer su sporlarını geliştirmek gibi sosyal bir görevi de yerine getirdiklerini ifade eden Öztürk, Denizci Milllet Denizci Ülke hedefine ancak bu şekilde varabileceklerini inandıklarını vurguladı. Öztürk, bu yıl ilk defa Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın öncülüğünde İzmir Protokol Yarışı'nı düzenlediklerini belirterek, "Bu yarışta İzmir'de işadamı ve sivil toplum örgütlerinin birbirleriyle dayanışma içinde olduğunu gördük. Protokol yarışına katılan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yüzmeye gönül veren sporcularımıza, yarışmaları izleyenlere de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Foça Belediye Başkan Gökhan Demirağ ise yayınladığı mesajda; kabotaj ile denizlerimizde yabancı ülkeler tarafından kullanılan imkan ve zenginliklerin Türkiye tarafından kullanılmasının sağlandığını ve yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticari hakimiyetinin son bulduğunu söyledi. Başkan Demirağ, “Denizlerimize sahip çıkma bilinci, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesi, Kabotaj kanunu ile sisteme girmiştir. Ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten sevgi ve saygılarımı iletiyor, denizcilerimizin “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

TYF-DTO Foça İzmir Açık Su Yüzme Şampiyonası, dereceye giren sporculara madalya ve sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

 
İzmir'de kaza: Motorsikletli çiftin feci ölümü!
 
Bucaspor'da 5 gence forma şansı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Balkan-Rumeli camiasının acı günü
İzmir Giritliler Derneği'nin kurucusu ve onursal başkanı Dr. Abidin Bayraktaroğlu, ...
İzmir’in hava raporu: Sıcaklar hafta başı 'mola' verecek!
İzmir’de sıcak hava dalgası yaşamı olumsuz etkiliyor. Yetkililer öğle ...
JİKAD'a Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan ödül
Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD), Japonya Dışişleri ...
 
İzmir'de sıcak bunalttı: Vatandaş sahile koştu!
İzmir'de gündüz 40 dereceyi bulan ve geceleri de etkisini sürdüren sıcaklardan ...
İzmir'de 2 haftadır aranıyordu: Kötü haber geldi!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde 14 Haziran'dan beri kayıp olan alzheimer hastası ...
Yer: İzmir... Aşırı sıcaktan bomba gibi patladı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki bir trafo aşırı sıcaklara bağlı yüksek ...
 
İzmir'de şok olay: Çırılçıplak sokağa çıktı!
İzmir'in Ödemiş'te ana caddede çırılçıplak dolaşan akli dengesi bozuk 60 yaşlarındaki bir ...
Mehmet KARABEL yazdı: ‘Mandıra filozofu’ olmamıza az kaldı...
Mehmet KARABEL yazdı: ‘Mandıra filozofu’ olmamıza az kaldı...
Ege Üniversitesi'nde en anlamlı mezuniyet
Zihinsel engellilerin istihdama katılmasına olanak sağlamak amacı ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva