HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2022 Pazartesi - 17:45

Deniz Poyraz'ın katilinden şok ifadeler: Erken gelmiş olsaydım kan su gibi akacaktı!

HDP İzmir İl Binası'nda Deniz Poyraz'ı tabancayla öldüren Onur Gencer olay gününü anlattı. Gencer, “Bir önceki gece heyecandan uyuyamadım. Bir an önce sabah olsun istiyordum. Sabah taksiyle binaya geldim. 15 dakika sonra gelmiş olsaydım bol leşli, kanın su gibi aktığı bir baskın olacaktı" dedi. Davanın hakimi duruşmayı 29 Nisan 2022 tarihine erteledi.

Deniz Poyraz ın katilinden şok ifadeler: Erken gelmiş olsaydım kan su gibi akacaktı!

İzmir'de, HDP il binasında Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla vurarak öldüren Onur Gencer’in (27), yargılanmasına devam edildi. Duruşmanın yapılacağı 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin fiziki şartları nedeniyle izleyici sayısı konusunda İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve Deniz Poyraz’ın ailesinin avukatları ile mahkeme heyeti uzun bir ön görüşme yaptı. Avukatlar, aile yakınları ve gazeteciler, salona girişte İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’in okuduğu listeye göre salona alındı. Salona girişlerde zaman zaman tartışmalar yaşandı. Saat 09.00’da başlaması gereken celse, yaklaşık 3,5 saat sonra kimlik tespitiyle başladı. Tutuklu sanık Onur Gencer’in yanı sıra Deniz Poyraz’ın ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

SANCAR: TOPLUMSAL BARIŞI BOZMAK İÇİN OYNANAN BÜYÜK BİR OYUN
Müşteki sıfatıyla söz verilen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP’yi ve HDP’lileri hedef aldığı açıktır. Bu hepimizin davasıdır. Dava konusu bizim zarar gördüğümüz alanlar tesis ve binadan çok daha fazlasıdır. Toplumsal barışı bozmak için oynanan çok büyük bir oyundur" dedi.

Duruşmada baroların ve derneklerin katılma talepleri dinlendi. Heyet, HDP’nin ve HDP milletvekilleri ile yetkililerinin katılma talebini kabul edip diğer katılma taleplerini reddetti.

‘KANLI BASKINDAN PİŞMAN DEĞİLİM’
Söz verilen sanık Onur Gencer, yaptığı silahlı baskından dolayı pişman olmadığını söyledi. Gencer, “Öncelikle gerçekleştirdiğim kanlı baskının evveliyatı çok geçmişe dayanıyor. 1998 yılında annemin HDP’liler tarafından tehdit edilmesi ile başlayan bu süreç 17 Haziran’da son buldu. Tehditler yüzünden annemin ruh sağlığı bozuldu. Kobani olaylarında önüm kesildi. Suriye’de suikasta maruz kaldım. Ancak hiçbir şey yapılmadı. PKK ile yaşadığım travmalardan kurtulmak için yaptığım kanlı baskından pişman değilim. Poyraz ve ailesinin araştırılmasını istiyorum. Mayıs’ta öldürülen istihbaratçıların baş sorumlusunun Deniz Poyraz olduğunu düşünüyorum. Maksadım içimi soğutmak, iyi hissetmek ve travmadan kurtulmak için yaptığım baskında PKK ve HDP’ye 'dur' demekti. Suriye’de YPG’nin bana yaptığı suikasta herhangi bir misilleme yapılmayınca intikam almaya karar verdim. Annemin ölümüyle de intikam zamanının geldiğinin farkına vardım. Doğru zamanı bekliyordum. Masumlara zarar vermeden intikam almak istiyordum ve HDP binasını uygun gördüm. 16 Haziran’da tüm kutsallarıma küfreden HDP’li birinin ardından ok yaydan çıkmıştı. 4-5 yaşımdan beri kafamdaydı ama şekillenmemişti. Sadece doğru zamanı bekledim. Av tüfeğini atışa ve silahlara merakım için aldım. Silaha merakım olduğundan poligonda eğitim aldım. Tüfeği eğlence amacıyla aldım" dedi.

SÖZLERİ SALONU KARIŞTIRDI
Mahkeme başkanının sorusu üzerine olay gününü anlatan Gencer, “Bir önceki gece heyecandan uyuyamadım. Bir an önce sabah olsun istiyordum. Sabah taksiyle binaya geldim. 15 dakika sonra gelmiş olsaydım bol leşli, kanın su gibi aktığı bir baskın olacaktı" dedi. Bu sözlerin ardından salon karıştı. Poyraz’ın aile yakınları ve sanık arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından yeniden söz verilen sanık bir kez daha aynı ifadeleri kullanınca yeniden tartışma yaşandı.

Salondakilerin sakinleşmesinin ardından konuşmasına devam eden Gencer, “Abdullah Öcalan ve Demirtaş özel ilgi alanım. Geri kalan hepsi benim için aynı. Ha Deniz Poyraz ha Murat Çepni. Keşke Çepni de arada kaynasaydı. Kürtlerle bir sorunum yoktur. Olay günü tabancayla kapıyı araladım, girdim. Toplantı odasına doğru giderken ateş ettim. İçeride biri olduğunu düşünüp heyecanla yöneldim. Soluma doğru ateş ettim. Yerde bir terörist gördüm. Etkisiz hale getirdiğimi gördüm. Başka terörist daha vardır sandım ama bulamadım. Sinirim geçsin diye birkaç tekme attıktan sonra binaya zarar verdim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra da teslim oldum" diye konuştu.

Sanık, hesabında bulunan 85 bin liranın kredi olduğunu ve olayla ilgili olarak kimseden talimat almadığını söyledi. Sanığın konuşmasının ardından avukat Türkan Aslan Ağaç, sanığa çok fazla sorularının olduğunu ancak ortamın gerilmesinin ardından davanın bitirilmesini talep etti. Duruşma devam ediyor.

'ADALET İSTİYORUM'
Sanığın ardından Deniz Poyraz’ın babası Abdülilah Poyraz’a söz verildi. Poyraz, “Sanık bir katildir. Hiçbir şekilde hiçbir kadına el uzatmaya hakkı yoktur. Sanığın annesi veya kardeşi Deniz’in yerinde olsa acaba ne düşünürdü? Adalet istiyorum. Katil Münbiç’te eğitim almış. Polis kendisine ‘Abicim’ dedi. Bu polis benim ve eşimin yanımda olmalıydı. Katilin değil. Adalet istiyorum" dedi.

‘İNSAN OLSAYDIN AİLEN YANINDA OLURDU’
Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, tek istediklerinin barış olduğunu söyledi. Poyraz, “Hiçbir annenin yüreği yanmasın. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Kızıma önce silah sıkmış sonra zevk için işkence yaptı. Asıl terörist bu katildir. Biz barış istiyoruz. Aramıza girenler insanları kışkırtıyor. Biz barış istiyoruz. Hiçbir zaman savaş istemiyorum. Anneler ağlamasın, babaların ciğeri yanmasın. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum. Ona bu işi yaptıranlar da cezalandırılsın. Kızım bir karıncayı incitmemişti. O benim kızımı öldürdü. Ne hakkın vardı buna? İnsan olsaydın ailen yanında olurdu" ifadelerini kullandı.

Deniz’in kardeşi Süleyman Poyraz, bu eylemin arkasında başkası veya başkalarının olup olmadığının araştırılmasını istedi.

‘KATLİAM ADIM ADIM GELDİ’
Olay gününü anlatan HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, “Mart 2021’den beri binamızın önünde üzerinde Türk bayrağı bulunan bir çadır var. Bunu biz çok defa yetkililere söyledik. Hedef gösterildiğimizi ve tedbir alınmasını istedik. Katliam adım adım geldi. Bilerek, örgütlenerek, organize edilerek geldi. O saatte en az 5 kişi orada oluruz. Kitap imza günü olması nedeniyle daha da kalabalık olacaktık. 17 Haziran’da karantinadan çıktım. Binaya geç geldim. Arabayı park ettim, sigara alıp geri döndüm. Kapıda önünde eli silahlı 2 kişi vardı. Sebebini sorduğumda ‘HDP’ye baskın var’ dediler. Neden müdahale etmediklerini sordum. Bana çelik yelekli olmadıklarını söylediler. Yukarı çıkmak istedim ama beni de salmadılar" ifadelerini kullandı. 

‘SANIK HİPERAKTİFTİ’
Davaya tanıkların dinlenmesiyle devam edildi. İlk olarak Gencer’i HDP binasına getiren taksi şoförü İ.I. dinlendi. İ.I, “Bizim durak müşterimizdir. İngilizce kursuna gideceğini söyledi. İkiçeşmelik’ten sonrasını tarif etti ve götürdüm. Elinde bir çanta vardı. Yolda bana polis intiharlarının çoğaldığını söyledi. Hasan Güven Caddesi’nde polis çevirmesine girdik. Ehliyet ve ruhsatıma baktılar sonra yola devam ettik. Biraz hiperaktifti. Birkaç kez daha farklı yerlere götürdüm. Müziğin sesini açtırıp dans ederdi. Hızlı kullanmamı isterdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden aradıklarında olayı öğrendim" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek diğer tanıkların dinlenmesine hükmedip duruşmayı 29 Nisan 2022 tarihine erteledi. (DHA)

 
Ünlü oyuncu Ayberk Pekcan hayatını kaybetti
 
Çıray’dan çarpıcı Büyükşehir değerlendirmesi: Sadece İYİ Partililer değil, CHP’liler de eleştiriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözleri tartışmalara neden olmuştu… Şükürer'den 'özeleştiri' yanıtı
Muhacirler ile ilgili sözleri sonrası tartışmaların odağına getirilen ...
Soğuk havaya rağmen deve güreşi festivaline yoğun ilgi
İzmir'in Tire ilçesinde düzenlenen 21’inci Geleneksel Deve Güreşi Festivali'ne ...
AFAD'tan yurt geneline çağrı: Dışarı çıkmayın!
Yurdun genelinde devam eden kar yağışının cuma gününe kadar etkili olması ...
 
Otomobildeki tartışma cinayetle bitti
Samsun'da, araçta alkol alan iki kişi arasındaki tartışma cinayetle bitti. ...
Kuzeni ve arkadaşları fuhuşa zorladı, börekçiye sığındı
Ankara'dan kente ablasının yanına gelen Z.H. (15) kuzeni İlknur D. (23) ...
Avukatından Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna itiraz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan ...
 
Hisarcıklığlu'dan adaylık açıklaması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu
İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar yoğun kar yağışı nedeniyle saat 18:00'e kadar durduruldu.
RTÜK'ten Tele 1'e 'Sedef Kabaş' cezası
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva