HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2022 Pazar - 11:37

Demirtaş'tan YÖK Başkanı'na mektup: Yalvarıyorum sattırmayın!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının satışına şiddetle karşı çıkan İzmir Ticaret Odası geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş, satışın durdurulması için YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan yardım istedi. Mektubunda süreci anlatan Demirtaş, "Yalvarıyorum size, sattırmayın. Satılırsa, dünyamız yıkılır; benimki önemli değil, zaten ne kadar ömrüm kaldı, ama öğrenciler ve aileleri ile hocaların da dünyası yıkılacak, hayalleri bitecek" dedi

Demirtaş tan YÖK Başkanı na mektup: Yalvarıyorum sattırmayın!

EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası'nın sahibi olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi, Balçova'da teleferiğin altında inşa edilen tıp fakültesi hizmet binası ve hastane olarak inşa edilen alanı, mülkiyetiyle birlikte satma kararı almasının yankıları devam ediyor. Satışı durdurmak için yargıya başvuran, yürütmeyi durdurma kararı aldırmak için hukuki yollara başvuran İzmir Ticaret Odası geçmiş dönemi başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan da yardım istedi. YÖK Başkanı Prof. Özvar'a mektup yazan Demirtaş, "Yalvarım size, sattırmayın" ifadelerini kullandı.

-İZTO'DAN TARTIŞMA YARATACAK KARAR: TIP FAKÜLTESİ BİNASI SATIŞA ÇIKTI!

KAMPÜSÜMÜZ, 40 DÖNÜM ARAZİSİ OLAN EKSİ BİR KUMARHANE OTELİYDİ

Mektubunda, tıp fakültesi ve hastanesi projesinin nasıl doğduğuna dair bilgilere de yer veren Demirtaş, şu görüşlere yer verdi:

"Sayın Başkanım,

Sizin başkanlığınız döneminde görev yapmadım, ancak,2001 yılında İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’ni kurdum.2018 yılında yapılan seçim sonrasında mütevelli heyet başkanlığından ayrıldım.

İzmir Ticaret Odası’nın 2001 yılında verdiği 5 milyon lira desteği ile bugün birkaç milyar liranın çok üstünde varlığa sahip olduk. En önemlisi 20 bin öğrenci mezun ettik, 10 bin öğrenci sayısına eriştik. Bologna sürecinde örnek üniversite gösterildik, yüzde 100 İngilizce eğitim verdiğimiz için ilk yıllarda hocalarımızın yüzde 25 i yabancı ve çoğunluğu yurt dışı doktoralıydı. Ülkenin ve ekonominin ihtiyacına göre fakülte ve bölümler açtık. Öğrenci odaklı ve yenilikçi bir anlayış ile eğitim verdik. Girişimci mezunlar yetiştirdik. İlk Yazılım Mühendisliği ve Lojistik bölümünü biz açmıştık. Kampüsümüz İzmir merkezinde 40 dönüm arazisi olan eski bir kumarhane oteliydi. Burayı muhteşem bir kampüs haline getirdik.100 bin m2 eğitim binası yaptık, mimarisi ile yurt içinde ve yurt dışında ödüller aldık. Bilim ve teknoloji ile ilgili fakülteleri daha sakin bir ortama taşımak için, yine İzmir merkeze ve Balçova kampüsümüze 10 kilometre mesafede 230 dönüm ikinci kampüs arsası aldık, master planlarını yaptırdık."

3'ÜNCÜ BİN YILDA SAĞLIK VE KİŞİSEL BAKIM KONULARI ÖNE ÇIKACAK

"Ancak, gelişen dünya koşullarında,3üncü bin yılda SAĞLIK ve KİŞİSEL BAKIM konuları öne çıkacağı için TIP FAKÜLTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ile SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU açtık. Sağlık turizmi için gerekli olan lisan bilen eleman yetiştirmek için hemşirelikten, çocuk gelişimi, yaşlı bakımı, optisyenlik,  görüntüleme gibi 8 bölümü faaliyete geçirdik. Tabii bu kadar sağlık ile ilgili eğitim verince mutlaka ve YÖK koşuluda olduğu nedeniyle  ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımıza kuruluş izni için hastane yapacağız sözünü verdiğimiz için arsa arayışına girdik, şanslıydık çünkü bu bölgede eğitime uygun imarı olan arsa hemen hemen yoktu. 30 bin metrekare inşaat yapılacak 21 bin metrekare arsayı 19 milyon liraya  aldık. Öğrencilerin hastane stajına yetişmesi için süratle inşaata başladık, plan itirazı nedeniyle biraz geciktik ama itirazı da hallederek 2018 yılı haziran ayında kaba inşaatını tamamladık,  dekorasyon projelerini hazırlattık, finansmanını da çözdük. Demokrasilerde görev değişikliği doğal olduğu için, Kasım 2018’de  mütevelli heyet başkanlığından ayrıldım. Yeni yönetim rahat çalışsın, markamız zarar görmesin diye yanlış gördüğüm konuları bu satış konusunu dahi kimse ile paylaşmadım. Ancak, büyük hayallerle yaptığımız henüz tamamlayamadığımız Hastaneyi yeni yönetim satma kararı almış, gazetede ilanını gördüm."

BURASI SATILIRSA, AİLELERİN, ÖĞRENCİLERİN HAYALLERİ YIKILACAK

"Sayın Başkanım,

Tıp fakültesi kurma iznini uzun süre alamadık, ancak o yılda Başbakan olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yalvardım, “Senin ne işin var sağlık konusunda, Acıbadem gibi kurumlar yapsın” dedi. 3'üncü bin yılda sağlık çok öne çıkıyor, ne olur izin verin, hastaneyi de iki yılda yapacağım dedim ve ertesi gün iznimiz çıktı. Balçova bölgesi İzmir’in sağlık aksıdır, sektör burada çok yer aradı, imarsız yerleri aldı, biz yeri aldıktan sonra da öncesinde de hastanemizin olacağını aldığımız Tıp Fakültesi öğrencilerine, ailelerine, beyaz önlük giyme törenlerinde dahi söyledik, hocaları alırken hastanemiz olacak dedik, Şimdi hastane satılırsa, öğrenciler afiliye hastanede, sığıntı gibi ve özensiz bir eğitim görecekler. Burası satılırsa, aileler travmaya girecek, öğrencilerin hayalleri yıkılacak. Ben ayrılırken hiçbir borç bırakmadım aksine 35 milyon lira bankada para ve yıllık 65 milyon fazla veren bir bütçe bıraktım, yeni yönetimin para sıkıntısının da olduğunu sanmıyorum, Satış gerekçeleri, ikinci kampüs inşaatı yapacaklarmış, hastane de orada olacakmış. Bu kandırmaca çünkü ikinci kampüs şehrin dışında oraya hasta gitmez, orada hastane de olmaz."

SATILMASI DÜŞÜNÜLEN YERİN DEĞERİ BUGÜN 1,5 MİLYAR LİRA

"Sayın başkanım,                     

Size yalvarıyorum, satışı durdurun ve konuyu inceletin, size gelip daha detaylı anlatmaya da hazırım. TOBB ETÜ dahi hastanesini büyütüyor, pek çok vakıf üniversitesinin hastanesi var, dedikoduya girmek istemiyorum, ama bazı hastane guruplarının cazip talebi nedeniyle satış yapılacağı söyleniyor. Bu satış, hukuka, YÖK mevzuatına ve diğer mevzuatlara aykırıdır. Ben 26 yıl İzmir Ticaret Odası, 18 yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kurucu mütevelli heyet başkanlığı yaptım. Öz kaynakları doğru kullanarak her iki kuruma da arsalar, binalar aldım. Bugün üniversitemizin İzmir’in deniz gören en değerli yerlerinde 300 dönüm arazisi var, buralarda şu anda arsalar altın değerinde ve bulmak da çok zor, burayı satar başka yer alırız demek yanlış. Bıraktığım arsalar 300 bin metrekaredir. Hepsini gerekli olduğu için zorluklarla aldık. Şu anda gece satılacak değeri 1,5 milyar liradır. Sayın Başkanım, yoktan var ettik,  herkesin söylediği gibi, hocalarımız, mütevelli üyelerimiz ve çalışanlarımızla bir başarı hikâyesi yazdık. Satılırsa, dünyamız yıkılır; benimki önemli değil, zaten ne kadar ömrüm kaldı, ama öğrenciler ve aileleri ile hocaların da dünyası yıkılacak, hayalleri bitecek."

 
Çocuklarının internet bağımlılığını arabulucuyla çözdü
 
Türkiye'nin sebze fabrikası İzmir'de hasat yoğunluğu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ferit sakarya 21 Ocak 2022 Cuma 05:34

İzin vermeyin.yazik çok yazık olurekrem bey doğru söylüyor.

Yorumu oyla      2      3  
Türkan Gökdemir 16 Ocak 2022 Pazar 23:58

Sayın Ekrem Demirtaş i destekliyor bir İzmirli olarak Ekonomi üniversitesi Hastanesi''nin açılmasını istiyoruz saygılar

Yorumu oyla      3      3  
metin 16 Ocak 2022 Pazar 12:04

Ekrem bey doğruları söylemiş.2.547 Sayılı yasaya 2020 yılında kanunla koyulan maddeleri okuyun.600 öğrencinin geleceği yok ediliyor ve ekonomi üniversitesi TIP Fakültesinden vazgeçiyor. Çıkan yasa 2020 den sonra kurulacak tıp fakültelerine hastahane şartı getirdi.Daha önce kurulan ve hastahanesi olmayanlara ise yasal süreler verdi. Bu süreler 2-3 yıl olarak tanımlanmış.EĞER bu sürelerde üniversitenin kendi hastahanesi olmadığı takdirde önce kontenjan vermeme ve sonra TIP FAKÜLTESİNİN KAPANMASI gerçekleşecek... Mütevelli heyet üyelerinin veya Ticaret Odası meclis ve yönetiminin okuyan çoçukları yok galiba 600 gencin geleceği karartılıyor iyi eğitim alınması engelleniyor.Bu İzmir e yakışmayan bir yönetim bakışı anlayışı

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklarının internet bağımlılığını arabulucuyla çözdü
İzmir'de yaşayan sınıf öğretmeni ve 2 çocuk annesi Canan Hacıkabak (48), ...
Seralarda davullu zurnalı 'don' nöbeti
Antalya'nın Kumluca ilçesinde örtü altı sebze üreticileri, 16 saat süren ...
Meclis'i yeni haftada yoğun gündem bekliyor
Meclis bu hafta, yeni ekonomik sistemin yapısını oluşturan teklifin görüşmeleri ...
 
Konak Tramvayı'na maç ayarı
Süper Lig'de bugün Altay'ın Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda Alanyaspor ...
Menemen Belediyesi'ne mahkeme şoku… Seyrek arazisi için karar belli oldu
Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan ancak Cumhuriyet Halk Partili ...
Yolcu otobüsü kaza yapan tıra çarpıp devrildi
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yolcu otobüsünün devrilen tıra çarptıktan ...
 
ÇEŞTOB Başkanı umut dolu... Bu sezon daha da iyi olacak!
Covid 19 salgını gölgesinde olmasına rağmen geçen sezon Türk turizminin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Anacığından 'Çakır'ına son mektup!
Mehmet KARABEL yazdı... Anacığından 'Çakır'ına son mektup!
Yazar Hekimoğlu İsmail vefat etti
Asıl adı Ömer Okçu olan ve "Minyeli Abdullah" romanıyla tanınan gazeteci, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva