HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2015 Çarşamba - 15:05

Demirtaş’tan suikast açıklaması ve Gül mesajı

HDP Lideri Selahattin Demirtaş kendisine yönelik bir suikast istihbaratını devletin makamlarıyla paylaştıklarını belirterek, "Tedbirimizi almaya çalışıyoruz ama bizden çok IŞİD'i koruyorlar" dedi.

Demirtaş’tan suikast açıklaması ve Gül mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine yönelik suikast iddiasıyla ilgili konuştu, “Evet doğrudur bize istihbarat geldi. Biz de devletin tüm makamlarıyla bu bilgiyi paylaştık. Tedbirimizi almaya çalışıyoruz ama bizden çok IŞİD’ i koruyorlar” dedi.
 
Demirtaş Ankara katliamından sonraki açıklamalarıyla ilgili de, “Ankara saldırısı devlet bağlantılı dediğimizi devlet düşmanlığı için değil, devletin temizlenmesi ve demokratikleşmesi için söylüyoruz. Soruşturma ilerledikçe daha çok şey ortaya çıkacak. Olayı soruşturan savcı bize iki gün önce bombaların ve bombacının IŞİD’ li olduğunu söylemişti” şeklinde konuştu.

ALLAH GÜL’DEN RAZI OLSUN
Batman’da taziye ziyaretlerini sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle kendisini arayarak, başsağlığı dileklerinde bulunduğunu belirterek, “Bu üzerime bir vazifedir bende acılı ailelere ileteyim istedim. Allah kendisinden de razı olsun” dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Batman'a geldi. Demirtaş, saldırıda hayatını kaybeden Meryem Bulut (70) ve Aycan Kara’nın (40) ailelerini de ziyaret etti. Bulut ve Kara’nın ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunan Demirtaş, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, intihar bombacılarının isim listelerinin kendilerinde olduğunu söylediğini belirten Demirtaş, “Suruç’ta intihar eylemi yapan şahsın kardeşi de kendini Ankara’da patlattı. Madem öyle bu neden yakalanmadı ve elini kolunu sallayarak nasıl Ankara’ya kadar geliyor?” dedi.
 
Olayın, basit bir kriminal olayı ve küçük bir zaafiyet olmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:  “Devlet içerisinde güç almış, destek almış istihbarat almış, devlet içerisinde kollanmış, korunmuş alçakların bizzat Ankara’ya getirtilerek yaptırılmıştır. Bu nedenle devleti yönetenler eğer bu katliamların sorumluluğundan kurtulmak istiyorlarsa devlet içindeki bu IŞİD mensuplarını yakalayıp yargıya teslim edilmesi lazım. Bu iki tane gencin kafasın göre Ankara’ya gelip kendini patlatması olayı değildir. Suruç, Diyarbakır, Ankara bombalı eylemleri, Mersin ve Antalya parti binalarımızın bombalanması, hepsi aynı kişilerdir ve hepsinin devlet içinde bağlantıları ve destekçileri vardır. İşte ortaya çıktı, kendini Suruç’ta patlatanın kardeşidir Ankara’da kendini patlatan ve hatta aranan kişidir. Ayrıca bu şahıs Başbakanın elindeki canlı bomba listesindedir. Bu kadar aleni ve maalesef göz göre göre bir katliam gerçekleşiyor. Bu kadar aleni iken neredeyse çıkıp birileri ‘HDP kendini patlatıyor, oy için kendilerini patlatıyorlar’ diyebilecek ahlaksızlar çıkıyor.”
 
“70 YAŞINDA BARIŞI SAVUNAN KADINDAN KİM KORKAR?”
Ankara’daki terör eyleminde hayatını kaybeden ve birçok etkinlikte ön saflarda bulunan 70 yaşındaki Meryem Bulut’u iyi tanıdığına dikkat çeken Demirtaş, “O yaşıyla başıyla gittiğim her yerde her barış eyleminde Meryem Ana’yı gördüm. Her zaman en önde cesur bir şekilde, inançlı ve kararlı bir şekilde barışın ve özgürlüğün bir olduğunu bilerek mücadelesini yürüttü. Meryem Ana’yı kim sevmezdi? IŞİD barbarları sevmezdi. Çünkü Meryem Ana’nın çocukları IŞİD’e kan kusturan, boyun büktüren kahramanlardı. Onu biliyorlar ve her birimizin böyle olması lazım” diye konuştu.
 
“ABDULLAH GÜL TAZİYE İÇİN ARADI”
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendisini aradığını da anlatan Demirtaş, “Üzerime bir borç olarak biliyorum, dün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beni arayarak taziye dileklerini iletti. Bu üzerime bir vazifedir bende acılı ailelere ileteyim dedim. Allah kendisinden de razı olsun” dedi.

 
Yıldırım: Gözyaşlarımızın rengi hep aynı
 
Turizmde serbest bölge tehlikesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Gözyaşlarımızın rengi hep aynı
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Muşlular ile bir araya ...
Karataş’tan AK Parti ve CHP’ye yine çok sert sözler
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti ve ...
Kılıçdaroğlu Davutoğlu’na hangi örgütün ismini verdi?
CHP kaynaklarına göre bu örgüt, El Kaide ve IŞİD bağlantılı, Libya'da etkin Ensar El Şeria örgütü…
 
Balbay 1 Kasım sonrasını değerlendirdi: Üç ihtimal var…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 1 Kasım genel seçimleri sonrası ...
Davutoğlu'nun saldırı açıklaması: DEAŞ ve PKK'nın...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, ...
AK Partili Sürekli: Biz vaat etmeyiz, yaparız!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, yoğun programına ...
 
CHP'den flaş karar: Tüm mitingler iptal
CHP, Ankara'daki saldırı nedeniyle tüm mitinglerini iptal etme kararı ...
Çıray’dan AK Parti’ye ‘emekli vaadi’ çıkışı
Çıray 2013 yılında emekliler için verdiği kanun teklifinin AK Parti bildirgesinde ...
Tarih belli oldu: Kılıçdaroğlu bu kez 2.bölge için geliyor
CHP Genel Başkanı İzmir’deki 1.Bölge turunun ardından genel seçimlere ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva